در زنان مبتلا به صرع افسرگی زایمان بیشتر است
مطالعات جدید محققان نشان می دهد میزان علائم افسردگی و اضطراب در دوران بارداری و پس از زایمان در زنان مبتلا به صرع به مراتب بیشتر از سایر افراد است. افسردگی در حین بارداری و پس از زایمان را می توان یکی...

در زنان مبتلا به صرع افسرگی زایمان بیشتر است
مطالعات جدید محققان نشان می دهد میزان علائم افسردگی و اضطراب در دوران بارداری و پس از زایمان در زنان مبتلا به صرع به مراتب بیشتر از سایر افراد است.
افسردگی در حین بارداری و پس از زایمان را می توان یکی از رایج ترین مشکلات پیش روی مادران دانست. در این میان مطالعات انجام شده توسط دکتر کیمفورد جی میدور، از دانشگاه استنفورد در کالیفرنیا و همکارانش نشان دهنده نقض صرع در بروز افسردگی بارداری و پس از زایمان است.

محققان طی این مطالعه، بروز و عوامل مرتبط با اپیزودهای افسردگی اساسی و علائم افسردگی و اضطراب را در زمان های قابل مقایسه در میان زنان باردار مبتلا به صرع ، زنان باردار سالم و زنان غیرباردار مبتلا به صرع بررسی کردند.
طی این مطالعه ۳۳۱ زن باردار مبتلا به صرع، ۱۰۲ زن باردار سالم و ۱۰۲ زن غیرباردار مبتلا به صرع حضور داشتند.
محققان هیچ تفاوتی در مصاحبه بالینی ساختاریافته برای افسردگی اساسی تشخیص داده شده با DSM-IV در بین گروه ها مشاهده نکردند، اما علائم افسردگی در زنان باردار مبتلا به صرع در مقایسه با زنان غیرباردار مبتلا به صرع در دوران بارداری آن ها و در طول دوران پس از زایمان بدتر بود.

بررسی های این تیم مطالعاتی نشان می دهد بیشتر زنان باردار دارای صرع، بیش از یک تشنج در ۹۰ روز را تجربه کرده و افسردگی بیشتری نسبت به سایر گروه ها داشتند.
دکتر کیمفورد جی میدور در این رابطه گفت: ما دریافتیم که زنان مبتلا به صرع در دوران بارداری خطر ابتلا به اختلالات خلقی و اضطرابی را افزایش می دهند. این امر باعث می‌شود که نظارت بر سلامت آنها در دوران بارداری مهم ‌تر شود.
در خاتمه گفتنی است برخی پژوهشگران معتقدند موارد متعددی از جمله روابط مالی، شرایط اشتغال، داروهای مصرفی و دسترسی به امکانات پزشکی نیز در این موضوع دخالت دارند.شرح کامل این پژوهش، روز گذشته در آخرین شماره مجله تخصصی Neurology به صورت آنلاین منتشر شد.

بنا بر همین گزارش از میگنا رسانه سلامت روان کشور عبارت است از مجموعه‌ای از اختلالات عصبی مزمن پزشکی یا بلند مدت که با علامت تشنج مشخص می‌شود.این تشنج ها ممکن است بسیار خفیف و تقریباً غیرقابل شناسایی بوده یا برعکس طولانی مدت و با لرزش شدید همراه باشد.
در صرع تشنج ها به‌طور مکرر روی می‌دهد و هیچ دلیل ثابت و مشخصی ندارد، در حالی که تشنج هایی را که به دلایل خاص روی می‌دهد، نباید به عنوان تشنج صرعی تلقی کرد

صرع را می‌توان با گرفتن نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی نیز تأیید کرد.صرع را نمی‌توان درمان کرد، اما حملات را می‌توان با دارو تا حدود ۷۰ درصد موارد کنترل کرد این بیماری در دسته‌ بیماری‌های عصبی قرار می‌گیرد و از نظر تعداد افراد درگیر بیماری، بیماری صرع چهارمین بیماری شایع در دنیا است. در کشور ما ایران نیز یک درصد افراد به این بیماری مبتلا هستند.
بیشتر افراد مبتلا به آن نیز، جوان هستند؛ البته شامل افراد سالمند هم می‌شود. متأسفانه آموزش‌های لازم در ارتباط با بیماری صرع و نیازهای اجتماعی و روانی افراد مبتلا داده نمی‌شود؛ به همین دلیل، بیماران مبتلا به بیماری صرع ازنظر اجتماعی، روانی و خانوادگی تحت‌ فشار زیادی قرار دارند.