تربیت های مشکل ساز برای بچه
تربیت اشتباه,تربیت بچه,تربیت های مشکل ساز برای بچه

تربیت های مشکل ساز برای بچه

تربیت های مشکل ساز برای بچه




نوه‌ای دارم 2 ساله که دختر و دامادم در تربیتش موفق نبوده‌اند. خیلی غر می‌زند و اصلا بزرگ‌تر بودن من و پدربزرگش را متوجه نمی‌شود و بی‌ادب است. به من هم اجازه نمی‌دهند که درست تربیتش کنم و مثل قدیم با تهدید و کمی ترساندن او را ادب کنم. خب دارد آبرویمان را در جمع‌های فامیلی می‌برد. چه کنم؟
بسیار خرسندم که چنین مادربزرگ مهربانی مخاطب من است. مادربزرگ ‌ها و پدربزرگ‌ها همیشه نگران نوه‌هایشان و تربیت آن‌ها هستند. برای آن‌ها مهم است که دیگران هیچ قضاوت بدی درباره آن‌ها نداشته باشند و نوه‌های عزیزشان محبوب دل همه باشند. با وجود این از سوال شما برمی‌آید که اطلاعات شما درباره رشد روانی، جسمانی و خصوصیات سن نوه‌تان دقیق و کامل نیست.


با خصوصیات کودک 2 ساله آشنا شوید


کودک در روند رشد خود رفتارهایی متناسب با سن اش بروز می‌دهد. یک کودک دو ساله خصوصیاتی دارد که ممکن است گاهی آزاردهنده و خسته کننده باشد. کودکان دو ساله گاهی قابل پیش‌بینی نیستند و رفتارهایی از خود بروز می‌دهند که والدین را مستاصل می‌کند. کودک در دو سالگی آمادگی بیشتری در زمینه پذیرش فرامین دارد و بیشتر اوقات شنونده و اجرا کننده خوبی است اما لازم است که والدین انتظارات خود را با توانایی و قدرت کودک تطبیق دهند. در اواسط دو سالگی اوضاع کمی تغییر می‌کند و کودک منفی‌باف، لجوج و سرسخت می‌شود. او مایل است کارهایش را خودش و با سرعت انجام دهد. کودک در این سن در دنیایی از تضاد سیر می‌کند. او گاهی رفتاری بسیار خوب و گاهی رفتاری بسیار بد از خود نشان می‌دهد و بودن با مادر را به بسیاری از چیزها ترجیح می‌دهد. علاوه بر همه این‌ها باید خصوصیات فردی هر کودک را هم درنظر گرفت. برخی کودکان ذاتا خوش خلق‌تر، مطیع‌تر یا آرام‌ترند؛ در حالی‌که برخی دیگر سرسخت‌تر، حساس‌تر یا لجوج‌ترند.


این رفتارها برای کودک 2 ساله طبیعی است


بنابراین شما می‌توانید انتظار رفتارهایی مانند آن چه را که ذکر خواهد شد از یک کودک دو یا سه ساله داشته باشید: از کوره در رفتن و جیغ و داد غیرقابل کنترل، نشان دادن احساسات به صورت غلو شده، احساس مالکیت به همه چیز، شنیدن فراوان جمله «خودم می‌توانم» یا «خودم انجام می‌دهم»، رفتاری شبیه رفتار نوزادان مثل چسبیدن به بغل مادر، داشتن مشکل در شریک شدن با دیگران، صبر کردن، نوبت گرفتن و کنترل تکانه.


2 نوع تربیت برای بچه مشکل‌ساز خواهد شد


از سوال شما برمی‌آمد که مایلید تربیت نوه‌تان را خودتان به عهده بگیرید و از این‌که دختر و دامادتان مخالفت می‌کنند، ناراحتید. پیشنهاد من به شما این است که به جای ایجاد تنش و ناراحتی در روابط خود و دختر عزیزتان اگر مشکلی در تربیت نوه‌تان می‌بینید به دخترتان پیشنهاد دهید که از یک مشاور در امر فرزند پروری کمک بگیرد و با افزایش اطلاعات و تلاش، مشکلات کمتری درباره تربیت کودکش داشته باشد. از طرف دیگر لازم می‌دانم این نکته را یادآوری کنم که ضرر یک تربیت یکدست ولی ضعیف به مراتب کمتر از داشتن دو نوع تربیت متفاوت است. بنابراین به دخترتان اطمینان کنید و اجازه دهید تا تجربیات ناب مادرانه‌اش را داشته باشد. البته در این راه، به او کمک کنید و تجربیات‌تان را در اختیارش قرار دهید.

بیشتر بخوانید: نحوه هماهنگی پدر و مادر در تربیت فرزندان

بیشتر بخوانید: چگونه کودک با شخصیت تربیت کنیم

نویسنده : ریحانه نوذریان| کارشناس ارشد روان‌شناسی و واقعیت درمانگر

این مطلب را به اشتراک بگذارید و در گوگل محبوب کنید

عضویت در خبرنامه