• کاری را انجام دهید که واقعاً میخواهید. تحقیقات نشان میدهد که ما نه تنها زمانی که نیازهای جسمانی ما برآورده میشود (غذا، آب، خواب)، بلکه زمانی که نیازهای روانی ما برآورده میشود، بیشترین انرژی را احساس میکنیم. یکی از این نیازها، خودمختاری یا توانایی تصمیمگیری و هدایت رفتارهای خودمان به جای احساس کنترل یا فشار است. زندگی پر از موقعیتهایی است که در آن ما حق انتخاب زیادی نداریم، چه برسد به آزادی کامل، اما زمانی که از انعطافپذیری و تاب آوری خوبی برخوردار باشیم، میتوانیم به دنبال راههایی برای انجام کارها با شرایط خودمان باشیم.
• روز کسی را بسازید. یکی دیگر از نیازهای روانشناختی که میتواند نشاط را افزایش دهد، ارتباط اجتماعی است، به ویژه اشکالی که شامل سود رساندن به دیگران است، مانند کار داوطلبانه یا ارائه حمایت عاطفی. حتی انجام کاری برای کسی که هرگز نمیبینید میتواند کمک کند احساس سرزندگی و انرژی بیشتری داشته باشید. این به دلیل آگاهی از این است که اعمال شما تأثیر مثبتی بر دیگران دارد.
• با دوران جوانی خود ارتباط برقرار کنید. احساس زنده بودن ممکن است در جوانی به طور طبیعی به وجود بیاید، اما با بزرگتر شدن نیازی نیست که ارتباط خود را با روحیه جوانی از دست بدهیم. تحقیقات نشان میدهد که نوستالژی و بازتاب خاطرات مثبت از گذشته باعث افزایش احساس تداوم شخصی در افراد میشود، و احساس ارتباط بین آنچه که اکنون هستند و آنچه در آن زمان بودهاند که باعث میشود احساس تجدید حیات کنند.
• در کارتان غرق شوید. در یک مطالعه روی کارگران در طیف وسیعی از مشاغل، احساس غرقگی (flow) بیشتر در محل کار با سرزندگی بیشتر همراه بود. غرقگی حالتی است که شما آنقدر در کاری که انجام میدهید غوطهور شوید که خود را در آن گم کنید و به سختی متوجه گذر زمان شوید. این زمانی اتفاق میفتد که سطح مهارت شما کاملاً با دشواری یک کار مطابقت داشته باشد و به طرز لذتبخشی چالش برانگیز باشد، مانند: نواختن موسیقی، ساختن هنر، رقصیدن، نوشتن، بازی، صخرهنوردی، موجسواری و ورزش.
• از روال معمول خود خارج شوید. فعالیتهایی که به خوبی یاد گرفتهاید میتوانند به دلیل پتانسیلشان برای القای وضعیت غرقگی حیاتی باشند، اما فعالیتهای جدید نیز میتوانند مفید باشند. حتی تغییرات جزئی در عادات معمولی ما میتواند کنجکاوی ما را درگیر کند و حواس ما را تقویت کند، مانند خوردن غذاهایی که قبلاً هرگز امتحان نکرده بودیم، در مسیری جدید به خانه برویم، خواندن کتابی درباره مکان یا زمانی از تاریخ که چیزی درباره آن نمیدانیم. هر چه تازگی بیشتری را در زندگی روزمره تجربه کنید، احساس سرزندگی و حیات بیشتری خواهید داشت.
• قدر واقعی زنده بودن را بدانید. یکی از دلایلی که ما همیشه احساس زنده بودن نمیکنیم این است که این موضوع در ذهن ما نیست و ما بیش از حد مشغول تمرکز روی چیزهای دیگر هستیم. اما ممکن است دلیل دیگری نیز وجود داشته باشد. ممکن است از تأمل بیش از حد عمیق در مورد وجود خود اجتناب کنیم، زیرا این امر مستلزم شناخت فناپذیری خود است، چیزی که معمولاً فکر کردن به آن خوشایند نیست. این موضوع کاملاً به نحوه نگاه ما بستگی دارد، میتوانیم از این حقیقت که زندگی متناهی است ابراز تاسف کنیم یا میتوانیم از اینکه آن را تجربه میکنیم، سپاسگزار باشیم.
به یقین اقدامات فراوان دیگری هم هست که میتواند در بالابردن سطح سلامت و سبک زندگی تک تک ما مفید و موثر باشد ارتقای دانش سلامت هم در این خصوص بایستی مدنظر بگیرد سبک زندگی میتواند تا حد قابل توجهی تعیین کننده میزان تاب آوری افراد باشد .