کم شدن خونریزی قاعدگی و بررسی علل و علائم آن

کم شدن خونریزی قاعدگی و بررسی علل و علائم آن
در مورد کم شدن خونریزی قاعدگی چه می دانید؟ آیا تا به حال برایتان پیش آمده که شاهد دوره پریود کوتاه مدت باشید. تنها چیزی که اکثر خانم ها  را نگران می کند، پریود نشدن است و کم شدن خونریزی در این دوران، آنها را زیاد نگران نمی کند. شاید این به این دلیل است که گهگاهی می تواند نشانه بیماری خاص باشد و معمولا مشکلی پیش نمی آورد. در این مقاله از...

در مورد کم شدن خونریزی قاعدگی چه می دانید؟ آیا تا به حال برایتان پیش آمده که شاهد دوره پریود کوتاه مدت باشید. تنها چیزی که اکثر خانم ها را نگران می کند، پریود نشدن است و کم شدن خونریزی در این دوران، آنها را زیاد نگران نمی کند. شاید این به این دلیل است که گهگاهی می تواند نشانه بیماری خاص باشد و معمولا مشکلی پیش نمی آورد. در این مقاله از بخش سلامت زنان، درباره چگونگی تشخیص کم شدن خونریزی قاعدگی و علل آن و همچنین زمان مناسب معاینه توسط پزشک، توضیحاتی را ارائه می کنیم. با ما همراه شوید.

کم شدن خونریزی قاعدگی یعنی چه؟

بسیاری از عوامل بر روند جریان قاعدگی یک فرد تاثیر می گذارند و مدت زمان پریود را کم می کنند. وزن بدن، تمرینات ورزشی و استرس می توانند موجب کم شدن خونریزی قاعدگی شوند و دانستن دلیل آن، مفید است. کم شدن خونریزی قاعدگی و کوتاه شدن مدت زمان پریود، نسبت به اندازه طبیعی آن، معمولا باعث نگرانی نمی شود. افراد اغلب تغییر در دوران قاعدگی خود را، ماه به ماه تشخیص می دهند و در بعضی از ماه ها نسبت به ماه های دیگر، مقدار خونریزی به طور طبیعی کمتر است.

در موارد خاص، خونریزی کم، می تواند نشانه ای از بارداری یا شرایط هورمونی باشد. به همین دلیل، افراد تصور می کنند خونریزی کمی دارند، درحالیکه آنها با لکه بینی یا ترشحاتی رنگی مواجه می شوند.

علائم کم شدن خونریزی قاعدگی

در طول یک دوره طبیعی قاعدگی، افراد به طور متوسط، حدود ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری، خون از دست می دهند. با این حال، تفاوت های زیادی بین افراد وجود دارد و اگر خونریزی کمی نسبت به مقدار طبیعی دارند، باید به این موضوع توجه کنند. فرد می تواند میزان خون قاعدگی خود را هر ماه با استفاده از پیمانه قاعدگی اندازه گیری کند. یک دوره پریود کم، می تواند برخی از علائم زیر را به دنبال داشته باشد:

داشتن خونریزی به مدت کوتاه تری نسبت به مقدار همیشگی احتیاج به تعویض پد یا تامپون کمتری نسبت به حد معمول معمولا در یکی دو روز اول، خونریزی شدید نیست و روند کمی دارد خونریزی به جای اینکه مداوم باشد، به مدت چند روز شبیه لکه بینی است

گاهی اوقات خونریزی کم، ممکن است موجب کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مانند کمردرد خفیف، گرفتگی رحم یا تغییرات خلقی شود.

علل خونریزی کم پریود

عوامل زیر می توانند بر خونریزی کم نسبت به مقدار همیشگی، تاثیر گذار باشند:

۱- سن

مقدار خونریزی در طول عمر فرد می تواند متفاوت باشد. در ابتدا، خونریزی خفیف و کم است و ممکن است فقط در حد لکه بینی باشد و با وارد شدن فرد به دهه ۲۰ و ۳۰ سالگی، منظم می شود. در اواخر دهه ۳۰ و ۴۰، افراد ممکن است خونریزی های شدید تر و کوتاهتری را تجربه کنند و ممکن است حتی چندین ماه هم، پریود نشوند و در ماه های بعدی، خونریزی شدیدی داشته باشند. بعد از این مدت، و در دوران قبل از یائسگی، پریود کمتر و نامنظم تر می شود.

۲- کمبود تخمک گذاری

گاهی اوقات یک زن دارای دوره های پریودی نامنظمی است زیرا بدن قادر به آزاد کردن تخمک نیست که به عنوان ناتوانی در تخمک گذاری شناخته می شود و می تواند منجر به خونریزی کمتر و نامنظم شود.

۳- کمبود وزن و کم شدن خونریزی قاعدگی

افرادی که دچار کمبود وزن هستند ممکن است متوجه کم بودن مقدار خونریزی و یا قطع کامل آن شده باشند و به این دلیل رخ می دهد که سطوح چربی بدنشان کم است و به طور منظم تخمک گذاری نمی کنند. انجام تمرینات ورزشی بیش از اندازه، یکی دیگر از دلایل کم بودن خونریزی و یا پریود نشدن می باشد و با کاهش وزن نیز در ارتباط است.

۴- بارداری

در طول دوران بارداری، معمولا پریود فرد کاملا متوقف می شود. با این حال، افراد ممکن است خونریزی مربوط به تخمک گذاری را با پریود کم، اشتباه بگیرند. خونریزی های تخمک گذاری نشانه اولیه ای برای بارداری محسوب می شود.

وقتی که فرد فعالیت جنسی بدون جلوگیری دارد و خونریزی کمی هم داشته باشد، می تواند تست بارداری را انجام دهد.

۵- شرایط پزشکی

شرایط پزشکی که بر هورمون های بدن تاثیر می گذارند، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و شرایط مرتبط با تیروئید، می تواند بر چرخه قاعدگی فرد اثر بگذارد.

۶- تاثیر استرس و فشار عصبی بر کم شدن خونریزی قاعدگی

استرس در دوران پریود، می تواند بر تعادل هورمون بدن تاثیر گذار باشد و باعث قطع شدن چرخه قاعدگی منظم شود.

۷- جلوگیری از بارداری

زمانی که افراد از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، متوجه می شوند که خونریزی هایشان کمتر و کمتر می شود. کم شدن جریان خون ممکن است به این دلیل باشد که مقدار هورمون در قرص های ضد بارداری کم است و قادر به تحریک رحم برای ایجاد یک لایه ضخیم نمی باشد. در نتیجه، یک زن ممکن است خونریزی کمی داشته باشد، زیرا دیواره رحم، پوشش کمی برای خونریزی دارد.

این حالت بیشتر در افرادی دیده می شود که از IUD هورمونی استفاده می کنند و برای جلوگیری از بارداری، در رحم کار گذاشته می شود و یا تزریق انجام می دهند. استفاده از IUD و تزریق، باعث نازک شدن دیواره رحم می شوند. افراد ممکن است در دوران پریود، لکه بینی داشته باشند که به دلیل فعالیت هورمون ها برای کمک به تنظیم پریود می باشد.

در مواردی خاص، پزشک ممکن است به فردی که خونریزی کمی دارد، مصرف قرص های ضد بارداری را برای کنترل و تنظیم دوره قاعدگی، تجویز کند. برخی از انواع قرص های ضد بارداری، حاوی هورمون هایی هستند که می توانند به فرد کمک کنند تا دوره قاعدگی منظم تری داشته باشند.

عوامل خطر کم شدن خونریزی قاعدگی

گاهی اوقات افراد با عوامل خطری که سبب کم شدن خونریزی آنها می شود، آشنایی ندارند. با این حال، بعضی از عوامل باعث کم شدن خونریزی می شود.

عوامل خطری که در خونریزی کم، نقش دارند عبارتند از:

۱- سن

زنان جوان معمولا دوره های خونریزی کمتر و سبک تری دارند.

۲- تغذیه با شیر مادر

پس از زایمان، معمولا پریود با تاخیر شروع می شود و یا ممکن است خونریزی کم باشد.

۳- استرس وفشار عصبی

استرس زیاد در زندگی فرد می تواند بر سطح هورمون های بدن تأثیر گذار باشد.

۴- سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS)

برخی از شرایط باروری، مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک بر میزان هورمون و جریان قاعدگی می تواند تاثیر بگذارد. افراد ممکن است بخواهند درباره عوامل خطر زایی که ممکن است بر شدت دوره های قاعدگی آنها تاثیر می گذارند، با پزشک خود مشورت کنند.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد

داشتن خونریزی کم، موضوعی نیست که باعث نگرانی شود. با این حال، اگر کسی به طور مرتب، کم شدن خونریزی قاعدگی و یا نامنظم شدن آن را تجریه می کند، باید با پزشک خود صحبت کند. در صورتی که خونریزی کم با سایر نشانه ها در یک زمان اتفاق بیفتد، مانند درد در ناحیه لگن، باعث نگرانی است و فرد باید با پزشک خود در این مورد صحبت کند.

نتیجه

در بیشتر موارد، خونریزی کم، جای نگرانی ندارد. عوامل مختلفی در بروز خونریزی کم نقش دارند از جمله رژیم غذایی، ورزش، قرص های ضد بارداری و یا شرایط بهداشتی فرد. مهمترین نکته این است که افراد به صدای بدنشان گوش دهند. چنانچه فردی درباره طول مدت پریود خود، احساس نگرانی می کند، باید با پزشک خود برای روشن شدن موضوع و اطمینان خاطر بیشتر، صحبت کند.

منبع