آیا خروپف می‌تواند نشانه ابتلا به زوال عقل باشد؟
سندرم آپنه خواب بیماری است که باعث توقف تنفس در هنگام خواب می‌شود و اغلب با خروپف همراه است.

آفتاب‌‌نیوز :

خروپف صدایی است که در هنگام خواب ایجاد می­‌شود. افراد زمانی در خواب خروپف می‌کنند که جریان هوا در هنگام تنفس باعث لرزش بافت‌های پشت گلو شود. خروپف می‌­تواند از طریق بینی، دهان یا هر دوی آن‌ها صورت بگیرد. برخی از افراد فکر می­ کنند که خروپف فقط در مراحل عمیق خواب اتفاق می ­افتد، اما واقعیت این است که خروپف می­تواند در هر مرحله ­ای از خواب رخ دهد.

سندرم آپنه خواب بیماری است که باعث توقف تنفس در هنگام خواب می‌شود و اغلب با خروپف همراه است. در یک مطالعه جدید، محققان دریافتند که آپنه خواب ممکن است خطر ابتلا به زوال عقل را در افراد مسن به ویژه زنان افزایش دهد.

دانشمندان داده‌های ۱۸ هزار نفر ۵۰ ساله و بالاتر را تجزیه و تحلیل کردند. کسانی که قبلاً ابتلای آن‌ها به آپنه تشخیص داده شده بود یا مشکوک به آپنه بودند، در معرض خطر بیشتری برای زوال عقل بودند. این ارتباط به ویژه برای زنان قوی‌تر بود. سایر عوامل تاثیرگذار در زوال عقل، مانند نژاد یا سطح تحصیلات نیز در این تحقیق مورد توجه قرار گرفت.

خروپف به‌خودی‌خود خطرناک نیست، اما دلیل این‌که باید بعضی از خروپف­‌ها را جدی گرفت و حتماً برای بررسی و درمان آن­ها به پزشک مراجعه کرد، این است که خروپف می­تواند مهم­ترین علامت بیماری وقفه تنفسی یا آپنه انسدادی خواب (OSA) باشد. گاهی میان خواب، خروپف‌­ها قطع می‌شود که به معنی قطع تنفس به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه است. سپس با یک خرناس راه تنفسی باز می‌شود و فرد دوباره شروع به تنفس همراه با خروپف می­‌کند. این نوع خروپف، می‌تواند علامت ابتلا به یک بیماری باشد.

آپنه خواب می‌تواند بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد، سلامت مغز را مختل کند و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد. ممکن است کمبود اکسیژن به دلیل ایست تنفسی، خطر زوال عقل را افزایش دهد. این بیماری قابل درمان است و بنابراین شروع به موقع درمان مهم است.