قندی که کام 7 میلیون ایرانی را تلخ می‌کند
متأسفانه نیمی از مبتلایان به دیابت یعنی بیش از ۲۳۰ میلیون نفر در جهان از بیماری خود بی‌خبر بوده و در هر ۵ ثانیه هم یک نفر به علت دیابت جانش را از دست می‌دهد، در ایران هم چهارمین علت مرگ و میر محسوب می‌شود.

آفتاب‌‌نیوز :

ایران به مناسبت «هفته ملی دیابت» در گزارشی نوشت: اسم شیرینی دارد، اما همواره کام مبتلایان را تلخ می‌کند. طی سال‌های گذشته به خاطر تغییر سبک زندگی، افراد زیادی به آن مبتلا شدند. متأسفانه نیمی از مبتلایان به دیابت یعنی بیش از ۲۳۰ میلیون نفر در جهان از بیماری خود بی‌خبر بوده و در هر ۵ ثانیه هم یک نفر به علت دیابت جانش را از دست می‌دهد، در ایران هم چهارمین علت مرگ و میر محسوب می‌شود. مرض قند بیماری خاموشی که با عواملی مثل کم تحرکی، تغذیه نادرست، چاقی و استرس ارتباط دارد یعنی اگر این عوامل در سبک زندگی مان نقش پررنگی دارند، فاصله چندانی با ما ندارد و درصورتی که شیوه زندگی مان را تغییر ندهیم گریبانگیرمان می‌شود همان طوری که اکنون بیش از ۷ میلیون ایرانی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

۱۴ درصد از جمعیت کشور درگیر دیابت‌اند

علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش تازه‌های دیابت با اشاره به ابتلای بیش از ۱۴ درصد ایرانی‌ها به دیابت، گفت: هفت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور دیابت دارند که ۳۱ درصد بیماری‌شان کنترل شده و چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر هم تحت پوشش درمان دیابت قرار دارند.

وی با بیان اینکه۱۳میلیون و ۶۴ هزار نفر پیش دیابت دارند، به اهمیت بیماری‌های غیرواگیر بویژه دیابت در جامعه اشاره کرد و گفت: طبق مطالعاتی که درسال ۲۰۲۱ صورت گرفت از هر ۱۰ نفر در دنیا، یک نفر مبتلا به دیابت بوده و از هر ۱۸ نفر یک نفر با اختلال قند ناشتا درگیراست که این هشداری برای حوزه سلامت در کل دنیاست، اما مسئولان در خاورمیانه باید توجه بیشتری به موضوع دیابت نشان دهند چرا که سه‌چهارم مبتلایان به دیابت در منطقه خاورمیانه حضور دارند. در این زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی برای تشخیص زودهنگام دیابت می‌تواند در پیشگیری از این بیماری مؤثر باشد.

کاهش مرگ و میر با تدوین سندملی

معاون بهداشت در خصوص برنامه کشوری پیشگیری و کنترل دیابت در کشور توضیح داد: از سال ۱۳۸۳ با ادغام این برنامه در نظام سلامت غربالگری و بیماریابی در جمعیت بالای ۳۰ سال در فواصل سه ساله انجام می‌شود. بیماران شناسایی شده به‌صورت ماهانه توسط بهورز و هر سه ماه یکبار توسط پزشک مورد بررسی قرارمی گیرند.

به گفته رئیسی با تدوین سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر در کشور شاهد کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر تا سال ۲۰۲۵ خواهیم بود چرا که ثابت نگاه داشتن میزان شیوع دیابت و کاهش عوامل خطرساز، افزایش پوشش درمان بیماران دیابتی، تشکیل پرونده الکترونیک و تحت پوشش قرار گرفتن دارو‌های این بیماران از جمله انسولین، سرنگ و وسایل مصرفی از اهداف چهارچوب ملی ارائه خدمت در بیماری دیابت است.