مصرف 2.5 لیتر آب در روز برای جلوگیری از سنگ کلیه
دبیر جامعه اورولوژی ایران گفت: در طی روز باید ۲.۵ لیتر آب مصرف کرد تا خطر ابتلا به سنگ کلیه کاهش پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد هادی رادفر متخصص اورولوژی در پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران در خصوص شیوع ابتلای سنگ کلیه در کودکان گفت: شیوع سنگ کلیه در کودکان بسیار کمتر از بزرگسالان است و در بسیاری از مواقع بیماری‌های متابولیک زمینه سازی ایجاد سنگ در کودکان است.

وی افزود: بیماری‌هایی مثل برگشت ادرار یا انسدادها و تنگی‌هایی که در سیستم ادراری وجود دارد می‌تواند سبب بروز سنگ کلیه در کودکان شود. اما در واقع در شرایطی که عوامل زمینه ساز وجود نداشته باشند، ابتلای کودکان به سنگ خیلی کمتر است.

این متخصص اورولوژی، در مورد سبک زندگی و نوع تغذیه در بروز سنگ کلیه گفت: عوامل مانند سبک زندگی، کم تحرکی، ورزش نکردن، رژیم غذایی ناسالم و مصرف کم مایعات می‌تواند زمینه ساز خطر سنگ کلیه هم در کودکان هم در بزرگسالان شود.

رادفر گفت: در مورد رژیم غذایی مصرف گوشت و نمک بسیار مهم است چرا که مصرف بی اندازه این مواد می‌تواند زمینه ساز سنگ کلیه شود. از سوی دیگر باید مصرف سبزیجات، میوه‌ها و غذاهای دریایی یا به اصطلاح رژیم غذایی مدیترانه‌ای در لیست غذایی قرار گیرد چرا که مصرف این مواد منجر به کاهش خطر سنگ در افراد می‌شود.

به اعتقاد رادفر، مهم‌تر از همه مصرف مایعات است که باید بین ۲ تا ۲.۵ لیتر در ۲۴ ساعت باشد به خصوص در کسانی که یک بار سابقه سنگ کلیه داشته اند. در کنار آن، فعالیت بدنی منظم و ورزش می‌تواند خطر ابتلاء به سنگ کلیه را کاهش دهد.

به اعتقاد وی، املاح موجود در آب‌هایی که به عنوان آب آشامیدنی هستند تأثیر چشمگیری در تغییر خطر سنگ کلیه ندارد و آنچه مهم است میزان مصرف آب است یعنی ما همیشه توصیه می‌کنیم که نگران ترکیب آب و املاحی که برخی از مناطق دارند نباشید بلکه مصرف مایعات باید تنظیم شود.

پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران با حضور پزشکان ایرانی و میهمانانی از کشورهای مختلف در هتل قلب تهران برگزار شد.