سوال : عمل جراحی میومکتومی با حفظ رحم چگونه انجام می شود؟
پاسخ : جراحی میومکتومی برای درمان فیبروم رحمی انجام میشود. در این بیماری تودههای غیر سرطانی در رحم ایجاد میشود. اندازه تومورها در فیبروم رحمی متغیر است. در برخی موارد اندازه این تودهها با چشم غیرمسلح دیده نمیشود و در برخی دیگر این تودهها این قدر بزرگ است که باعث تغییر شکل رحم بیمار میشود. همچنین در موارد نادر به قدری تعداد و اندازه فیبروئیدها بزرگ است که باعث میشود رحم تا قفسه سینه رشد کند. هدف اصلی عمل جراحی میومکتومی برداشتن فیبروئیدها و حفظ رحم است. جراح در این شیوه جراحی تمام تلاش خود را برای نگهداشتن رحم انجام میدهند تا بیمار پس از درمان توانایی باروری داشته باشد.
برای آگاهی بیشتر از نحوه انجام عمل جراحی میومکتومی با حفظ رحم به سراغ دکتر شهناز شایان فر، جراح و متخصص زنان و زایمان رفتیم. از شما دعوت میکنیم ویدئو زیر را تماشا کنید. برای مراجعه به دکتر شهناز شایان فر یا دریافت نوبت از دکتر شهناز شایان فر کلیک کنید.
چه کسانی باید عمل میومکتومی را انجام دهند؟
پزشک پس از تشخیص بیماری فیبروم رحمی تلاش میکند تا راهی برای از بین بردن فیبرومهایی که باعث دردهای لگنی، خونریزیهای شدید و… میشوند پیدا کند. از جمله دلایل مهمی که میتوان برای انجام عمل میومکتومی به جای عمل هیسترکتومی به آن اشاره کرد عبارتاند از:
- فرد بیمار قصد بارداری داشته باشد.
- امکان حفظ رحم در فرد بیمار وجود دارد.
- پزشک تشخیص دهد که ممکن است فیبرومها باعث ایجاد مشکلاتی در بارداری فرد بیمار شود.
روشهای عمل جراحی میومکتومی
چندین روش مختلف برای انجام این جراحی وجود دارد که پزشک بر اساس تعداد، اندازه و محل قرار گرفتن فیبرومها یکی از روشهای زیر را انتخاب میکند:
- میومکتومی شکمی
- میومکتومی لاپاروسکوپی
- میومکتومی هیستروسکوپی
بلافاصله بعد از میومکتومی
بعد از جراحی میومکتومی:
- دمای بدن، ضربان قلب و فشار خون بیمار بررسی و کنترل می شود
- ترشحات واژنی بررسی خواهد شد
- معمولا آنتی بیوتیک به بیمار داده می شود تا جلوی عفونت گرفته شود.
- کاتتری به مدت چند روز جهت تخلیه ادرار همراه بیمار خواهد بود
- ممکن است نیاز باشد بیمار چند شب را در بیمارستان بستری باشد
مراقبت های بعد از میومکتومی
بیمار تا جایی که می تواند باید در منزل استراحت کند.
از ایستادن های طولانی مدت بیش از چند دقیقه باید خودداری شود.
داروهای تجویز شده از سوی پزشک باید طبق دستور و زمان مشخص مصرف شوند.
بعد ازاستراحت، بیمار باید روزانه ده دقیقه پیاده روی داشته باشد.
بسته به نوع جراحی، بیمار بعد از گذشت دو تا شش هفته، قادر به انجام کارها و فعالیت های روزانه خود خواهد بود. که البته در این خصوص حتما باید با پزشک مشورت کنید.
در صورت مشاهده علائمی از قبیل خونریزی شدید واژنی، علائمی از عفونت مانند قرمز شدن بخیه و یا ترشح از بخیه حتما پزشک را در جریان قرار دهید.