5 نشانه کمالگرایی
در جامعه پیچیده و پر رقابت ما، گاهی اوقات کمال گرایی به نشان افتخار تبدیل می شود. ما به خود و جوانانمان فشار می آوریم تا کامل باشیم و معتقدیم که چنین رویکردی برتری را نسبت به سایر افراد فراهم می کند....

5 نشانه کمالگرایی
در جامعه پیچیده و پر رقابت ما، گاهی اوقات کمال گرایی به نشان افتخار تبدیل می شود. ما به خود و جوانانمان فشار می آوریم تا کامل باشیم و معتقدیم که چنین رویکردی برتری را نسبت به سایر افراد فراهم می کند.
بسیاری از ما به دلیل فشارهای جامعه سعی در کمال گرا بودن داشته و تصور می کنیم بی نقص بودن روشی خوب برای زندگی است اما برعکس این قضیه نیز صادق است.
کمال گرایی روشی بی رحمانه برای زندگی کردن بوده و با افسردگی و اضطراب همراه است. به باور روان شناسان، نداشتن حاشیه برای خطا راهی سخت برای زندگی است که در نهایت رشد شخصی را خفه می کند.
اگر می خواهید بدانید شما هم کمال گرا هستید یا خیر، باید این ۵ ویژگی را در خود بررسی کنید:
۱. از دریافت کمک امتناع می کنید
افراد کمال گرا اغلب به تنهایی کارها را انجام داده و معمولا برای پذیرش کمک مشکل دارند، زیرا به دیگران اعتماد ندارند تا وظایف خود را با استانداردهای عالی خود انجام دهند.
به عنوان مثال، افرادی هستند که مسئولیت‌های کاری و خانگی بی‌شماری دارند. با این حال، آنها حتی در انجام کارهای اولیه خانه مانند تا کردن لباس‌ها یا پر کردن ماشین ظرفشویی از دریافت کمک خودداری کردند.
۲. نسبت به خود و دیگران بیش از حد انتقاد می کنید
کمال گرایان تمایل دارند که عیب ها را برطرف کنند. آنها بیشتر به جای قدردانی از انجام کار، از یک کار تکمیل شده انتقاد می کنند.
مشکل انتقاد دائمی این است که دیگران را فلج می کند. آنها ممکن است از ترس انتقاد کاری انجام نداده و یا استرس زیاد باعث شود کاری ساده را خراب کنند.
۳. انجام کارها برایتان زمان زیادی می برد
وقتی در شروع یک پروژه احساس می‌کنید که فشار زیادی رو شما بوده و باید کار را بی نقص تکمیل کنید، شرایط می‌تواند بسیار سخت باشد. این اضطراب می تواند شما را از شروع یک کار باز دارد.
علاوه بر این، کمال گرایی می تواند مانع خلاقیت شده و پیشرفت شما را در حین کار بر روی یک پروژه کند.
۴. در تصمیم گیری مشکل دارید
کمال گراها با مشکل تصمیم گیری دست و پنجه نرم می کنند زیرا به دنبال راه حل کامل هستند. آنها انتظار دارند تصمیم آنها حداکثر نتایج را به همراه داشته باشد. مشکل رویکرد فوق این است که اگر تصمیم آنها انتظاراتشان را برآورده نکند، با پشیمانی، ناامیدی و انتقاد از خود مواجه می شوند.
۵. شما به طور مداوم ناراضی هستید
کمال گراها بر عیوب بیشتر از نقاط قوت تمرکز می کنند. آنها یک تکه چمن بلند در باغچه را دیده و برایشان مهم است که همه چمن ها هم اندازه باشند. این افراد معمولا از همه چیز ناراضی بوده و هیچ وقت احساس رضایت از یک موضوع ندارند.
در خاتمه باید اذعان داشت که کمال گرایی یک توهم است. باید پذیرفت که هیچ تجربه ای کامل نیست و به همین دلیل هیچ انسانی نیز کامل نیست. همه ما ترکیبی از نقاط قوت و کاستی هستیم. ناقص بودن بخش اساسی انسانیت ماست.

پذیرش نواقص خود یک تجربه رهایی بخش است که می تواند به شما کمک کند وزن تحمل انتظارات غیر واقعی را کنار بگذارید. نواقص شما فرصت هایی برای رشد است که می تواند منجر به زندگی واقعی تر و رضایت بخش تر شود.

بنا به همین گزارش از میگنا رسانه سلامت روان کشور کمال‌گرایی (perfectionism) در روان‌شناسی، ویژگی شخصیتی است که خصوصیات آن، با تلاش فرد برای بی‌عیب‌ونقص بودن و تنظیم استانداردهایی برای بالاترین سطح عملکرد توصیف می‌شود و با خود-ارزیابیِ انتقادی و نگرانی در مورد ارزیابی دیگران نیز همراه است کمال‌گراها، به‌طور اجباری و وقفه‌ناپذیر، برای رسیدن به اهداف دست نیافتنی، تلاش و تقلا می‌کنند و ارزش خود را با میزان بهره‌وری و دستاوردهای خود اندازه‌گیری می‌کنند وقتی کمال‌گراها در رسیدن به استانداردهای خود شکست می‌خورند، تمایل به انتقاد خشن از خود دارند .