هشدار دانشمندان: مغز انسان برای بیداری در نیمه شب ساخته نشده است
احتمالا شما هم چنین تجربه‌ای را داشته‌اید که حتی پس از یک روز عالی و فوق‌العاده، در نیمه شب افکار و احساسات منفی بسیار زیادی داشته باشید. طبق تحقیقات گذشته، کمبود خواب که شامل بیداری شبانه نیز...

هشدار دانشمندان: مغز انسان برای بیداری در نیمه شب ساخته نشده است
احتمالا شما هم چنین تجربه‌ای را داشته‌اید که حتی پس از یک روز عالی و فوق‌العاده، در نیمه شب افکار و احساسات منفی بسیار زیادی داشته باشید. طبق تحقیقات گذشته، کمبود خواب که شامل بیداری شبانه نیز می‌شود، منجر به اختلالات شناختی و رفتاری و نحوه عملکرد مغز در روز بعد می‌شود. با این حال، اکنون محققان نشان داده‌اند که این تغییرات در شناخت و رفتار انسان‌ها زمانی رخ می‌دهد که فرد در نیمه شب بیدار بماند.
فرضیه پژوهشگران که Mind After Midnight نام دارد، نشان می‌دهد بدن و ذهن انسان از یک چرخه طبیعی 24 ساعته فعالیت پیروی می‌کنند که این چرخه بر احساسات و رفتار ما تاثیرگذار است. به طور خلاصه، در ساعات خاصی، گونه انسان‌ها تمایل دارند که به روش‌های خاصی احساس و عمل کنند. به عنوان مثال در طول روز سطوح مولکولی و فعالیت مغز با بیداری تنظیم شده اما رفتار معمول در شب، خوابیدن است.

از نقطه نظر تکاملی، این نظریه منطقی به نظر می‌رسد. انسان‌های اولیه در طول روز و هنگام وجود نور در شکار کردن بسیار موثر بوده‌اند و در حالی که شب برای استراحت آن‌ها ایده‌آل بوده اما در معرض خطر بسیار بیشتری از سوی سایر شکارچی ها قرار داشتند.


خطرات بیدار ماندن در نیمه شب
محققان توضیح می‌دهند که برای مقابله با این احساس خطر افزایش یافته طبیعی، توجه ما به محرک‌های منفی در طول شب به‌طور غیرعادی افزایش پیدا می‌کند. در ادامه این تمرکز بیش از اندازه بر افکار منفی، می‌تواند فرد را به‌ویژه مستعد رفتارهای مخاطره‌آمیز کند.

آن‌ها در فرضیه خود به دو مثال اشاره کرده‌اند. اولین مورد به یک مصرف‌کننده مواد مخدر مربوط می‌شود که معمولا در شب تسلیم خواسته‌های خود برای ترک می‌شود. مورد دوم به یک دانشجو که با بی‌خوابی دست و پنجه نرم می‌کند مربوط می‌شود که در طول شب‌ها با بیدار ماندن، احساس ناامیدی و تنهایی دارد.

از سوی دیگر، هر دو سناریو می‌تواند منجر به خودکشی و خودآزاری شود که انجام این رفتارها در شب بسیار رایج است.



منبع: دیجیاتو