رابطه اعتیاد کودکان به شبکه های اجتماعی با فقر و محرومیت عاطفی
نتایج بررسی های جدید بین المللی نشان می دهند کودکان و نوجوانانی که دچار محرومیت های اقتصادی هستند و همچنین از طرف خانواده و همسالان، حمایت چندانی نمی شوند، بیشتر در خطر اعتیاد به استفاده از شبکه های...

رابطه اعتیاد کودکان به شبکه های اجتماعی با فقر و محرومیت عاطفی
نتایج بررسی های جدید بین المللی نشان می دهند کودکان و نوجوانانی که دچار محرومیت های اقتصادی هستند و همچنین از طرف خانواده و همسالان، حمایت چندانی نمی شوند، بیشتر در خطر اعتیاد به استفاده از شبکه های اجتماعی قرار دارند.
بر اساس تحقیقات جدید منتشر شده، کودکان و نوجوانانی که زمینه های بیشتری از محرومیت خانوادگی و توجه را دارند، بیشتر احتمال دارد که به شبکه ها و رسانه های اجتماعی نظیر فیس بوک، اینستاگرام و واتس اپ اعتیاد نشان دهند.
این یافته ها ارتباط بین نابرابری اقتصادی و استفاده های معتادگونه از پلتفرم های شبکه های اجتماعی و برنامه های پیام رسان را نشان می دهد.
بر اساس این تحقیق، وضعیت فوق در مدارسی که تفاوت های اجتماعی و اقتصادی قابل توجهی بین همکلاسی ها وجود دارد بدتر است.
محققان دانشگاه پادوای ایتالیا که هدایت این تحقیق را به عهده داشته اند می گویند این نتایج که بر اساس بررسی بیش از 179 هزار دانش آموز در 40 کشور جهان به دست آمده اند، نشان از آن دارند که استراتژی های جدیدی برای استفاده از رسانه های اجتماعی مورد نیاز است تا تأثیر چنین محرومیت هایی را کاهش دهد.
به گفته آن ها، سیاست گذاران، باید اقداماتی را برای کاهش نابرابری ها به منظور محدود کردن الگوهای ناسازگار استفاده از رسانه های اجتماعی توسط نوجوانان ایجاد کنند.

طبق این تحقیق، علیرغم آن که شکاف های دیجیتالی در بسیاری از کشورها سریع تر بسته می‌شود، اما نابرابری‌های اقتصادی پابرجا مانده و به عنوان یک عامل اجتماعی تعیین‌کننده قوی برای سلامت و رفاه نوجوانان باقی می‌مانند.
استفاده مشکل ساز از رسانه های اجتماعی یا به اختصار PSMU، به طور رسمی به عنوان یک اعتیاد رفتاری شناخته نمی شود. با این حال، به عنوان یک مسئله بهداشتی در نظر گرفته می شود که جوانان را تحت تاثیر قرار می دهد.

محققان همچنین در پژوهش خود، نقش حمایت همسالان و خانواده را به عنوان تعدیل کننده این رفتارها، بسیار مهم ارزیابی کرده اند.
به بیان آن ها، تلاش‌های پیشگیرانه مبتنی بر مدرسه ممکن است تفاوت‌های طبقاتی اجتماعی عینی و درک‌شده را در میان همکلاسی‌ها هدف قرار دهد. همچنین بایستی به قدرت حمایتی همتایان و هم سالان و همچنین خانواده در این خصوص به عنوان یک عامل محافظتی تاکید کرد.

این یافته ها در مجله معتبر Information, Communication and Society منتشر شده اند.