از کودکان مستعد اختلال روانی غافل نشویم
به گزارش میگنا محمد نریمانی روانشناس و استاد نمونه کشوری در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: غربالگری سلامت روان کودکان و نوجوانان نباید محدود به افراد دارای علائم اختلالات روانی شود و باید شامل همه دانش آموزانی شود که استعداد لازم...

به گزارش میگنا "محمد نریمانی" روانشناس و استاد نمونه کشوری در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیما گفت: غربالگری سلامت روان کودکان و نوجوانان نباید محدود به افراد دارای علائم اختلالات روانی شود و باید شامل همه دانش آموزانی شود که استعداد لازم برای ابتلا به مشکلات روانی و رفتاری دارند.

استاد ممتاز دانشگاه محقق اردبیلی افزود: اگرچه اولویت در شناسایی و رسیدگی به کودکانی است که از مشکلاتی مانند وسواس، اضطراب، ترس مرضی، پرخاشگری یا بیش فعالی رنج می‌برند، اما نباید از کودکانی که ممکن است در آینده دچار مشکلات روانی و رفتاری شوند، غافل ماند.

شاید فرد الان دچار استرس شدید ناشی از بیماری کرونای خود یا حتی درگذشت عزیزانش شود، اما پیامد‌های روانشناختی آن نظیر «روانزخم پس از سانحه» ماه‌ها یا سال‌ها بعد خودش را نشان می‌دهد، یا کودکی که به واسطه قرنطینه از همسالان خود دور مانده و گوشه گیر و منفعل شده است، سال‌ها بعد ممکن است دچار افسردگی یا اختلالات رفتاری شود.

این نویسنده افزود: اگر همین حالا دانش آموزان منفعل را شناسایی کنیم و جرات ورزی را به آن‌ها آموزش دهیم، احتمال اینکه در آینده به افسردگی یا مجموعه‌ای از مشکلات رفتاری مبتلا شوند، کاهش می‌یابد.

وی تاکید کرد: شاید بیشترین آسیب روانی ناشی از همه گیری متوجه کودکان شده باشد، زیرا مکانیسم‌های دفاعی لازم در مقابل استرس و اضطراب آنگونه که باید در این گروه سنی شکل نگرفته است.