این افراد لب به لبنیات پرچرب نزنند
لبنیات پرچرب معمولا با روغن‌های پالم برای قوام دادن و مزه دار کردن چرب می‌شوند و حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع هستند که برای سلامت مضر است.

آفتاب‌‌نیوز :

لبنیات پرچرب در کشور با روغن‌های پالم برای قوام دادن و مزه دار کردن چرب می‌شوند و حاوی مقادیر زیادی اسید چرب اشباع هستند که برای سلامت مضر است؛ بنابراین ترجیح آن است که شیر کم چرب مصرف شود. اضافه کردن چربی گیاهی به لبنیات و شیر‌های پرچرب در کارخانه‌های تولید لبنیات کار غیر قانونی نیست، اما این حق مردم است که بدانند این میزان چربی در لبنیات و شیر، چربی خود شیر نیست و به آن چربی پالم اضافه شده است.

قطع مصرف محصولاتی مانند شیر، پنیر، و بستنی روشی خوب برای بهبود شرایط پوست است. کنار گذاشتن لبنیات به بهبود بافت و رنگ پوست و آکنه کمک می‌کند. کربوهیدرات اصلی موجود در لبنیات «قند شیر» است که از دو قند ساده و گالاکتوز تشکیل شده است. در بدن نوزادان یک آنزیم گوارشی به نام لاکتاز تولید می‌شود که لاکتوز را از شیر مادر جدا می‌کند. اما بسیاری از افراد توانایی انجام این کار را در بزرگسالی از دست می‌دهند. در واقع ۷۵ درصد از جمعیت جهان قادر به تجزیه لاکتوز در بدن خود نیستند. این پدیده در آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی بسیار رایج‌تر است.

افرادی که لاکتوز را در بدن خود ذخیره می‌کنند علائم گوارشی شامل حالت تهوع، استفراغ، اسهال را در خود مشاهده می‌کنند. این افراد می‌توانند از لبنیات تخمیر شده و یا محصولات لبنی پر چرب مانند کره استفاده کنند. برحی از افراد همچنین می‌توانند به سایر اجزای موجود در شیر مانند پروتئین آلرژی داشته باشند، که این امر بیشتر در کودکان نسبتا شایع‌تر است.

افراد مبتلا به درد‌های عصب سیاتیک کاملا با این موضوع آشنا هستند که درد‌های سیاتیک با شدت بسیار خفیف آغاز می‌شود و به مرور افزایش یافته و تشدید می‌شود. به‌طوری که تمامی ناحیه کمر و پا‌ها را به مرور درگیر و دردناک می‌کند. براساس متون کهن طب سنتی، مصرف ماست و دوغ به همراه غذا‌ها و موادغذایی که در آن‌ها گوشت قرمز یا سفید مصرف شده، توصیه نمی‌شود و بیماران مبتلا به سیاتیک باید از مصرف ماست یا دوغ به همراه این غذا‌ها پرهیز کنند.

لبنیات می‌توانند منجر به آزاد شدن انسولین و در نتیجه بروز آکنه شود. باور‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف این محصولات سبب تولید هورمون‌های سرطان زا همچنین افزایش خطر ابتلا به سرطان پروستات می‌شود، اما با این حال به نظر می‌رسد در مقابل سرطان کولورکتال از بدن محافظت می‌کند.

شیر به صورت خام میکروب‌های زیادی دارد و مصرف آن می‌تواند باعث انتقال بیماری‌های مختلف مانند سل به انسان شود. پس از خرید شیر به صورت سنتی از مغازه‌های لبنیاتی، مردم اقدام به جوشاندن آن می‌کنند. با جوشاندن شیر میکروب‌های آن از بین می‌رود، اما همراه میکروب ها، بیشتر مواد مغذی و معدنی آن هم نابود می‌شوند.

به طور متوسط پس از ده دقیقه جوشاندن شیر، ۴۰ درصد کلسیم آن ته نشین می‌شود، ۳۰ درصد بافت پروتئین آن نابود و ۵۰ تا ۹۰ درصد ویتامین‌های محلول در آب مثل ویتامین‌های گروه B شیر از بین می‌روند. همچنین چربی شیر بیشتر می‌شود و خوش طعم‌تر به نظر می‌رسد. کارشناسان توصیه می‌کنند که افراد شیر خام مصرف نکنند. در مورد سرشیر هم باید به این نکته اشاره کرد که این ماده لبنی به خاطر چربی بسیار بالای خود از منشا‌های اصلی کلسترول است.

استفاده بیش از اندازه از غذا‌هایی که طبع سرد، به ویژه طبع سرد و‌تر دارند در تمامی افراد، به خصوص افراد سرد مزاج مشکلات گوارشی به همراه دارد و می‌تواند باعث ابتلا به کبد چرب شود. انواع ترشی، لبنیات، به ویژه ماست و دوغ همگی باید در حد اعتدال مصرف شوند؛ چون استفاده بیش از اندازه آن‌ها مشکل‌ساز است. محصولات لبنی روزانه مانند شیر، پنیر و ماست حاوی کلسیم هستند و بالا رفتن سطح کلسیم در کلیه رابطه مستقیمی با افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه دارد.

علی رغم توصیه پزشکان مبنی بر مصرف لبنیات به عنوان منابع غنی کلسیم، طبق تجربه‌ای که بسیاری از بیماران مبتلا به آرتروز و سایر بیماری‌های استخوان و مفاصل داشته اند، پس از مصرف برخی لبنیات، چون شیر، ماست و پنیر، در این بیماران تشدید درد‌ها و ناراحتی‌های آرتروزی رخ داده است. علت این امر آن است که لبنیات در بسیاری از مواقع سبب افزایش التهاب می‌شوند؛ و از آن جا که بیماری آرتروز مربوط به مفاصل است، با تشدید التهاب در نقاط مفصلی، بیمار احساس افزایش درد و ناراحتی می‌کند.