بنا بر گزارش میگنا رسانه سلامت روان کشور دکتر شقایق هاشمی شکفته هنر درمانگر و مترجم کتاب هنر درمانی انتزاعی در ادامه اضافه میکند که در هنر انتزاعی(Abstract art) صورت و شکل های طبیعی قابل مشاهده نیست. هنرمند با استفاده از خط-شکل -رنگ و فرم های غیر طبیعی و نامشخص به انتقال مفاهیمی که در ذهن دارد میپردازد تصاویری ایجاد میشود که در دنیای واقعی نمیتوانیم آنها را ببینیم .یکی از معروف ترین و اثرگذار ترین نقاشان مدرن انتزاعی (واسیلی کاندینسکی) هنرمند روس است .
کاندینسکی معتقد بود که رنگها احساسات را بر می انگیزانند.کاندینسکی کتابی در این زمینه با نام ( معنویت در هنر) منتشر کرده است. هنر انتزاعی حد و مرزی ندارد و درگیر اصول و قوانین مشخصی نیست.همین ویژگی کاربست این هنر را برای عموم افراد آسان می سازد.
با بررسی تابلوهای موجود در سبک انتزاعی مشاهده خواهید کرد که در بیشتر آنها از اکرلیک و رنگ روغن استفاده شده . این رنگها به راحتی در دسترس و قابل تهیه هستند .
هنردرمانی انتزاعی با استفاده از این شیوه به درمان و بهبود مراجعان می پردازد.
با بررسی شباهت های بین نقاشی کودکان و آثار هنری آبستره میتوان نتیجه گرفت که در روند رشد ، با توجه به خط کشی های ایجاد شده ، خلاقیت در افراد کمرنگ میشود .از این رو هنر انتزاعی علاوه بر بروز و تجلی هیجانات ، به بیدار کردن خلاقیت و افزایش آن می پردازد.
هنردرمانگران ، مددکاران و تسهیلگران با مطالعه ی بیشتر در این زمینه میتوانند نتایج مطلوبی را در جهت بهبود و بهزیستی و یا توسعه تاب آوری مراجعان بدست بیاورند.
•هنردرمانی انتزاعی ترکیبی از هنر، روانشناسی و فلسفه است.
آزاد و رها بودن در استفاده از رنگ ها ، عبور از الگو سازی و اجرای کارهای تکراری ، رها شدن از قضاوت در مورد خروجی کار، …. همه و همه باعث شده تا هنردرمانی انتزاعی یکی از تکنیک های محبوب و مورد علاقه درمانگران باشد.
جذابیت این شیوه درمانی در این است که تولید آثار هنری انتزاعی هم برای تولید کننده و هم برای مخاطب( بیننده آثار ) میتواند خاصیت درمانی داشته باشد. هر شخص با توجه به تیپ شخصیتی و روحیه ای که دارد برداشت خود را بیان میکند و از این راه میتوان به درون افراد نفوذ کرد