مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟
مشاوره روانکاوی نوعی درمان مبتنی بر این نظریه است که زمان حال ما می‌تواند توسط گذشته‌ی ما شکل گرفته باشد. احتمالاً این تعریف برایتان کمی گیج کننده به نظر می‌رسد. پس این مقاله را بخوانید تا ببینید مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند.

ردپای ناشناخته‌ی تجربیات شخصی می‌تواند بر خلق و خو و رفتار ما تاثیر بگذارد و مشکلاتی را در روابط، کار و عزت نفس ما به وجود بیاورد. با خواندن این مقاله، کنجکاوی خود را برطرف کنید و ببینید مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند.
روانکاوی بهترین روش برای کشف ناخودآگاه و درمان اختلال‌های روانی است که در آن از داروهای پزشکی استفاده نمی‌شود. در این روش، روانکاو با بیمار گفتگو می‌کند.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: بیماری افسردگی در زنان، کی به روان‌شناس مراجعه کنیم؟

در این مقاله می‌خوانید:

  • مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟
  • روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟
  • فرق روانکاوی و روان درمانی در چیست؟
  • روانکاوی چگونه انجام می‌شود؟
  • رابطه بیمار با روانکاو چگونه است؟

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

علم روانکاوی ادعا می‌کند که حال ما توسط گذشته‌ی ما شکل می‌گیرد.

روانکاوی ممکن است برای همه افراد، روشی مناسب نباشد، اما بسیاری از خانم‌هایی که مشکلات عاطفی دارند، می‌توانند از مشاوره روانکاوی استفاده کنند. ملاقات با یک متخصص روانکاوی در بازه زمانی یک بار در هفته می‌تواند به فرد برای رفع مشکلات ریشه‌ای کمک زیادی بکند.

همان‌طور که گفتیم، علم روانکاوی ادعا می‌کند که حال ما توسط گذشته‌ی ما شکل می‌گیرد. با این حال، خود ما اغلب از نحوه‌ی تاثیر تجربیات در زندگیمان بی اطلاع هستیم.
غافل از این‌که احساسات دردناک می‌توانند در ضمیر ناخودآگاه ما باقی بمانند و بر روحیه و رفتار فعلی ما تاثیر بگذارند. هم‌چنین می‌توانند مشکلاتی را در زمینه‌های مختلف از قبیل کار و شخصیت و روابط برایمان ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: مشاوره ازدواج درمانی، راهکاری برای مشکلات زناشویی

از آن‌جایی که ما از این نیروها آگاهی نداریم؛ تکنیک‌های رایج حل مسئله مثل مشورت گرفتن از دوستان و خانواده یا خواندن کتاب‌های خودیاری و انگیزشی نیز کمکی به حال‌مان نمی‌کنند و اغلب نمی‌توانند مشکلات ما را تسکین دهند.
در چنین شرایطی، مشاوره روانکاوی به ما کمک می‌کند تا کنترل این تاثیرات را با یافتن ریشه و چگونگی رشد آن‌ها در طول زمان در دست بگیریم. در واقع، این آگاهی به ما این فرصت را می‌دهد تا با روش تاثیر گذشته بر زندگی فعلی خود، برخوردی سازنده داشته باشیم.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: اهداف روانشناسی کودک چیست؟

روانکاوی برای چه کسانی مفید است؟

مشاوره روانکاوی بر افرادی که با مشکلات زیر دست و پنجه نرم می‌کنند، مفید است. در واقع، مشاوره روانکاوی می‌تواند مشکلات زیر را برطرف کند:

  • افسردگی
  • اضطراب فراگیر
  • مشکلات جنسی
  • رفتار خود ویرانگر
  • مشکلات روانی مداوم مثل اختلالات هویت
  • اختلالات روان تنی
  • فوبیاها
  • اختلالات وسواسی جبری

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: در هفته جهانی سلامت روان، با انواع خود مراقبتی آشنا شوید!

فرق روانکاوی و روان درمانی در چیست؟

  • روان درمانی یک اصطلاح جامع است که هر شکلی از درمان ذهن را شامل می‌شود.
  • روانکاوی درمانی مبتنی بر مطالعات ذهن خودآگاه و ناخودآگاه انسان است.
    روان‌شناسان معمولاً مدرک پزشکی ندارند، اما دارای مدرک روان‌شناسی هستند.

همه‌ی روانکاوان دارای مدرک اولیه در روان‌پزشکی، روان‌شناسی، مددکاری اجتماعی یا سایر رشته‌های بهداشتی هستند.
محققان، مربیان واجد شرایط و سایر متخصصان منتخب نیز ممکن است روانکاو شوند. استانداردهای آموزشی برای روانکاوان نیز توسط انجمن بین المللی روانکاوی تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: روان‌شناسی نوزاد؛ تامین نیازهای روانی نوزاد

روان‌پزشکان پزشکانی هستند که از نظر پزشکی واجد شرایط هستند و تجربه‌ی تحصیلات تکمیلی و آموزش در زمینه‌ی درمان بیماری‌های روانی با استفاده از درمان‌های فیزیکی و روان‌شناختی را دارند.
روان‌شناسان معمولاً مدرک پزشکی ندارند، اما دارای مدرک روان‌شناسی هستند و فرآیندهای ذهنی و رفتار را مطالعه کرده‌اند.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: تاثیر کرونا بر روان، بحران کووید ۱۹

روانکاوی چگونه انجام می‌شود؟

در روانکاوی، ضمیر ناخودآگاه به طرق مختلف به معنای ناشناخته‌ی تجربیات اشاره می‌کند. چنین نکاتی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • رفتارهای تکراری
  • موضوعاتی که صحبت کردن درباره‌ی آن‌ها برای فرد مشکل است.
  • رویاها
  • خیال بافی‌ها
  • ماهیت رابطه‌ی بیمار و درمانگر
مشاوره‌ روانکاوی ممکن است از چند ماه تا چند سال طول بکشد.

برای ایجاد نزدیکی و صمیمیت بین بیمار و روانکاو، نیاز به مراجعه‌های منظم است. بیمار سرعت و دستور کار خود برای درمان را با گفتن هر چیزی که به ذهنش می‌رسد، در حد توانش تعیین می‌کند.
نظم داشتن برای درمان مهم است. جلسات منظم معمولاً هر هفته ۵۰ دقیقه طول می‌کشند. این به ایجاد یک محیط قابل اعتماد کمک می‌کند تا بیمار پیش روانکاو خود راحت و صادق باشد. مشاوره‌ روانکاوی ممکن است از چند ماه تا چند سال طول بکشد، زیرا صحبت از یک کار احساسی عمیق در میان است.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: بهداشت روان دانش ‌آموزان، در کلاس‌های آنلاین

اغلب از بیماران خواسته می‌شود که روی یک کاناپه دراز بکشند. این به ایجاد یک محیط اعتماد نیز کمک می‌کند. با این حال، همه‌ی بیماران از کاناپه استفاده نمی‌کنند.
در ضمن، اکثر روانکاوان در طول جلسه با بیمار یادداشت برداری نمی‌کنند. زیرا یادداشت برداری ممکن است در خوب گوش دادن و خوب پاسخ دادن به بیمار اختلال ایجاد کند.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: علائم اضطراب در کودکان، در این دوران مراقب باشید

رابطه بیمار با روانکاو چگونه است؟

بیمار و درمانگر در مشاوره روانکاوی، یک رابطه‌ی نزدیک دارند.

بیمار و درمانگر در مشاوره روانکاوی، یک رابطه‌ی نزدیک دارند. در واقع، پیوندهایی که در طول درمان ایجاد می‌شوند، برای بیمار محیط امنی را ایجاد می‌کنند تا او بتواند اطلاعات شخصی خود را فاش کند.
تجربه‌ای که شما با روانکاو خود می‌گذرانید، یک تجربه‌ی عاطفی و هم‌چنین فکری است. برای مثال ممکن است شما در اعتماد به روانکاو خود مشکل داشته باشید. آن‌گاه بحث در این مورد می‌تواند به شما کمک کند تا به مشکلات خود در اعتماد کردن به آدم‌ها در زندگی روزمره نیز پی ببرید.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: اختلال بیش فعالی در بزرگسالان و درمان آن

روانکاو با تقویت پیوند با بیمار و کمک به او، در تفسیر معانی پنهان شده در پشت افکارش کمک می‌کند. این می‌تواند به رد یا اصلاح افکار و احساسات مزاحم نیز منجر شود.
شما می‌بینید که چطور در طول جلسه روانکاوی، با بینش‌های مربوط به خود کنار می‌آیید و به تاثیر آن‌ها بر زندگی روزمره و خیالات و رویاهای خود اقرار می‌کنید.
مشاوره با روانکاو این امکان را به شما می‌دهد که بر الگوهای فلج کننده‌ی زندگی خود کنترل داشته باشید و به مرور زمان، رفتار و روابط و احساسات خود را تغییر دهید.

مشاوره روانکاوی چه کمکی به شما می‌کند؟

بیشتر بخوانید: نظریه های رشد کودکان، همراه با فروید باشید!

جمع‌بندی

براساس ادعای علم روانکاوی، حال ما توسط گذشته‌ی ما شکل می‌گیرد. مشاوره روانکاوی مفید است، زیرا می‌تواند در حل بسیاری از مشکلات به شما کمک کند. درمان افسردگی، اضطراب، اختلالات وسواسی، فوبیاها و مشکلات روانی دیگر با روانکاوی میسر است. حتی بعضی از افراد برای مشکلات جنسی خود نیز می‌توانند به یک روانکاو مراجعه کنند.
خوب است بدانید که برای ایجاد نزدیکی و صمیمیت بین بیمار و روانکاو، نیاز به مراجعه‌های منظم وجود دارد. نظم داشتن برای درمان مهم است. جلسات منظم معمولاً هر هفته ۵۰ دقیقه طول می‌کشند.

برای اطلاعات بیشتر و آشنایی با متخصصین روان‌شناسی، به کلینیک نی نی بان سر بزنید.