تاثیر سس گوجه فرنگی بر جلوگیری از ابتلای مردان به سرطان پروستات
مطالعه‌ای که توسط مجله موسسه ملی سرطان آمریکا منتشر شد، یافته‌های مطالعات قبلی را تأیید کرد که سس‌های گوجه‌فرنگی مورد استفاده در غذا‌های مختلف مانند پیتزا، اسپاگتی و سایر مواد غذایی به کاهش آسیب به سلول‌های غده پروستات کمک می‌کنند و در نتیجه باعث...

به گزارش بهداشت نیوز، محققان آمریکایی دریافتند که خوردن گوجه فرنگی و مشتقات آن ممکن است به کاهش آسیب ماده ژنتیکی "DNA" در سلول‌های پروستات در مردان مبتلا به سرطان کمک کند.

تحقیقات قبلی نشان داده بود که گوجه فرنگی خطر ابتلا به سرطان پروستات را در مردان کاهش می‌دهد و تایید کرد که ماده فعال موجود در آن آنتی اکسیدان "لیکوپن" است.

دانشمندان بر این باورند که لیکوپن ممکن است به کاهش آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مضر کمک کند، که به طور طبیعی هنگام هضم غذا در بدن رخ می‌دهد و منجر به بیماری و پیری می‌شود.

محققان دریافتند که لیکوپن همچنین سطح PSA را کاهش می‌دهد که حضور آن در خون خطر ابتلا به سرطان پروستات را نشان می‌دهد.

این مطالعه ۳۲ بیمار مبتلا به سرطان پروستات بین ۶۰ تا ۷۴ ساله که به مدت سه هفته قبل از عمل جراحی پروستاتکتومی، یک بشقاب بزرگ اسپاگتی با سس گوجه فرنگی را یک بار در روز می‌خوردند شامل شد و نشان داد که غلظت لیکوپن در بافت پروستات مردانی که سس مصرف کرده اند، به طور منظم حدود سه برابر بیشتر، و سطح PSA و آسیب DNA به طور قابل توجهی کاهش یافت.