چندین راهکار برای مدیریت روابط عاطفی
سایک نیوز به نقل از آویژ: مدیریت روابط عاطفی به بررسی روابط عاطفی و احساسات و عواطف موجود در یک رابطه می پردازد. این روابط عاطفی ممکن است میان والدین و فرزندان، میان فرزندان یا دوستان یا فامیل و اقوام زوجین باشد. آشنایی با مهارت های زندگی...

چندین راهکار برای مدیریت روابط عاطفی

سایک نیوز به نقل از آویژ: مدیریت روابط عاطفی به بررسی روابط عاطفی و احساسات و عواطف موجود در یک رابطه می پردازد. این روابط عاطفی ممکن است میان والدین و فرزندان، میان فرزندان یا دوستان یا فامیل و اقوام زوجین باشد. آشنایی با مهارت های زندگی نقش تعیین کننده ای در بالابردن کیفیت روابط عاطفی دارد. اگر زندگی سالمی می خواهید باید در مورد مدیریت روابط عاطفی بیشتر بدانید و بتوانید یک پیوند سالم و شاد را مدیریت کنید.

در بسیاری از موارد، بعد از ازدواج، زوجین می دانند که انجام چه کاری پیوند آن ها قوی تر می کند و گاها دیده شده بعد از ازدواج به این نتیجه می رسند که از مشاوره روانشناسی کمک بگیرند و یکدیگر را از لحاظ روحی و روانی بهتر بشناسند. غافل از اینکه این کارها باید قبل از ازدواج انجام شوند. به عقیده بسیاری از کسانی که به عنوان مشاوره خانواده، درگیر مشکلات زوجین هستند، علت این مشکلات را به نوعی نبود مدیریت روابط عاطفی می دانند. اگر روزی به این مهارت رسیدید که بدانید چه نوع احساسی را کجا و چگونه خرج کنید این مژده را به شما می دهیم که می توانید به راحتی همه را در کنار هم شاد و خوشحال نگه دارید و کسی از شما دلخور و ناراضی نباشد.

نشانه های روابط عاطفی سالم

نشانه های روابط عاطفی سالم را دقیقا می توان از روی تاثیر رفتارتان در خانواده و اجتماع کاملا حس کنید. ( مثلا روابط میان مادر و فرزند نیاز به بررسی ندارد زیرا این رابطه عاطفی آنقدر محکم است که حتی می تواند تاثیر آن را روی اجتماع دید. این رابطه در اکثر موارد جهت گیری خوبی داشته و باعث به وجود آمدن خانواده ای سالم واجتماعی شاد باشد.این پالس مثبت همیشگی است.

  • علی رغم اختلاف نظر در کنار هم آرامش دارند

از دیگر نشانه های یک رابطه سالم این است که دو طرف علی رغم اینکه در بعضی موارد با هم اختلاف دارند، اما صحبت کردن و گفتگو را برای حل مشکلشان انتخاب می کنند. این افراد در کنار هم آرامش دارند. آن ها یکدیگر را همان گونه که هستند پذیرفته اند وتفاوت هایشان برایشان مهم نیست.

اما این نکته را فراموش نکنید اگر تفاوت ها و و اختلاف نظرها فاحش باشد بهتر است این رابطه عاطفی از اول شکل نگیرد.

  • پشتبان و حامی یکدیگر هستند

از دیگر نشانه های مدیریت روابط سالم این است که دو طرف احترام یکدیگر را حفظ می کنند. افراد این رابطه می دانند که بی حرمتی آن ها را از یکدیگر دور کرده و روابط آن ها را خدشه دار میکند.

این افراد می دانند که در هر شرایطی باید صمیمت رابطه حفظ شود. علاوه بر این افرادی که پیوند محکم عاطفی دارند همیشه پشتیبان و حامی یکدیگر هستند. آن ها دست به هر کاری می زنند که طرف مقابلشان آرامش داشته باشند. با او همفکر هستند. سنگ صبور او هستند و هیچ گاه مشکلات طرف مقابل را به سرش نمی زنند و منت سر آن ها نمی گذارند. این نوع رابطه نیاز به شناخت مهارت های زندگی دارد و در واقع موهبت است.

مدیریت روابط عاطفی در خانواده

بی شک مدیریت روابط عاطفی در خانواده مهم ترین عامل در حفظ بنیان خانواده و پرورش فرزندانی سالم است. در واقع مهم ترین علت رشد و موفقیت خانواده، همان روابط عاطفی و مهربانی میان اعضای خانواده است. روابط عاطفی محکم میان والدین با هم، والدین با فرزندان یا فرزندان با یکدیگر باعث آرامش روحی و روانی آن ها خواهد شد.

مدیریت روابط عاطفی در خانواده نیازمند بالا بردن مهارت های برقراری ارتباط با همسر و فرزندان است. وقتی دو نفر ازدواج می کنند وارد ارتباط گسترده ای می شوند و باید حد ومرز برقراری روابط عاطفی را بدانند.

  • خانواده باید به حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذارند.
  • حدالامکان با گفت و گو مشکلاتشان را حل کنند.
  • والدین باید حرمت فرزندان خود را داشته باشند و سعی کنند از به کار بردن الفاظ بد خودداری کنند.
  • والدین باید پشتیبان یکدیگر باشند و به فرزندان خود نیز بیاموزند که چطور از یکدیگر حمایت کنند.
  • زوجین باید سعی کنند مشکلات را به دور از حضور فرزندان حل کنند و در مقابل فرزندانشان با رعایت و حفظ شئونات و خط قرمز ها به یکدیگر محبت کنند.
  • در مورد تربیت فرزندان از قوانین استانداردی که از قبل مشخص شده استفاده کنند. نه اینکه مادر یه نوع تربیت داشته باشد یا پدر به روش خود فرزندانش را تربیت کند.
  • توقعات فرزندان را در حد و اندازه های معمول برآورده کنند.
  • البته در این زمینه کمک مشاوره خانواده می تواند بسیار راهبردی و مفید باشد.

مدیریت روابط عاطفی با دوست پسر

مدیریت روابط عاطفی با دوست پسر ممکن است با روابط عاطفی دوستان هم جنس، کمی متفاوت است. بسیاری از دختران سوال می کنند چگونه دوست پسرمان را عاشق کنیم. یا از لحاظ عاطفی چگونه با او رفتار کنیم.

بسیاری از دختران فکر میکنند اگر با دوست پسرشان رابطه جنسی برقرار کنند او را پایبند زندگی می کنند و می توانند دل آن هارا بدست بیاورند. غافل از اینکه برخی پسران فقط به دنبال ارضاء غریضه جنسی خود هستند و پس از مدتی بدون علت خاصی و با یک بهانه از زندگی دختر می روند. در این شرایط آیا ضربه روحی به دختر وارد می شود یا به پسر؟ البته که دختران بازنده اصلی ماجرا هستند. به همین دلیل مدیریت روابط عاطفی با دوست پسر اهمیت زیادی داشته و علاوه بر آن به مهارت خاصی نیاز دارد.

  • انتخاب درست

اولین گام برای مدیریت روابط عاطفی در ارتباطات دوستی انتخابی فردی درست برای دوستی است. شما باید مطمئن باشید که دوست پسرتان به شما حس دارد.

  • تاخیر در برقراری ارتباط جنسی

می دانید که ارتباطات جنسی برای دختران باعث پاره شدن پرده بکارت شده و ضربه بدی به دختر خواهد زد. حدالامکان اگر قصد ازدواج با پسر را ندارید بهتر است با او ارتباط جنسی برقرار نکنید.

  • بیش از حد به او محبت نکنید

دختران باید به گونه رفتار کنند که وقتی دوست پسرشان از آن ها جدا شد حسرت نخورند ودلشان نسوزد که چه کارهایی برایشان انجام داده اند. محبت شما باید کنترل شده و از روی اصول و منطق باشد.

اشتباهات روابط عاطفی

بی شک اشتباهات روابط عاطفی از مهم ترین عوامل شکست ارتباطات خانوادگی و اجتماعی به شمار می رود.

  • دست کم گرفتن طرف مقابل
  • وابستگی بیش از حد
  • تلاش برای تغییر شریک عاطفی
  • توقع بیش از حد از او
  • مته به خشخاش گذاشتن و بزرگ کردن مسائل و پیچیده کردن آن ها و دست کم گرفتن طرف مقابل (این کار اعتماد به نفس او را از بین خواهد برد)
  • برقراری روابط عاطفی نا سالم و تحت فشار قرارددادن شریک عاطفی برای تعهد
  • تصمیم گیری به جای طرف مقابل
  • اصرار بیش از حد برای ثابت کردن حرف هایتان به شریک عاطفی
  • از اشتباهات روابط عاطفی است که در بعضی موارد جبران ناپذیر است و باعث دلسرد شدن دیگران از شما می شود. به همین دلیل توصیه می شود حتما از مشاوره خانواده برای مدیریت این نوع روابط کمک بگیرید.

یادتان باشد عشق تنها چیزی نیست که برای ایجاد روابط عاطفی به آن نیاز دارید. درک کامل و شناخت شرایط و شناخت خصوصیات افراد و نحوه برخورد شما ، می تواند شما را در رسیدن به بهترین شرایط عاطفی یاری دهد.