پوشش بیمه‌ای خدمات روا‌ن‌شناسی به زودی محقق می‌شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدمهدی ناصحی در برنامه صف اول به پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی، مشاوره و صندوق بیماران خاص و صعب العلاج اشاره کرد که در ادامه بخشی از این گفتگو را می‌خوانید.مجری: آیا خدمات...

پوشش بیمه‌ای خدمات روا‌ن‌شناسی به زودی محقق می‌شود
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدمهدی ناصحی در برنامه صف اول به پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی، مشاوره و صندوق بیماران خاص و صعب العلاج اشاره کرد که در ادامه بخشی از این گفتگو را می‌خوانید.

مجری: آیا خدمات روان شناسی و مشاوره هم تحت پوشش بیمه قرار خواهد گرفت؟
آقای ناصحی: بسته‌های پوشش بیمه‌ای خدمات روانشناسی و مشاوره در حال تدوین است تا به بیمه توانبخشی اضافه شود. خیلی از بیماری‌های صعب العلاج را ما بسته توانبخشی و روان شناسی کنارش قرار دادیم، مثلا یک بیمار قلبی که دچار یک تصادفی می‌شود؛ دچار یک ناتوانی می‌شود، این قطعاً روی روان فرد هم تأثیر می‌گذارد و فرد نیازمند بازتوانی است، از این جهت ما این بسته خدمات را با هم عجین کردیم، دستور رئیس جمهور در روز‌های اخیر این بود که خدمات روان شناسی هم تحت پوشش بیمه قرار گیرد و ما گام‌های آن را برداشتیم، قطعاً این دستور قوت قلبی می‌شود برای عزیزان مان در نظام سلامت که این بحث را جدی‌تر بگیریم؛ هرچند پوشش هزینه دارو‌های روان پزشکی و بیماران مزمن روانی در صندوق بیماران صعب العلاج تعریف شده است.
مجری: فرق بیماری‌های صعب العلاج و بیماری‌های خاص چیست؟
آقای ناصحی: بیماری خاص عنوان رایجی در دنیا نیست. در ابندا برای بعضی بیماری‌ها مثل ام اس، همودیالیز، دیالیز سه فاقی و هموفیلی که هزینه بالایی داشت، عنوان خاص را اطلاق کردند و در اصل عنوان بیماران نادر، پرهزینه و صعب العلاج در دنیا رایج است.
مجری: درباره بیماری‌های صعب العلاج چه اتفاقاتی تا به حال افتاده و چه اتفاقاتی قرار است که بیفتد؟
آقای ناصحی: در نیمه دوم سال بسته‌های خدمتی را از معاونت درمان وزارت بهداشت دریافت کردیم و فعالیت‌ها و خدماتی که باید در این بسته در سامانه‌ها بارگذاری شود؛ بارگذاری کردیم، تا به حال ۳۱ بیماری در سامانه‌های ما بارگذاری شده اند و به زودی ۱۹ بیماری متابولیک هم به آن اضافه می‌شود، در مجموع ۵۰ بیماری در سامانه وارد می‌شود؛ یعنی سامانه‌ها خود به خود هزینه‌ها را محاسبه می‌کنند تا پرداخت از جیب مردم کاهش پیدا کند و نیاز به هزینه و گرفتن مبالغ از بیمه‌ها نخواهد بود. در مجموع ۱۰۷ بیماری را در مرحله اول تحت پوشش این صندوق بردیم یا در برخی موارد صندوق به ما اجازه داده است تا به نیازمندانی که بیماری خاص و پرهزینه دارند؛ کمک کنیم. به استان‌ها اختیار داده اینم تا در کمیته استانی، بیماری‌هایی که در سامانه نیست؛ بررسی می‌شود و تا سقف ۵۰ میلیون تومان هزینه‌ها را به حساب فرد می‌ریزیم و اگر هم بیماری بیشتر از این مبلغ هزینه داشته باشد؛ در ستاد کشوری صندوق بیماری صعب العلاج مطرح می‌شود و به استان اجازه داده می‌شود که مبالغ بالاتر را هم پرداخت کند.

در مراکز دولتی که خیلی از موارد مثل پیوند به صورت صد درصد تحت پوشش قرار دارد و نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان صرفاً برای پیوند از ابتدای سال تا به حال مد نظر قرار دادیم که بخشی از آن‌ها را به دانشگاه‌ها پرداخت کرده ایم و بخشی را هم در حال گرفتن اسناد و پرداخت هستیم، همچنین به سازمان‌های دیگر مثل سازمان تأمین اجتماعی و سازمان بیمه خدمات درمانی نیرو‌های مسلح هم فراخور بیمارانشان به صورت مرحله‌ای پول را از این صندوق واریز می‌کنیم که آن‌ها هم بتوانند بیمارانشان را تحت پوشش قرار دهند. فعلاً کمیته‌های استانی ما همه این بیماران تحت پوشش بیمه سلامت، تأمین اجتماعی و نیرو‌های مسلح را تحت پوشش قرار می‌دهد تا ساز و کار آن در بیمه‌های مربوطه تعریف شود، این کار و این اقدام مثبت برای همه بیمه شدگان کشور اعمال می‌شود.
آقای ناصحی:ما حداقل بیش از دو هزار خدمت را وارد سامانه کرده یم که ورود این تعداد خدمات در سامانه‌ها سابقه نداشته است.
مجری: خدمات جدید برای بیماران دیابتی چست؟
آقای ناصحی: ۱۵ دارویی ترکیبی با قیمت بالا تحت پوشش بیمه قرار گرفته است. این‌ها اثرات مفیدتری برای کنترل دیابت دارند، مصرف این دارو‌ها باید حتماً کنترل شده باشد.
در طرح دارویار ۹ هزار دارو تحت پوشش ارز دارویی و کلاً داروی بیمه‌ای شدند، این ۹ هزار قلم که به صورت ژنریک حدود دوهزار به حساب می‌آیند که ارز دارو دریافت می‌کنند. به طور کلی ۹ هزار و ۶۰۰ قلم دارو فعلاً تحت پوشش عرضه دارو و بیمه هستند.
مجری: در بحث بیماری‌های صعب العلاج یا خاص یک بیمار سرطانی چقدر هزینه اش درمان باید بپردازد و چقدر را بیمه پرداخت می‌کند؟
آقای ناصحی: بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد هزینه بسته به نوع سرطان پرداخت می‌شود، ممکن است یک داروی بیمار سرطانی بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان باشد و برای رادیوتراپی در بخش خصوصی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون برای بیمار هزینه داشته باشد.