به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از پارسینه، در واقع، هیچ حکم کلی برای داشتن زندگی بهتر وجود ندارد. یعنی نمیتوان گفت ازدواج راه رسیدن به خوشبختی است یا مجرد ماندن. در این مطلب از دلتا به بررسی این موضوع میپردازیم که مجرد بمانیم یا ازدواج کنیم؟
مجرد بمانیم یا ازدواج کنیم؟
اینهمه انسانهای رنگارنگ روی زمین زندگی میکنند که هریک دارای شرایط زندگی منحصربهفردیاند. چطور میتوان نسخههایی کلی پیچید و برای همه، جادوی خوشبختیِ یکسانی را تجویز کرد. اصلا جادوی خوشبختی با فرمولی یکسان برای همه وجود دارد؟
تحقیقات درباره وضعیت تاهل چه میگویند؟
بر پایه برخی پژوهشها، زندگی متاهلی بهتر از مجردی است اما این تحقیقات دارای خطاهایی هستند و بهاشتباه نشان میدهند که متاهلها زندگی بهتری دارند. در واقع، اینکه بگوییم زندگی متاهلی از نظر روانشناسی برای افراد بهتر است، درست نیست و نمیتوان با علم از آن پشتیبانی کرد.
نمیتوان بهطور دقیق گفت ازدواجکردن میتواند در بلندمدت زندگی شاد و موفقی برای افراد خلق کند. گاهی مجردها گوی رقابت را میربایند و کامیابتر و موفقتر هم ظاهر میشوند. بنا به بعضی از تحقیقاتی که بر اساس نمونههای آماری بزرگ و ملی انجام شدهاند، افراد مجرد سلامتترین افراد جامعه هستند. با مرور زندگی کسانی که از حالت تجرد به تاهل درآمدهاند بهسادگی میتوان روند کاهش خوشحالی را در زندگیشان دید.
پس مجردی یا متاهلی؟ کدام را باید انتخاب کرد؟
هیچ روش بهتری برای زندگی وجود ندارد و نمیتوان گفت مجرد ماندن بهتر است یا ازدواج کردن. درست است که در بعضی زمینهها مجردها بهتر از متاهلها زندگی میکنند اما موارد دیگری هم هست که زندگی متاهلی را شکوفاتر و جذابتر نشان میدهد. پس شنونده باید عاقل باشد. در بررسی پژوهشهای علمی مختلفی که یکی از این دو سبک زندگی را برتر از دیگری میدانند به نکات زیر دقت کنید:
حرف از میانگینها و متوسطگیریهاست
تمام پژوهشهای رنگارنگی که انجام میشود و متاهلی یا مجردی را تصدیق میکنند بنا بر میانگینگیری نمونههای آماری موردبررسی هستند. آنها از چیزهایی میگویند که بهطور متوسط رخ میدهد و از استثناها غافل هستند. پس نتایج تحقیقات علمی برای همه صادق نیستند.
حرف از انتخاب شخصی افراد است
هرکس در زندگی انتخابی دارد. متاهلها انتخاب کردهاند که زندگیشان را با فرد دیگری شریک شوند اما برخی از افراد هستند که انتخابشان مجردی است و از این انتخاب کاملا رضایت دارند. پس نگاه و انتخاب آدمها در زندگی بنا به علاقهها، خواستهها و ترجیحاتشان شکل میگیرد و نمیتوان گفت مجرد یا متاهل بودن نسخههایی کلی هستند که یکی بد است و دیگری خوب.
دلایل اشتباه برای ازدواج کردن
برخی افراد گمان میکنند ازدواج معجزهای است که بسیاری از مشکلات زندگیشان را حل و درهای خوشبختی را به رویشان باز میکند. این اشتباه است. از جمله دلایل و افکار اشتباه درباره ازدواج اینها هستند:
برای حل مشکلات رابطه عاطفی
ازدواج دارو یا درمان نیست؛ اما برخی گمان میکنند مشکلات رفتاری و ارتباطیشان را بهمدد ازدواجکردن رفع خواهند کرد. با ازدواج، نهتنها مشکلات ارتباطی و رفتاری افراد حل نمیشود، بلکه حتی ممکن است شدیدتر هم بشوند. اگر دو نفر از نظر ارتباطی و رفتاری به بلوغ رسیده باشند، احتمالا بعد از ازدواج هم شکوفایی این بلوغ در زندگیشان بیشتر میشود.
برای فرار از تنهایی
احساس تنهایی گاهی سخت و سهمگین است، اما دلیل نمیشود برای فرار از آن ازدواج کنید. این اصلا دلیل خوبی برای ترک دنیای تجرد نیست. اگر شما در تنهایی خود فردی خوشحال و بهرهور نباشید، در دوران متاهلی نیز نمیتوانید خوشحالی و خوشبختی را تجربه کنید.
برای اثبات چیزی
بعضی افراد میخواهند با ازدواجکردن چیزی را به دیگران ثابت کنند. بهعنوان مثال شخصی که فرزند طلاق است تصمیم میگیرد ازدواج کند تا به دیگران و والدین خود نشان بدهد که از آنها بهتر است و برخلاف آنها به یک رابطه سالم پا گذاشته است. برخی ازدواج میکنند تا نشان دهند بزرگ و مستقل هستند.