برای آپاندیس به چه دکتری مراجعه کنیم؟
درد ناگهانی شکم می‌تواند نشانه‌ای از آپاندیسیت یا همان التهاب آپاندیس باشد. آپاندیس اندام کوچکی به شکل انگشت است که در قسمت پایین سمت راست شکم قرار دارد. اگرچه آپاندیسیت یک بیماری شایع است، اما اگر به موقع درمان نشود می‌تواند خطرناک باشد.آپاندیسیت...

درد ناگهانی شکم می‌تواند نشانه‌ای از آپاندیسیت یا همان التهاب آپاندیس باشد. آپاندیس اندام کوچکی به شکل انگشت است که در قسمت پایین سمت راست شکم قرار دارد. اگرچه آپاندیسیت یک بیماری شایع است، اما اگر به موقع درمان نشود می‌تواند خطرناک باشد.

برای آپاندیس به چه دکتری مراجعه کنیم؟

آپاندیسیت یا التهاب آپاندیس چیست و چه علائمی دارد؟

آپاندیسیت یا همان التهاب آپاندیس به زمانی گفته می‌شود که این اندام انگشت‌شکل که در قسمت پایین سمت راست شکم قرار دارد، ناگهان دچار التهاب شود. علت دقیق آپاندیسیت مشخص نیست، اما تصور می‌شود که انسداد در آپاندیس، مانند توده مدفوع، دانه گیاه یا انگل، باعث التهاب و عفونت می‌شود.

علائم آپاندیسیت

علائم آپاندیسیت معمولا به تدریج شروع شده و در طول چند ساعت بدتر می‌شود. شایع‌ترین علامت، درد در شکم است که معمولا در ناحیه اطراف ناف شروع می‌شود و سپس به سمت پایین سمت راست حرکت می‌کند. سایر علائم آپاندیسیت عبارتند از:

  • حالت تهوع و استفراغ
  • از دست دادن اشتها
  • تب
  • اسهال یا یبوست
  • نفخ شکم
  • مشکل در دفع ادرار
  • حساسیت به لمس در شکم

اگر احساس کردیم که آپاندیس داریم به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر احساس کردید که آپاندیسیت دارید، باید بلافاصله به یک پزشک جراح مراجعه کنید، زیرا آپاندیسیت یک وضعیت اورژانسی است که نیاز به تشخیص و درمان سریع دارد.

مرحله اول: تشخیص آپاندیسیت است

علائم شایع آپاندیسیت شامل درد شدید و ناگهانی در ناحیه پایین راست شکم، تهوع، استفراغ، تب و کاهش اشتها است. معمولا پزشکان اورژانس، پزشک عمومی هستند که در صورت مشکوک بودن بیمار به آپاندیسیت، به احتمال زیاد شما را به یک جراح آپاندیس ارجاع خواهد داد.

مرحله دوم: اقدام به جراحی

در صورت تشخیص آپاندیسیت، پزشک جراح عمل آپاندکتومی را انجام خواهد داد که به معنای برداشتن آپاندیس است. این عمل می‌تواند به‌صورت جراحی به روش لاپاروسکوپی (کم تهاجمی) یا به روش سنتی یا جراحی باز انجام شود.

به‌طور خلاصه، در صورت مشکوک بودن به آپاندیسیت، اولین قدم مراجعه به پزشک عمومی یا مستقیم به اورژانس بیمارستان است. پزشک عمومی می‌تواند شما را به جراح آپاندیس ارجاع دهد یا در اورژانس، تیم پزشکی فوری شما را ارزیابی و در صورت لزوم جراحی را انجام دهند. هرگونه تأخیر در تشخیص و درمان آپاندیسیت می‌تواند عوارض جدی به دنبال داشته باشد، بنابراین در صورت مشاهده علائم، بدون تأخیر به پزشک مراجعه کنید.

برای آپاندیس به چه دکتری مراجعه کنیم؟

جراحی آپاندیس به چند روش انجام می‌شود؟

جراحی آپاندیس یا آپاندکتومی، به دو روش اصلی انجام می‌گردد:

۱. جراحی باز (Open Appendectomy)

  • در این روش، یک برش کوچک در ناحیه پایین راست شکم انجام می‌شود.
  • جراح از طریق این برش به آپاندیس دسترسی پیدا کرده و آن را برداشته و سپس محل برش را بخیه می‌زند.
  • این روش به‌طور معمول در مواردی که آپاندیس پاره شده یا عفونت به سایر نواحی شکم گسترش یافته است، استفاده می‌شود.
  • مزایای این روش شامل دسترسی مستقیم به آپاندیس و کنترل بهتر عفونت‌های منتشر شده است.
  • دوران بهبودی ممکن است طولانی‌تر باشد و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

۲. جراحی لاپاروسکوپی (Laparoscopic Appendectomy)

  • در این روش، چند برش کوچک در شکم انجام می‌شود.
  • یک دوربین کوچک (لاپاروسکوپ) و ابزارهای جراحی از طریق این برش‌ها وارد شکم می‌شوند.
  • جراح با استفاده از تصاویر لاپاروسکوپ، آپاندیس را مشاهده می‌کند و آن را با ابزارهای مخصوص برمی‌دارد.
  • این روش کم‌تهاجمی‌تر است و مزایای آن شامل درد کمتر پس از جراحی، دوران بهبودی کوتاه‌تر و کاهش خطر عفونت‌های محل برش است.
  • به‌طور معمول، بیمارانی که به روش لاپاروسکوپی جراحی می‌شوند، سریع‌تر به فعالیت‌های روزمره خود بازمی‌گردند.

انتخاب روش جراحی به وضعیت بالینی بیمار، تجربه جراح و وجود یا عدم وجود عوارضی مانند پارگی آپاندیس بستگی دارد. در هر دو روش، هدف اصلی حذف آپاندیس ملتهب و جلوگیری از عوارضی مانند پریتونیت (عفونت صفاق) است. مشاوره با جراح و تیم پزشکی بهترین راه برای تعیین روش مناسب جراحی در هر مورد خاص است.

چرا عمل آپاندیس توسط دکتر بهزاد نعمتی‌هنر را انتخاب کنیم؟

دکتر بهزاد نعمتی‌هنر، متخصص و فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی، با سابقه درخشان در تشخیص و درمان بیماری‌های گوارشی، به خصوص آپاندیسیت، می‌تواند انتخابی ایده‌آل برای انجام عمل آپاندیس شما باشد. در اینجا به برخی از دلایل این انتخاب اشاره می‌کنیم.

تجربه و تخصص

دکتر نعمتی‌هنر با سال‌ها تجربه در زمینه جراحی لاپاراسکوپی، تبحر و مهارت بالایی در انجام عمل آپاندیس به‌صورت کم‌تهاجمی دارد. این نوع جراحی به برش‌های کوچکتر، درد و خونریزی کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌تر منجر می‌شود.

استفاده از تکنولوژی‌های نوین

دکتر نعمتی‌هنر از جدیدترین تکنولوژی‌ها و تجهیزات جراحی در حین عمل آپاندیس استفاده می‌کند که این امر به افزایش دقت و ظرافت عمل و همچنین کاهش عوارض احتمالی آن می‌افزاید.

مراقبت‌های بعد از عمل

دکتر نعمتی‌هنر به بیمار خود بعد از عمل آپاندیس نیز توجه ویژه‌ای دارد و با ارائه مراقبت‌های کامل و دقیق، به بیمار در روند بهبودی سریع‌تر و بدون مشکل کمک می‌کند.

نظرات مثبت بیماران

بیمارانی که توسط دکتر نعمتی‌هنر عمل آپاندیس انجام داده‌اند، از تجربه و مهارت او و همچنین برخورد صبورانه و پاسخگویی ایشان بسیار راضی بوده‌اند.

برای آپاندیس به چه دکتری مراجعه کنیم؟

جمع‌بندی

اولین سوالی که هر بیماری که علائم آپاندیس دارد این است که هم‌اینک به کدام پزشک مراجعه کند. توصیه این است که در اولین قدم به نزدیک‌ترین مرکز پزشکی مراجعه نمایید تا در زمان طلایی از ترکیدن آپاندیس و عوارض آن جلوگیری نمایید. همچنین توصیه می‌کنیم برای جراحی آپاندیس از استادیار دانشگاه شهید بهشتی و متخصص جراحی عمومی، دکتر بهزاد نعمتی‌هنر، کمک بگیرید و از تخصص این پزشک متبحر بهره‌مند شوید. دکتر نعمتی با تجربه فراوان و تسلط بر تکنیک‌های جراحی باز و لاپاروسکوپی، بهترین روش را بر اساس شرایط بیمار انتخاب می‌کند. استفاده از تجهیزات پیشرفته و فناوری‌های نوین، باعث کاهش عوارض و تسریع در بهبودی شما می‌شود.

این سوالات به کرات پرسیده شده است

۱. عمل آپاندیس چقدر طول می‌کشد؟

معمولا بین ۳۰ دقیقه تا یک ساعت طول می‌کشد، بسته به پیچیدگی جراحی و روش مورد استفاده (باز یا لاپاروسکوپی).

۲. دوران بهبودی پس از عمل آپاندیس چقدر است؟

در روش لاپاروسکوپی، دوران بهبودی حدود ۱-۲ هفته است، در حالی که در روش باز ممکن است ۲-۴ هفته طول بکشد.

۳. آیا بعد از عمل آپاندیس نیاز به بستری شدن در بیمارستان است؟

در صورتیکه عمل باز انجام شود، ۱-۲ روز بستری در بیمارستان نیاز است اما چنانچه عمل لاپاراسکوپی انجام شده باشد، معمولا همان روز مرخص می‌گردد.

۴. آیا می‌توان بعد از عمل آپاندیس به فعالیت‌های عادی بازگشت؟

بله، پس از حدود ۱-۲ هفته می‌توانید به فعالیت‌های عادی بازگردید، اما باید از فعالیت‌های سنگین و ورزشی تا ۴-۶ هفته پرهیز کنید.a