سلامت جنسی و سرطان ریه
سرطان ریه یکی از سرطان های مرگبار است که سالانه هزاران نفر در جهان را با مشکلاتی جدی و حتی مرگ مواجه می کند. در این میان یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد این سرطان به طور خاص باعث اختلال در عملکرد...

سلامت جنسی و سرطان ریه
سرطان ریه یکی از سرطان های مرگبار است که سالانه هزاران نفر در جهان را با مشکلاتی جدی و حتی مرگ مواجه می کند. در این میان یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد این سرطان به طور خاص باعث اختلال در عملکرد جنسی زنان می شود.

بر اساس مطالعه ای که نتایج آن در کنفرانس سالانه انجمن بین المللی مطالعه سرطان ریه ارائه شد، اختلال عملکرد جنسی در زنان مبتلا به سرطان ریه رایج است. این کنفرانس با حضور متخصصین سرطان ریه در فاصله ۱۵ تا ۱۸ مرداد ماه به میزبانی وین برگزار شده و گزارش آن روز گذشته منتشر شد.
طی مطالعه فوق، دکتر نارجوست فلورز، از موسسه سرطان Dana-Farber در بوستون و همکارانش از داده های بنیاد GO2 در زمینه سرطان ریه و ثبت سرطان ریه برای ارزیابی اختلال عملکرد جنسی در ۲۴۹ زن مبتلا به سرطان ریه استفاده کردند.
محققان طی این مطالعه دریافتند: در ۳۰طول روز قبل از ثبت اطلاعات این بیماران، ۵۳ درصد از شرکت کنندگان فعالیت جنسی داشتند. سه چهارم از شرکت کنندگان (۷۷ درصد) اظهار داشتند که علاقه اندکی به فعالیت جنسی دارند و دو سوم (۶۷ درصد) نیز بیان کردند که به ندرت تمایلی به فعالیت جنسی داشته یا هرگز نمی خواهند رابطه جنسی داشته باشند.
بر اساس این گزارش، خستگی (۴۰ درصد)، احساس غم و ناراحتی (۲۸ درصد)، مشکلات با شریک زندگی (۲۲ درصد) و تنگی نفس (۱۵ درصد) شایع ترین عواملی بودند که به عنوان تأثیر منفی بر رضایت از زندگی جنسی بیماران ذکر شدند.

قابل توجه است از میان شرکت‌ کنندگانی که در ۳۰ روز گذشته فعالیت جنسی داشته‌ اند، ۵۹ درصد مشکلات قابل ‌توجهی با خشکی واژن و ۲۶ درصد درد و ناراحتی های مختلف را در طول فعالیت جنسی گزارش کرده ‌اند.
بررسی های محققان همچنین تفاوت های قابل توجهی در کاهش میل یا علاقه جنسی و درد و ناراحتی در این بیماران قبل و بعد از تشخیص سرطان ریه نشان داد.
دکتر فلورز طی بیانیه ای در این رابطه گفت: سلامت جنسی باید در برخی بیماران سرطانی از جمله مبتلایان به سرطان پستان در نظر گرفته شده و مطالعات ما نشان داد تحقیقات بیشتر برای توسعه مداخلات مناسب برای بیماران مبتلا به سرطان ریه ضروری است.
در خاتمه گفتنی است بر اساس این مطالعه اعلام شد بیمارانی که به سلامت جنسی آنها توجه می شود کیفیت زندگی بهتر، کنترل درد بیشتر و روابط بهتر با شریک زندگی و تیم مراقبت های بهداشتی خود دارند.

بنا برهمین گزار از میگنا رسانه سلامت روان کشور در بسیاری از متون در تعریف سلامت جنسی آمده است سلامت جنسی به یک رویکرد مثبت و قابل احترام در روابط جنسی گفته می شود که در آن فرد از رابطه خود لذت برده و ایمن باشد تمایلات جنسی در اثر تعامل، از عوامل زیستی، روانی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، حقوقی، تاریخی، مذهبی و معنوی تاثیر می پذیرد
ضمن این که وجود اجبار، تبعیض و خشونت می تواند سلامت جنسی را خدشه دار کند. مولفه دیگری که در تعریف سلامت جنسی آمده است حفظ حقوق جنسی طرفین می باشد. تمایلات جنسی سلامت و بهداشت جنسی را نمی توان بدون در نظر گرفتن گسترده ای از مسائل جنسی، که زیربنای رفتارهای مهم و نتایج مربوط به سلامت جنسی است تعریف کرد.
یکی از این زیر بناها، تعریف تمایلات جنسی است که به شرح زیر می باشد: یکی از وجوه اصلی روابط جنسی در انسان ها در طول زندگی، هویت جنسیتی و نقش ها، گرایش جنسی، تمایلات جنسی، لذت، صمیمیت و تولید مثل است. تمایلات جنسی به معنی ابراز و تجربه کردن افکار، خواسته ها، باورها، نگرش ها، ارزش ها، رفتارها، شیوه ها، نقش ها و روابط می باشد. تمایلات جنسی با تمام این عوامل تعریف می شود اما ممکن است همه آن ها در طول زندگی انسان تجربه نشود.