"مادر ، من به تو احتیاج ندارم": دلبستگی اجتنابی در کودکان
دلبستگی پیوند عاطفی شدیدی است که نقش زیادی در روابط ما دارد. اگرچه انواع مختلفی مضر هستند، اما پیوستگی خود سالم و ضروری است. این بیماری در دوران کودکی، یکی از مهمترین اوقات زندگی فرد ایجاد می شود. یعنی...

"مادر ، من به تو احتیاج ندارم": دلبستگی اجتنابی در کودکان
دلبستگی پیوند عاطفی شدیدی است که نقش زیادی در روابط ما دارد. اگرچه انواع مختلفی مضر هستند، اما پیوستگی خود سالم و ضروری است. این بیماری در دوران کودکی، یکی از مهمترین اوقات زندگی فرد ایجاد می شود. یعنی اگر در این دوره هر نوع سهل انگاری یا رفتار آسیب زا وجود داشته باشد، ممکن است دلبستگی اجتنابی رخ دهد.

اگر محیطی که در آن تربیت شده ایم ما را به سمت ایجاد این نوع دلبستگی سوق دهد، در ایجاد روابط سالم مشکلات زیادی خواهیم داشت. با این حال، ما تا رسیدن به بزرگسالی از همه این مشکلات آگاهی نخواهیم داشت. حتی بزرگسالانی با مشکلاتی ناشی از سبک دلبستگی خود هستند که نمی دانند همین امر باعث بروز آنها شده است.

با بازگشت به دوران کودکی، بیایید فکر کنیم که چگونه کودکان با محیطی که اتفاقاً در آن متولد می‌شوند سازگار می‌شوند. بنابراین ، اگر والدین بیش از حد سرزده یا بسیار دور باشند ، آنها برای مقابله با آن راهبردهای دفاعی ایجاد می‌کنند. یکی از این راهکارها دلبستگی اجتنابی است.

آزمایش آینسورث در مورد دلبستگی اجتنابی
مری آینسورث مطالعات زیادی انجام داد که منجر به شناسایی 3 نوع دلبستگی اجتنابی، ایمن و دوسویه شد. از بین آنها، فقط پیوستگی ایمن "ایده آل" است. بقیه موارد پیوست ناکارآمد هستند.

در مورد تحقیق در مورد نوع اول دلبستگی، که امروز ما در حال بررسی آن هستیم ، Ainsworth آزمایشی را به نام "وضعیت عجیب" انجام داد. وی در آن، رفتار بچه ها را هنگام جدا شدن از مادران بررسی کرد. آنچه آینسورث با آزمایش خود کشف کرد بسیار آشکار بود. بچه‌ها خیلی راحت عصبانی می شوند، یعنی خیلی مستعد خشم هستند. با این حال، آنها کاری متفاوت از آنچه کودکان معمولاً انجام می دهند انجام دادند: آنها به دنبال مادر خود نبودند وقتی به آنها احتیاج داشتند. به عنوان مثال، کودکی با دلبستگی ایمن یا سالم به احتمال زیاد وقتی مادر از اتاق خارج می شود یا از او دور می‌شود، شروع به گریه می‌کند. اما در صورت بازگشت مادر، دیگر گریه نمی‌کنند و احساس امنیت، آرامش و خوشبختی می‌کنند.

این اتفاق در مورد نوزادان با دلبستگی اجتنابی رخ نداد. آنها بی تفاوت بودند. آنها اهمیتی نمی دهند که مادر برگردد یا برود. بنابراین ، او امنیت مورد نیاز هر کودک را برای آنها فراهم نکرد. اگر کودکی وقتی می خواهد به والدین خود نزدیک شود طرد شد و والدین به نیازهای عاطفی آنها پاسخ ندادند، به احتمال زیاد دلبستگی اجتنابی پیدا می‌کنند. جالب ترین نکته در مورد آزمایش Ainsworth این است که کودکان با این نوع دلبستگی به معنای واقعی کلمه مادران خود را نادیده می گیرند. با این حال، آنها با غریبه ها دوستانه تر، خوش مشرب بودند. آینسورث نتیجه گرفت که چون نوزادان یاد نگرفته اند که نیازهای عاطفی خود را به مادرانشان برسانند (یا اگر این کار را کردند و نتیجه نداد) ، یاد گرفتند که به آنها نیازی نداشته باشند.

دلبستگی اجتنابی و پیامدهای آن در زندگی بزرگسالان دلبستگی اجتنابی عواقب جدی برای هر بزرگسالی به همراه دارد. اگرچه در این مرحله ، مطالعات متعددی وجود دارد که ترجیح داده اند این نوع دلبستگی را به دو روش طبقه بندی کنند: پرهیز-اجتناب و ترس-اجتناب.

بیایید ببینیم که این دو دیدگاه چگونه در بزرگسالی دلبستگی اجتنابی را تحت تأثیر قرار می دهند
افرادی که وابستگی دفع کننده و اجتناب ناپذیری دارند ، معمولاً بسیار مستقل هستند. علاوه بر این ، آنها خودکفا در نظر گرفته می شوند. این امر باعث می شود که آنها هر کسی که قصد وابستگی به آنها را دارد رد کنند. به همین ترتیب ، آنها به دلیل امتناع از "پیوستن" به کسی ، تمایلی به تعمیق روابط ندارند.

از طرف دیگر ، افرادی که دلبستگی ترسناک و اجتنابی دارند ، می خواهند با دیگران بسیار صمیمی باشند. با این حال، ترس آنها همیشه پیروز می شود. به همین دلیل اعتماد به دیگران برای آنها دشوار است ، زیرا ترس شدیدی در آنها وجود دارد که صدمه ببینند. وقتی آنها موفق به صمیمیت با افراد دیگر می شوند ، احساس بسیار ناخوشایندی می کنند. افرادی که دلبستگی اجتنابی دارند، در بیان احساسات خود مشکل زیادی دارند. امتناع آنها از پیوند با مردم چیزی بیش از یک استراتژی برای محافظت از خود در برابر طرد احتمالی نیست. آنها یاد گرفته اند که از خود دفاع کنند ، بدون حمایت از والدین خود جلو بیایند. به همین دلیل آنها خودکفا شده اند. با این حال ، حتی اگر به نظر نرسد ، آنها رنج زیادی می کشند.

دلبستگی اجتنابی در کودکان مانند سیگنالی است که به آنها هشدار می دهد خود را از همسالان خود جدا کنند. گاهی خصمانه و پرخاشگر می شوند. در نوجوانی نیز این انزوا را نشان می دهند که ممکن است آنها را در میان همسالان خود محبوب نکند. دوران کودکی مرحله بسیار مهمی است. اطمینان از دلبستگی ایمن به کودکان کمک می کند تا بزرگسالان قادر به داشتن روابط سالم باشند. اگر این اتفاق نیفتد، آنها طبق استراتژی هایی که در دوران کودکی برای محافظت از خود آموخته اند، به کار خود ادامه می دهند. این وضعیتی غیرقابل تحمل خواهد بود.

larafornm.com