مشکلات روانی بیشتر مترداف است با طول عمر کوتاهتر
چرا افرادی که دچار مشکلات روانی هستند، طول عمر کوتاه‌تری دارند تحقیقات جدید نشان می‌دهد: افراد مبتلا به بیماری‌های روانی قبلی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی یا اختلالات اضطرابی دارای شاخص‌های خونی خاصی...

مشکلات روانی بیشتر مترداف است با طول عمر کوتاهتر
چرا افرادی که دچار مشکلات روانی هستند، طول عمر کوتاه‌تری دارند تحقیقات جدید نشان می‌دهد: افراد مبتلا به بیماری‌های روانی قبلی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی یا اختلالات اضطرابی دارای شاخص‌های خونی خاصی هستند که نشان می‌دهد از نظر بیولوژیکی بزرگ‌تر از سن تقویمی خود هستند. این موضوع می‌تواند به روشن شدن اینکه چرا افرادی که از مشکلات سلامت روان رنج می‌برند، معمولاً طول عمر کوتاه‌تری دارند و شیوع بالاتر بیماری‌ های مرتبط با افزایش سن را در مقایسه با مردم عادی تجربه می‌کنند.
دکتر جولیان موتز و پروفسور کاترین لوئیس، محققان کالج کینگ لندن، بررسی داده‌های مربوط به ۱۶۸ متابولیت خون مجزا را که از ۱۱۰۷۸۰ شرکت‌کننده در بایوبانک بریتانیا جمع‌آوری شده بود، انجام دادند. این اطلاعات با داده های مربوط به سابقه بیماری روانی گذشته شرکت کنندگان تطبیق داده شد. یافته‌ها نشان داد،پروفایل متابولیت افرادی که سابقه بیماری‌های روانی داشتند، نشان‌دهنده سن بیولوژیکی بیشتر از سن تقویمی واقعی آنها بود.
دکتر جولیان موتز از کالج کینگز لندن) محقق ارشد این پژوهش در کنگره روانپزشکی اروپا در پاریس) می گوید:
اکنون می توان سن افراد را از روی متابولیت های خون پیش بینی کرد. ما دریافتیم که به طور متوسط، افرادی که سابقه بیماری روانی در طول عمر خود داشتند، پروفایلی متابولیتی دارند که به این معنی است که آنها از سن واقعی خود بزرگتر بودند. به عنوان مثال، افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دارای نشانگرهای خونی بودند که نشان می داد آنها حدود ۲ سال بزرگتر از سن تقویمی خود هستند.
افراد مبتلا به اختلالات سلامت روان نسبت به جمعیت عمومی زندگی کوتاه‌تر و سلامتی با کیفیت پایین‌تری دارند. تخمین اثر با توجه به وضعیت سلامت روان متفاوت است. اغلب افراد با سلامت روانی ضعیف تمایل بیشتری به ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری قلبی و دیابت دارند و این شرایط با افزایش سن بدتر می شود. یک مطالعه در سال ۲۰۱۹ نشان داد که به طور متوسط افراد مبتلا به اختلالات روانی امید به زندگی کوتاه تری (در مقایسه با جمعیت عمومی) در حدود ۱۰ سال برای مردان و ۷ سال برای زنان دارند.
دکتر موتز ادامه داد: یافته‌های ما نشان می‌دهد که بدن افراد مبتلا به مشکلات سلامت روان، پیرتر از آن چیزی است که برای یک فرد در سن آنها انتظار می‌رود. این ممکن است تمام تفاوت‌ها در سلامت و امید به زندگی بین افراد مبتلا به مشکلات سلامت روان و جمعیت عمومی را توضیح ندهد، اما به این معنی است که پیری بیولوژیکی تسریع شده ممکن است یک عامل مهم باشد. اگر بتوانیم از این نشانگرها برای ردیابی پیری بیولوژیکی استفاده کنیم، ممکن است نحوه نظارت بر سلامت جسمانی افراد مبتلا به بیماری روانی و نحوه ارزیابی اثربخشی مداخلات با هدف بهبود سلامت جسمی را تغییر دهد.
به گزارش سیناپرس، دکتر سارا پولتی گفت: این یک کار مهم است، زیرا توضیحی ممکن برای شیوع بیشتر بیماری های متابولیک و مرتبط با سن در بیماران مبتلا به بیماری روانی ارائه می دهد. درک مکانیسم‌های زیربنای پیری بیولوژیکی تسریع‌شده می‌تواند برای توسعه پیشگیری و درمان‌های مناسب برای رسیدگی به مشکل رو به رشد مدیریت یکپارچه این اختلالات، حیاتی باشد.