با وجود آنکه نرخ ارز کمتر از ۴۰ درصد افزایش یافته است، براساس اطلاعیههایی که برخی از شرکتهای داروسازی در کدال منتشر کردهاند، قیمت برخی از داروها بعضاً بین ۲۰۰ تا بیش از ۴۰۰ درصد افزایش یافته است. این رشد قیمت داروها علی رغم ادعاهای وزیر بهداشت در خصوص «تامین ارز کافی» برای واردات دارو و مواد اولیه صورت گرفته است. در لیست جدید قیمت داروها که اخیراً منتشر شده، بسیاری از داروها ۱۰۰ درصد، ۲۰۰ درصد و یا ۴۰۰ درصد افزایش نرخ را تجربه کردهاند.
اخیراً بیمارانام اس که با مشکل تامین دارو مواجه هستند با تجمع مقابل وزارت بهداشت خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
احمد آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص رشد شدید قیمت دارو به آفتابنیوز گفت: اخیراً وزیر بهداشت در مجلس حاضر شد و نمایندگان در این خصوص از ایشان سوال کردند. متاسفانه به دلیل مشکلات تحریمی و عدم توجه کافی به تولید داخل مشکلات عیانی در خصوص نرخ دارو وجود دارد، البته رئیس کمیسیون بهداشت و جناب آقای پزشکیان به همراه یکدیگر به مقام معظم رهبری مراجعه کردند و مبالغی از صندوق توسعه ملی برای پرداخت هزینههای مربوط به دارو دریافت کردند و اخیراً نیز این اقدام تکرار شد، اما مشکلات مبناییتر از این است که با این مسکنها چاره شود. تیم اقتصادی دولت همان افراد امتحان پس دادهای قبلی هستند که سالها در مصدر کار بودهاند، یا باید این تیم تغییر کند یا روش هایشان را تغییر دهند.
سالها تزریق آب مقطر به بیماران سرطانی و پرونده بلاتکلیف کور شدن ۹ نفر.
چندی قبل دو پرستار که در بیمارستانی در تبریز داروهای بیماران سرطانی را سرقت میکردند و به جای آن آب مقطر تزریق میکردند، دستگیر شدند. اخیراً نیز بیمارستان شریعتی تهران نیز تایید نمود که یکی از پرسنل این بیمارستان عمل مشابهای مرتکب شده است. این بیمارستان در اطلاعیه خود ذکر کرد ؛ «ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه، بررسی جامع و دقیق موضوع را با هدف کشف علل آن و پیشگیری از تکرار موارد مشابه، از وظایف اصلی خود میدانیم.» بر اساس شنیدهها یک پرستار زن برای سالها در بیمارستان شریعتی تهران داروهای گران قیمت بیماران سرطانی را سرقت کرده و آنها را با قیمت گزاف در بازار ناصر خسرو به فروش رسانده، این پرستار نیز به جای این داروها آب مقطر به بیماران تزریق کرده است و از این راه ثروت قابل توجهی جمع کرده بوده و قصد مهاجرت از کشور را داشت.
سازمان نظام پزشکی طی بیانیهای این اقدامات را «جنایت» خواند.
پس از انتشار خبر کور شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه، نیز روزنامه جوان با یکی از قربانیان مصاحبهای انجام داد، این بیمار به این روزنامه گفت: یکی از پرسنل به ما گفت: «کور شدید که شدید دیه اش را میدهیم!»
آریایی نژاد عضو کمیسیون بهداشت و درمان در واکنش به این مسئله به آفتابنیوز گفت: یعنی چی که دیه اش را میدهیم! چرا باید نمک روی زخم مردم بپاشیم، آن مسئول درمانی بیمارستان اگر این اتفاق برای خودش و خانوادهاش هم رخ داده بود، آیا باز چنین حرفی میزد؟ افراد خاطی به قوه قضاییه معرفی شدهاند و قطعاً هر فردی در هر سطحی که دخالتی در این مسئله داشته، باید با عواقب و مجازاتهای آن نیز روبه رو شود.
نگرانیها از ورود ویروس جدید چینی
گزارشها همچنین از شیوع ویروس جدیدی در چین خبر میدهند. این ویروس که HMPV نامیده میشود، علائمی مشابه سرماخوردگی دارد. HMPV معمولاً دستگاه تنفسی فوقانی را تحتتأثیر قرار میدهد، اما در برخی موارد باعث عفونتهای تنفسی تحتانی، مانند ذاتالریه، انسداد ریه و تشدید آسم میشود. این ویروس زمستان و اوایل بهار شایعتر است.
گزارشهای محلی چین نشان میدهند شیوع این بیماری مشابه شیوع اولیه کووید بوده است. ظاهراً این بیماری جدید تنفسی را ویروسی به نام «متاپنومو-ویروس انسانی» (HMPV) ایجاد میکند.
با وجود انتشار اخبار جسته و گریخته از احتمال ورود این ویروس به کشور، مسئولان بهداشتی مانند اوائل دوره شیوع کرونا فعلاً در مرحله انکار و تخفیف مسئله قرار دارند.
آریایی نژاد درخواست کرد که وزارت بهداشت با مردم صادق باشد و طی بیانیهای شفاف بحث ورود یا عدم ورود این ویروس به کشور را شفاف سازی کنند، وی همچین خواستار آن شد که وزارت بهداشت مردم را برای نحوه پیشگیری و درمان این بیماری آماده نمایید.