زمانی که شما، برای پیدا کردن روش های کاهش میزان مصرف برق در تابستان، جست و جو می کنید، اغلب به مطالبی بر می خورید که در رابطه با نحوه استفاده صحیح از انواع وسایل سرمایشی و برقی، توصیه هایی را ارائه داده اند؛ اما در هیچکدام یک از آن مطالب، سخنی از سبک زندگی به میان نیامد! نباید فراموش کرد که نوع زندگی روزمره ما و خصوصا تغذیه روزانه، تاثیر مستقیمی بر میزان مصرف برق در محل کار و منزل مان دارد. پر واضح است زمانی که شما بتوانید بدن خود را از درون، شاداب و خنک نگه دارید، نیاز کمتری به هوای بسیار خنک ، پیدا خواهید کرد و نتیجتا می توانید استفاده بهینه تری از وسایل سرمایشی در دسترس خود داشته باشید. در همین راستا، تالش کردیم تا در این مطلب، نکات تغذیه ای که به بهبود سبک زندگی افراد در تابستان کمک می کند را ، بررسی کنیم. شما با ورود این ۶ دسته غذایی به سبک تغذیه ای تان، هم از گرمازدگی جلوگیری خواهید کرد و هم از انفجار قبض برق!
دسته اول: لیمو و نعنا؛ شربت موهیتو
موهیتو، همواره یکی از پر طرفدارت رین نوشیدنیها، خصوصا در فصول گرمی همچون بهار و تابستان است . نعنا؛ گیاهی خنک کننده است که علاوه قابلیت ایجاد مکانیسم هایی برای جلوگیری از افزایش دمای بدن، به افزایش تعریق نیز کمک کرده و در سرعت هضم غذا، بسیار مفید است. از سوی دیگر، لیمو می تواند با افزایش میزان ویتامین C بدن، در بهبود و تنظیم دمای بدن موثر است. توصیه می شود از نعنا و لیمو، به صورت جداگانه و درکنار دیگر وعده های غذایی روزانه نیز، بهره ببرید.
دسته دوم: خیار و گوجه فرنگی ؛ سالاد فصل
خیار، گوجه فرنگی و صیفی جاتی که قابلیت کاهش حرارت بدن را دارند، جزو مفید ترین خوراکی ها برای مصر ف در تابستان هستند. این صیفی جات، به سرعت بدن را هیدراته می کنند؛ به این معنی که میزان و سرعت رسیدن آب به سلول ها را افزایش داده و اکسیژن را، در کمترین زمان ممکن به تمام نقاط بدن می رسانند. علاوه بر این، گوجه فرنگی، دارای قابلیت و ماده خاصی به نام لیکوپن است که از پوست بدن، در برابر اشعه های آفت اب، محافظت می کند.
دسته سوم: ماست و دوغ؛ آب دوغ خیار
حتما شنیده اید که یکی از بهترین و خنک کننده ترین وعده های خوراکی در تابستان، آب دوغ خیار است. این غذا (یا میان وعده)، به دلیل داشتن خیار و نعنا (که بالاتر در رابطه با ویژگی های آن توضیح دادیم) تاثیر شگرفی در میزان کاهش دمای بدن دارد. باید بدانید که ماست نیز، سرشار از کلسیم و وی تامی ن B است که با بهبود سلامت روده، در آرامش آن موثر بوده و به کاهش دمای بدن ازطریق کنترل حرکات و انرژی این عضو، کمک کن د. دوغ نیز با داشتن ویژگی مشابه خیار و ماست، به سرعت رسیدن آب به تمام نقاط بدن کمک می کند.
این دلایل، باعث شده تا آبدوغ خیار، از دیرباز به یکی از معر وف ترین میان وعده های تابستانی در ایران تبدیل شود. البته اگر از نسل جوان هستید و میانه چندان خوب و نزدیکی با آبدوغ خیار ندارید، می توانید از میان وعده ماست همراه با میوه های تابستانی متنوعی همچون هندوانه، انبه، گیلاس و تمشک استفاده کنید.
دسته چهارم: ماهی همراه با ترشی
توصیه می شود در فصل تابستان، علاوه بر افزایش میزان مصرف ماهی، بجای گوشت قرمز نیز، از این نوع گوشت سفید در برنامه غذایی خود استفاده کنید. ماهی به دلیل داشتن اسیدهای چربی همچون ای کوزاپنتانوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائنوئیک اسید (DHA)، احساس گرما و میزان جنب و جوش کمتری را برای سلول های درونی بدن ایجاد می کند؛ حال آنکه این ویژگی، مخصوص به تمامی انواع ماهی ازجمله قزل آلا و سالمون است. پیشنهاد می شود از ترشی هایی که میزان تندی شان چندان زیاد نیست نیز، به عنوان چاشنی درکنار ماهی استفاده شود.
دسته پنجم: آووکادو؛ میوه ای شبیه به یک غذا!
آووکادو، میوه ای جوان کننده و سرشار از آنتی اکسیدان است که با داشتن اسیدهای چرب تک اشباع، از قابلیت خوبی برای خشک ماندن بدن و کاهش گرما ی آن برخوردار است . این میوه استوایی گالبی شکل، علیرغم داشتن پکیج کاملی از ویتامین ها و معروف بودن به یک غذای کامل، زحمت زیادی برای هضم به بدن نمی دهد و به همین دلیل نیز، در عدم افزایش دمای بدن پس از مصرف، بسیار موثر است.
دسته ششم: سبد میوه تابستانی ؛ هندوانه، انبه، گیلاس، بلوبری، تمشک، گریپ فروت و...
میوه هایی همچون هندوانه، خربزه، گریپ فروت، گیلاس، آلو و... به دلیل وجود میزان زیادی آب و مواد قندی، آب رسانی فوق العاده ای به سلول های بدن دارند. مصرف زیاد این میوه ها، نه تنها سوخت و ساز بدن را افزایش نمی دهد، بلکه قند موردنیاز اعضی ای مختلف را تامین و آب کافی را نیز، به آنها می رساند. ان به، بلوبری، گیلاس، تمشک، سیب ت رش و.. منبع فیبر بوده و می توانند با رساندن ویتامین های حیاتی همچون آنتی اکسیدان ها، آنتوسی انین، بتاکاروتن، ویتامین C، بدن را از گرمازدگی نجات و نیاز شدید به هوای خنک اطراف را، کاهش دهند.
از خوردن چه غذاهایی در تابستان پرهیز کنیم؟
شما علاوه بر اینکه باید تلاش کنید خوراکی های بالا را، در سبد غذایی خود بگنجانید، بایستی تلاش کنید از میزان مصرف غذاها و خراکی هایی که بدنتان را گرم می کنند و زمان هضم طولانی دارند، بپرهیزید؛ مثال:
• مصرف شیرینی جات، شکلات ها و شیرینی های طبیعی همچون کشمش و عسل را به حداقل برسانید.
• تهیه غذا با انواع گوشت قرمز و گوشت پرندگان را، کاهش دهید.
• حدلامکان از مصرف غذاهای گرمی همچون فسنجان، سرخ کردنی ها و کباب ها دوری کنید.
• تلاش کنید مصرف مکرر و مداوم نوشیدنی های داغ و گرم همچون قهوه و چای را کم و آنها را نوشیدنی های مفید تری جایگزین کنید.
• به هیچ عنوان آب یخ مصرف نکنید.
اپلیکیشن "با انرژی" در تغذیه تابستانی موثر است؟!
براساس نتایج برخی تحقیقاتی که در طب سنتی و مدرن انجام شده، حداقل دو هفته، زمان لازم است تا تغییر در چگونگی تغذیه فرد، در سبک زندگی او مشخص شود. پس از این مدت، فرد می تواند تاثیرات تغییر عادات غذایی خود را، در شرایط اعضای بدن (خصوصا معده) و مزاج خود، شناسایی کند؛ مثال در فصل تابستان، می توان تاثیراتی همچون افزایش تعرق، خنک ماندن بدن و تمایل کمتر به مصرف غذاهای چرب و سنگین را، پس از گذشت این مدت، مشاهده کرد.
شما می توانید با نصب اپلیکیشن "با انرژی" از طریق آدرس اینترنتی ba-energy.ir، زمان شروع تغییر عادات غذایی خود را یادداشت و مواردی که به آن عمل می کنید را نیز، مکتوب کنید. همچنین میتوانید، میزان استفاده از وسایلی همچون کولرگازی و اسپیلت را نیز، در آن بازه زمانی یادداشت کنید. در تمام طول این دو هفته نیز، میزان تغییر استفاده از وسایل سرمایشی را یادداشت کنید تا نمودار تغییرات متابولیسمی بدنتان، به درستی قابل مشاهده و اندازه گیری باشد.
۳ توصیه طلایی برای خنک ماندن بدن در فصل تابستان
در پایان، باید اشاره کرد که شما می توانید علاوه بر بهبود نوع تغذیه در این فصل گرم، فعالیت های بدنی متنوعی را نیز، وارد سبک زندگی روزانه خود کنید تا به خن ک ماندن بدن شما کمک کند. توصیه می شود:
1. در انجام فعالیت های ورزشی سنگین و در فضای باز همچون فوتبال، دویدن و،... خصوصا در ساعات گرمای هوا، زیاده روی نکنید.
2. استفاده از لباس های رنگ روشن، سبک و نخی می تواند آستانه تحمل بدنی شما در برابر گرما را، افزایش دهد.
3. استحمام، شنا کردن و دنبال کردن ورزش های سالنی، در خنک ماندن بدن و افزایش میزان تعرق، مفید خواهد بود.