نوشیدنی‌هایی که هرگز نباید با دارو مصرف کنید
در این خبر فهرستی از نوشیدنی‌هایی روزانه که ممکن است مصرف همزمان آن با برخی داروها، باعث ایجاد ترکیبی خطرناک برای سلامت شما باشد، به شما معرفی می‌کنیم:

در این خبر فهرستی از نوشیدنی‌هایی روزانه که ممکن است مصرف همزمان آن با برخی داروها، باعث ایجاد ترکیبی خطرناک برای سلامت شما باشد، به شما معرفی می‌کنیم:

آب گریپ فروت:

آب گریپ فروت بر ۵٠ داروی مختلف از جمله دارو‌های استاتین، اثر منفی می‌گذارد. با توجه به اینکه تاثیر خواص آب این میوه مرکباتی بیش از ٢۴ ساعت در بدن باقی می‌ماند، تغییر در زمان مصرف دارو مشکل را برطرف نخواهد کرد. از این رو فرد باید پس از گذشت ٢۴ ساعت از زمان مصرف آب گریپ فروت، دارو را مصرف کند و یا از نوشیدن آب گریپ فروت خودداری نماید.

آب انار:

آب انار حاوی آنزیمی است که باعث شکسته شدن بسیاری از دارو‌های ضد فشار خون می‌شود.

شیر، شیرسویا، اسموتی‌های حاوی شیر:

کلسیم با دارو‌های تیروئید تداخل ایجاد می‌کند. از این رو باید حداقل ۴ ساعت از زمانی که داروی تیروئید استفاده کردید، گذشته باشد تا بتوانید نوشیدنی حاوی کلسیم (مثل شیر) بنوشید.

کافئین (قهوه، چای سبز و نوشیدنی‌های انرژی زا):

مصرف کافئین همراه با دارو‌های محرک، می‌تواند تهدید جدی برای سلامتی محسوب شود. مثلا، اگر از داروی افدرین، آسم و آمفتامین استفاده شود و همزمان نوشیدنی حاوی کافئین مصرف شود، برای سلامتی فرد خطرناک است.

نوشیدنی‌های ورزشی:

پتاسیم موجود در نوشیدنی‌های ورزشی، در صورت مصرف همزمان نوشیدنی با بعضی از دارو‌های قلبی یا دارو‌های ضد فشار خون، می‌تواند خطرناک باشد.

چای سبز:

چای سبز و نیز سایر خوراکی‌های حاوی ویتامین کا، مثل بروکلی و کلم پیچ را نباید با دارو‌های رقیق کننده خون مثل کومارین یا وارفارین مصرف کرد، زیرا اثردهی آن‌ها به شدت کاهش می‌یابد.

دوغ:

دوغ نیز اثراتی مشابه شیر دارد از این رو استفاده از آن هم توصیه نمی‌شود. این نوشیدنی نیز حاوی کلسیم است که برخی دارو‌ها با اتصال به آن از جذب کلسیم جلوگیری می‌کند؛ پس به طور کلی آب گزینه بهتری نسبت به سایر نوشیدنی هاست.