رابطه کمال گرایی و فرسودگی روانی
محققان استرالیایی بر اساس نتایج تحقیقات خود، بر نقش کمال گرایی در رسیدن به حالت فرسودگی روانی و شغلی تاکید کرده و کتاب راهنمایی را برای غلبه بر این وضعیت ارائه داده اند. سال نوی مسیحی در حال رسیدن است و...

رابطه کمال گرایی و فرسودگی روانی
محققان استرالیایی بر اساس نتایج تحقیقات خود، بر نقش کمال گرایی در رسیدن به حالت فرسودگی روانی و شغلی تاکید کرده و کتاب راهنمایی را برای غلبه بر این وضعیت ارائه داده اند.

سال نوی مسیحی در حال رسیدن است و مردم دنیا پس از تحمل یک همه گیری عجیب و غریب جهانی که هنوز هم شر خود را از سر دنیا کم نکرده است، با مشکلات متنوع ناشی از تورم دست به گریبان هستند؛ موضوعی که همه را به شدت خسته کرده است؛ خستگی ای که می تواند به فرسودگی روانی و شغلی تبدیل شود.

متخصصان سلامت روان و اختلالات خلقی دانشگاه نوساوث ویلز استرالیا که چندین سال است پدیده فرسودگی روانی را با دقت تحت بررسی قرارداده اند، در پژوهشی جدید اعلام کردند افرادی که تمایل به کمال گرا بودن دارند، به دلیل استانداردهای سخت گیرانه خود، بیشتر در معرض پدیده فرسودگی رفرسودگی روانی ممکن است در نتیجه ویژگی‌های شخصیتی به‌ویوانی هستند.

نگرانی های مربوط به بیماری همه گیر کرونا و قرنطینه های مرتبط با آن، فشارهای تورم جهانی و سایر عوامل استرس زای زندگی، بسیاری از مردم را به این احساس رسانده است که انگار در پایان زندگی خود قرار دارند. برای بسیاری از این افراد، اثر تجمعی این دوره‌های طولانی استرس می‌تواند منجر به فرسودگی روانی شود.

به گفته محققان، علائم این پدیده برخلاف خستگی معمولی، شامل خستگی مداوم، بی‌حسی عاطفی و سردرگمی در خانه یا محل کار هستند.
بسیاری از ابزارهای مرسوم که برای تشخیص فرسودگی روانی استفاده می‌شوند، بیشتر بر استرس ناشی از کار تمرکز می‌کنند. ولی محققان معتقدند: تأثیر این پدیده بسیار گسترده‌تر است.

بر این اساس، افرادی که با فرسودگی روانی دست و پنجه نرم می‌کنند، از اختلال عملکرد شناختی نیز رنج می‌برند؛ امری که از آن با عنوان «مه مغزی» یاد می شود و قطع ارتباط با دوستان و خانواده و همچنین کاهش عملکرد در کار و وظایف خانه را در پی دارد.

مجریان این تحقیق با بررسی های دقیقی که روی این موضوع انجام داده اند، به این نتیجه رسیدند که فرسودگی روانی ممکن است در نتیجه ویژگی‌های شخصیتی به‌ویژه کمال‌گرایی ایجاد شود.
به گفته آنها، افراد با ویژگی‌های کمال‌گرایی معمولاً کارمندان و کارگرانی عالی هستند، زیرا بسیار قابل اعتماد و وظیفه‌شناسند. با این حال، آن ها همچنین مستعد فرسودگی شغلی و روانی هستند، زیرا استانداردهای غیر واقعی و سخت گیرانه ای را برای عملکرد خود تعیین می کنند که در نهایت انجام آن ها غیرممکن است.
محققان در این زمینه یک کتاب راهنما را برای خروج از فرسودگی روانی ارائه داده اند که شناسایی منابع و راهبردهای مقابله ای برای به حداقل رساندن تأثیر استرس بر این موضوع را ارائه می دهد.

این راهنما شامل ابزارهای مبتنی بر شواهد جدید برای افراد مختلف است تا خودشان بررسی کنند که آیا فرسودگی شغلی دارند یا خیر و برنامه ای برای بهبودی بر اساس وضعیت شخصی خود ایجاد کنند.
این کتاب در ۲۵۲ صفحه توسط انتشارات معتبر تیلور اند فرانسیس چاپ شده است.