تاثیر خشونت پدر در روابط جنسی دختر
پیش از این در مطالعات روان شناسی مشخص شده بود که نوع رابطه پدران با دختران نوجوان در رفتارهای این دختران با جنس مخالف در سنین بالاتر نقش دارد اما در این مطالعات غالبا نقش مادران، فرهنگی که دختران در آن بزرگ شدهاند یا حتی ویژگیهای ژنتیکی در نظر گرفته نشده بود. حالا اما محققان دانشگاه پنسیلوانیا مطالعهای در زمینه نقش پدران در نگرش دختران به مردان و زندگی جنسی آنها انجام دادهاند که تا حد زیادی توانسته این نقایص را بپوشاند.
نحوه انجام این تحقیق
در این مطالعه محققان 233 جفت خواهر را که والدین آنها در دوره کودکی آنها از هم جدا شده بودند، مورد بررسی قرار دادند. ایده پشت این انتخاب این بود که خواهران بزرگتر زمان بیشتری را با پدر خود سپری کردهاند و در نتیجه تاثیر بیشتری از حضور پدر داشتهاند (اختلاف سنی خواهران حداقل چهار سال در نظر گرفته شده بود). در عین حال به واسطه یکی بودن مادر، فرهنگ محیطی که در آن بزرگ شدهاند و تا حد زیادی شباهت ژنتیکی، امکان تعدیل تاثیر این متغیرها در این نمونه فراهم بود.
نتایج این بررسی نشان میدهد در خانوادههایی که پدران، افرادی خشن و مشکلدار بودهاند، دختران ارشد در بزرگ سالی از مردان انتظار کمتری داشته و در نتیجه این موضوع نیز در روابط خود کمتر سرمایهگذاری کرده و بیشتر درگیر روابط کوتاه مدت میشدند اما در همین خانوادهها، دختران کوچکتر دید مثبتتری به مردان داشته و مشکلات کمتری نیز در ارتباط با جنس مخالف گزارش کردهاند. این پژوهشگران معتقدند این تفاوت در نگرش درباره مردان و روابط زنان جوان با مردان با مدت زمانی که پدران مشکلدار و خشن در زندگی دختران حضور داشتهاند، ارتباط داشته و هر چه دختری دوران کوتاهتری در معرض رفتارهای مخربی از این دست باشد، در بزرگ سالی زندگی مشترک طولانی تری می تواند داشته باشد.
شایان ذکر است که نتایج این مطالعه، فوریه 2019 در نشریه Developmental Psychology منتشر شده است.
این مطالب مرتبط را بخوانید :
رابطه پدر و دختر در دوران بلوغ
منبع : روزنامه خراسان
مشاهده دسته بندی : مقالات امور تربیتی کودکان و نوجوانان
بازدید : 15