آنچه درباره بیماری‌های قلبی و عروقی باید دانست!
یک متخصص قلب دانشگاه گفت:عوامل مختلفی در بروز و ایجاد بیماری قلبی و عروقی اثرگذار است از جمله ژنتیک، جنس و سن که شخص در بروز آن‌ها هیچ دخالتی ندارد، اما عواملی مانند تغذیه نامناسب، مصرف دخانیات، چاقی، فشارخون، دیابت و مصرف الکل به عنوان دیگر عوامل بروز بیماری قلبی و عروقی است که خود فرد می‌تواند این عوامل را کنترل و با رعایت یک‌سری اصول بروز...

دکتر محمد کریمی متخصص قلب و هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی به توصیه‌های راجب بیماری قلبی عروقی پرداخت.

سبک زندگی سالم؛ بهترین راه برای پیشگیری از بیماری قلبی

به گفته وی بهترین توصیه برای جلوگیری از مشکلات قلبی، رفتار‌های سالم از جمله ورزش منظم متوسط است به طوری که توصیه می‌شود فرد روزانه در حد ۳۰ الی ۴۵ دقیقه حداقل ۵بار به ورزش بپردازد.

این هیات علمی دانشگاه رعایت یک رژیم غذایی سالم را یک راه حل مناسب در جهت جلوگیری از بروز بیماری قلبی دانست و گفت:مصرف مواد غذایی سالم و ارگانیک، مصرف میوه، سبزیجات و همچنین نگه داشتن وزن در رنج مناسب و استاندارد به شدت در پیشگیری از بیماری قلبی موثر است.

دکتر محمد کریمی دوری از دخانیات، استرس و مراجعه به موقع در صورت داشتن علایم هشداردهنده قلبی را از دیگر توصیه‌های پیشگیری از بروز بیماری قلبی برشمرد.

بهترین ورزش برای بیماران قلبی چیست؟

این هیات علمی دانشگاه گفت:بهترین ورزش برای بهبود و تقویت عملکرد قلب ورزش‌های هوازی هستند و توصیه می‌شود، کسانیکه سابقه مشکلات قلبی دارند، ورزش‌هایی مثل پیاده روی ساده یا دویدن آرام به مدت ۳۹ تا ۴۵ دقیقه، پنج بار در طول هفته داشته باشند.

کریمی بر این باور است که ورزش‌های تقویت کننده عضلات مثل راه رفتن در آب، دوبار در طول هفته میتواند باعث بهبود کیفیت زندگی شود.

وی تاکید کرد: این نکته فراموش نشود که با توجه به شرایط خاص هر بیمار، فرد بهتر است، قبل از شروع هر گونه فعالیتی حتما با پزشک معالج مشورت کند.

مصرف قلیان؛ انتخابی برای نابودی قلب!

این هیات علمی دانشگاه با اشاره به اینکه مصرف قلیان احتمال سکته قلبی را افزایش می‌دهد، افزود:مصرف قلیان میتواند از طریق افزایش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، افزایش ضربان قلب، افزایش چربی خون مضر یا LDL, کاهش چربی خون مفید یا HDL خطر ابتلا به گرفتگی عروق قلبی، احتمال سکته قلبی و نارسائی قلبی را افزایش دهد.

بهترین روش تشخیص بیماری قلبی!

دکتر محمد کریمی بهترین و دسترس‌ترین روش برای ارزیابی عملکرد عضله قلب و دریچه‌های آن، اکوکاردیوگرافی به همراه نوار قلب دانست و گفت: از راه‌های دیگر، برای تشخیص مشکلات می‌توان به تست ورزش، اکوکاردیوگرافی، نوارقلب، اسکن هسته‌ای، MRI، آنژیوگرافی وجود دارد که بسته به این است که چه نوع عمکلردی را برای ارزیابی مورد نیاز است هر کدام در موارد مربوطه استفاده می‌شوند.

آیا میتوان به اینکه نوار قلبمان بدون مشکل است اکتفا کنیم؟

وی بر این باور است که نوار قلب سالم قطعا نشان‌دهنده قلب سالم نیست به عنوان مثال حتی در بیش از نیمی از بیماران با تشخیص NSTEMI (سکته قلبی بدون بالارفتن قطعه st در نوار قلب)، نوار قلب میتواند نرمال باشد، اما در افراد بدون علامت و بدون سابقه خانوادگی مشکلات قلبی تا حد زیادی پیش آگهی خوبی دارد.

شایع‌ترین علامت مشکلات قلبی چیست؟

این متخصص قلب از بروز مشکلات قلبی با علامت‌های مختلف سخن گفت و افزود: شایعترین علامت مشکل قلبی، درد قفسه سینه میباشد.

کریمی ادامه داد: علایمی مانند سنگینی قفسه سینه، تنگی نفس، افت ناگهانی هوشیاری همراه با از دست دادن تون عضلانی (سنکوپ) , افزایش یا کاهش ضربان قلب، تورم اندام‌های تحتانی نیز جزو شایعترین علامت‌ها و شکایات بیماران قلبی است.