رحیمیان با بیان اینکه احترام و تکریم مقام و منزلت سالمندان مورد سفارش پیشوایان دین است گفت: مبحث سالمند در آموزههای دینی و فرهنگی ما ایرانیان از جایگاه والایی برخوردار است.
وی افزود: شعار ملی روز جهانی سالمند با عنوان «تاب آوری و مشارکت زنان سالمند در مدیریت برنامههای خانواده» اعلام شده است.این روانشناس بالینی با اشاره به اهمیت سلامت جسمی و روحی سالمندان اظهارکرد: معمولاً بیشترین نگاه در حوزه سالمندیِ سالم معطوف به سلامت جسم و سلامت تغذیه آنهاست درصورتیکه فارغ از تغذیه سالم، کاهش استرس و هیجانات روحی نیز تا حدود زیادی میتواند تاب آوری سالمندان را افزایش دهد.
رحیمیان با ارائه تعریف مختصری از مفهوم «تاب آوری» گفت: تاب آوری در درجه نخست به معنای پذیرش دشواریها و سپس ایجاد ظرفیت بازگشتن از دشواریهای پایدار و ادامه دار و توانایی در ترمیم خویشتن و برگشت به شرایط متعادل است.
وی با اشاره به اهمیت ویژه تاب آوری در سالمندان افزود: به وجود آمدن این ظرفیت در انسان موجب میشود که فرد، پیروزمندانه از رویدادهای ناگوار فاصله گرفته و از نظر شایستگی اجتماعی و تحصیلی و شغلی ارتقا پیدا کند.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه تاب آوری از فردی به فرد دیگر متفاوت است و میتواند به مرور زمان رشد و یا کاهش پیدا کند گفت: تاب آوری پدیده صرفاً ذاتی نیست و قابلیت یادگیری دارد و در روند آزمون و خطای زندگی شکل میگیرد و حاصل آموزش و تعاملات و ارتباطات فرد با اجتماع و خانواده است.
رحیمیان در رادیو گفت وگو اظهارکرد: سالمندی دورانی است که فرد با کوله باری از تجربه وارد آن میشود و خود این کمک میکند که فرد آمادگی روانی و سازگاری بیشتری در رویارویی با بحرانها داشته باشد اما لزوماً هم به این معنا نیست که همه سالمندان قدرت تاب آوری خوبی داشته و افراد تاب آوری باشند.
وی سبک زندگی سالم، ورزش، فعالیتهای گروهی، مدیریت استرس، واقع بین بودن و خوش بین بودن را از جمله راهکارهای افزایش تاب آوری و سازگاری در افراد عنوان کرد و گفت: تاب آوری به سالمندان اجازه میدهد تا فراز و فرودهای سالمندی را به بهترین شکل ممکن بپذیرند و با بحرانهای از دست دادن عزیزان و معلولیتهای شخصی کنار بیایند.