بهترین قطره برای درد چشم چیست؟
آنچه در این مقاله می‌خوانید بهترین قطره برای درد چشم چیست؟ این سوالی است که پاسخ آن به یک دغدغه برای بسیاری از افراد تبدیل شده است ولی چشم پزشک در نهایت تعیین کننده نوع آن خواهد بود. اگر کمی‌ بخواهید بدانید که برای تسکین درد چشم خود باید چه قطره‌ای را مصرف کنید این مطلب را تا انتها بخوانید.

بهترین قطره برای درد چشم چیست؟ آیا می‌توان بدون نسخه قطره چشمی خرید و استفاده کرد؟ استفاده از قطره چشم خطرناک‌ نیست؟ درد چشم می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد. این بیماری پس از جراحی چشم، آسیب دیدگی چشم یا عفونت شایع است. همچنین یکی از علائم آلرژی چشم و گاهی اوقات خشکی چشم است. برای تسکین و بهبودی، چشم پزشک می‌تواند قطره‌های تسکین دهنده چشم را تجویز کند. هر یک از این داروها مختص شرایط خاص و البته بیماران خاص است؛ به نوعی می‌توان اینگونه گفت که با وجود اثربخشی یک نوع قطره برای یک فرد، ممکن است همان‌ دارو هیچگونه اثری بر درمان مشکل فرد دیگری نداشته باشد. به همین دلیل تنها آشنایی با این‌قطره‌ها کافی نیست. لازم است ضمن آشنایی با آن‌ها، در مورد استفاده از هرکدام با یک چشم پزشک متخصص مشورت کنید. به همین خاطر بد نیست سری به وبسایت دکترتو بزنید و از بین گزینه‌های بسیار زیاد، بهترین پزشک را برای خود انتخاب کنید.

بهترین قطره برای درد چشم (قطره برای قرمزی و درد چشم)

اگر به دنبال بهترین قطره برای درد چشم هستید ما در ادامه به معرفی برخی از رایج‌ترین مواردی که توسط پزشکان تجویز می‌شوند پرداخته‌ایم. نکته مهم در مورد این قطره‌ها ضرورت تجویز پزشک است؛ بسیاری از قطره‌های معرفی شده زیر بدون تجویز پزشک قابل خریداری نیستند. پس ضمن آگاهی از نام آن‌ها و نحوه اثربخشی هر یک، در صورت نیاز به مصرف بدانید که باید اول به یه پزشک متخصص مراجعه کنید. به طور کلی سه نوع مختلف قطره چشم برای تسکین درد استفاده می‌شود که عبارتند از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی با همان NSAIDها، کورتیکواستروئیدها و نیز بی‌حس‌کننده‌های موضعی.

بهترین قطره برای درد چشم چیست؟از شما تقاضا داریم که تشخیص این موضوع که بهترین قطره برای درد چشم چیست را به پزشک بسپارید.

۱. قطره مسکن چشم درد

داروهای ضد التهابی چشمی برای کاهش مشکلاتی که ممکن است در طول یا بعد از برخی از انواع جراحی چشم رخ دهند، استفاده می‌شود. به عنوان مثال بتامتازون، لوتپردنول و فلوکورت (فلورومتولون) به عنوان مسکن تجویز می‌شوند. قطره چشمی دیکلوفناک هم نمونه دیگری از قطره‌های مسکن برای رفع چشم درد است. این داروها فقط با تجویز پزشک در دسترس هستند.

۲. قطره چشمی بتامتازون برای درد چشم

قطره بتامتازون چشمی برای درمان بیماری‌های التهابی کوتاه مدت چشم استفاده می‌شود. این قطره معمولاً توسط متخصص چشم تجویز می‌شود. قطره چشمی بتامتازون حاوی یک کورتیکواستروئید (که گاهی اوقات استروئید نامیده می‌شود.) بوده که به تسکین التهاب، قرمزی و تحریک کمک می‌کند. برخی از قطره‌های چشمی بتامتازون همچنین حاوی یک داروی ضدعفونت به نام نئومایسین نیز هستند. به همین خاطر گاهی اوقات هم از این قطره‌ها برای جلوگیری از ایجاد عفونت به دنبال آسیب چشم یا جراحی استفاده می‌شود.

۳. قطره چشمی دیکلوفناک

دیکلوفناک در دسته‌ای از داروها به نام داروهای ضد‌التهابی غیر‌استروئیدی قرار دارد. محلول چشمی دیکلوفناک همچنین برای تسکین موقت درد چشم و حساسیت به نور در بیمارانی که در حال نقاهت پس از جراحی انکساری قرنیه هستند (جراحی برای بهبود بینایی) هم استفاده می‌شوید.

متن انگلیسی:
If both medicines are prescribed together, your doctor may change the dose or how often you use one or both of the medicines.
ترجمه متن:
اگر هر دو دارو با هم تجویز شوند، ممکن است پزشک دوز یا تعداد دفعات مصرف یک یا هر دو دارو را تغییر دهد.

mayoclinic

۴. قطره چشمی آنتی هیستامین

این دارو برای پیشگیری و درمان خارش چشم ناشی از آلرژی (التهاب ملتحمه آلرژیک ‌و فصلی) استفاده می‌شود. کتوتیفن یک آنتی هیستامین برای چشم است که با مسدود کردن یک ماده طبیعی خاص (هیستامین) علائم آلرژیک را درمان می‌کند. همچنین یک تثبیت‌کننده ماست سل است که با کاهش انتشار مواد طبیعی که باعث واکنش آلرژیک می‌شوند از واکنش‌های آلرژیک جلوگیری می‌کند. اگر بدون دارو تسکین پیدا نکردید پزشکان معمولاً این داروها را به عنوان اولین درمان برای آلرژی چشم توصیه می‌کنند. همچنین اگر چشم‌هایتان خارش و آبریزش دارد، قطره‌های چشمی آنتی هیستامین گزینه درمانی مناسبی برای شماست.

۵. قطره لوتپردنول برای درد چشم

لوتپردنول برای درمان درد چشم، قرمزی و تورم ناشی از مشکلات چشمی خاص یا جراحی چشم استفاده می‌شود. همچنین برای درمان موقت خارش چشم ناشی از وضعیتی به نام ورم ملتحمه آلرژیک فصلی نیز استفاده می‌گردد. این دارو متعلق به دسته داروهای معروف به کورتیکواستروئیدها (استروئیدها یا داروهای مشابه کورتیزول) است. لوتپردنول همچنین برای درمان کوتاه مدت علائم و نشانه‌های بیماری خشکی چشم نیز استفاده می‌شود و دارویی بوده که بدون نسخه و تجویز پزشک قابل خریداری نیست.

دنبال قطره مناسب برای چشم درد هستی؟

کلیک کن و مشاوره بگیر.

۶. قطره فلوکورت (فلورومتولون)

این دارو برای درمان برخی بیماری‌های چشمی که به دلیل التهاب یا آسیب اتفاق افتاده‌اند، استفاده می‌شود. فلورومتولون با تسکین علائمی مانند تورم، قرمزی و خارش اثر می‌کند. این دارو به دسته‌ای از داروهای شناخته شده به عنوان کورتیکواستروئیدها تعلق دارد و تنها با تجویز پزشک در دسترس است.

۷. قطره هایپروملوز برای درد چشم

قطره‌های چشمی هایپروملوز به عنوان “اشک مصنوعی” شناخته می‌شوند. از این قطره‌ها برای تسکین خشکی و درد چشم به ویژه در مواردی که خشکی ناشی از کاهش جریان اشک است استفاده می‌شود. در واقع قطره چشم هایپروملوز سطح چشم را مرطوب و روان کرده و درد آن را تسکین می‌دهد.

۸. قطره کلرامفنیکل برای درد چشم

این دارو برای درمان عفونت‌های باکتریایی چشم استفاده می‌شود. کلرامفنیکل یک آنتی بیوتیک است که با توقف رشد باکتری‌ها عمل می‌کند. این دارو فقط عفونت‌های باکتریایی چشم را درمان می‌کند و برای سایر انواع عفونت‌های چشمی بی‌تاثیر است. کلرامفنیکل هم در بزرگسالان و هم در کودکان برای درمان ملتحمه باکتریایی، که عفونت سطوح خارجی چشم است، استفاده می‌شود.

۹. قطره کتورولاک برای درد چشم

قطره چشمی کتورولاک (Ketorolac) که یک داروی ضد‌التهابی غیر استروئیدی موضعی (NSAID) است، برای درمان خارش ناشی از ورم ملتحمه آلرژیک فصلی (حساسیتی که فقط در زمان‌های خاصی از سال رخ می‌دهد.) استفاده می‌شود. همچنین برای درمان درد، سوزش و التهاب چشم پس از جراحی آب مروارید یا جراحی انکساری قرنیه نیز استفاده می‌شود.

۱۰. قطره استریل چشمی سیپلکس

پماد و قطره چشمی سیپلکس یا سیپروفلوکساسین برای درمان عفونت های چشمی مانند ورم ملتحمه باکتریایی استفاده می‌شود. قطره چشمی سیپروفلوکساسین برای درمان زخم قرنیه چشم نیز استفاده می‌شود. این قطره متعلق به گروهی از داروها به نام آنتی بیوتیک‌های فلوروکینولون است که با از بین بردن باکتری‌هایی که باعث ورم ملتحمه می‌شوند، عمل می‌کند. این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.

۱۱. قطره پرکورد برای درد چشم

از قطره چشمی پرکورد برای درمان حساسیت و التهاب چشم غیر عفونی خفیف تا متوسط از جمله آسیب‌های ناشی از سوختگی‌های شیمیایی و حرارتی استفاده می‌شود.

۱۲. قطره لاتانوپروست برای درد چشم

قطره‌های چشمی لاتانوپروست یا زالاتان برای درمان انواع خاصی از گلوکوم استفاده می‌شوند. همچنین برای درمان فشار خون چشم به تنهایی همراه با سایر داروها برای کاهش فشار داخل چشم استفاده می‌شود. به نظر می‌رسد لاتانوپروست با افزایش خروج مایع از چشم عمل می‌کند که این اتفاق باعث کاهش فشار در چشم می‌شود. این دارو فقط با تجویز پزشک در دسترس است.

۱۳. قطره نپافناک برای درد چشم

قطره چشمی نپافناک برای درمان درد و تورم چشم پس از جراحی آب مروارید استفاده می‌شود. این دارو یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی موضعی (NSAID) است که تنها باید با تجویز پزشک مصرف شود.

۱۴. قطره سیکلوسپورین برای درد چشم

سیکلوسپورین چشمی برای افزایش تولید اشک در افراد مبتلا به بیماری خشکی چشم استفاده می‌شود. سیکلوسپورین در دسته‌ای از داروها به نام تعدیل کننده‌های ایمنی قرار دارد. این دارو با کاهش تورم در چشم امکان تولید اشک را فراهم می‌کند.

۱۵. قطره فلوکورت برای درد چشم

قطره فلوکورت یا فلورومتولون برای درمان بیماری‌های چشمی ناشی از التهاب (تورم چشم) استفاده می‌شود. این دارو یک کورتیکواستروئید (داروی استروئیدی) است که به کاهش تورم چشم کمک می‌کند و فقط با تجویز پزشک قابل خریداری از داروخانه است.

قطره برای چشم درد کودکان

اشک مصنوعی می‌تواند خشکی چشم کودکان را تسکین دهد. علاوه‌براین قطره‌های چشمی آنتی هیستامین می‌توانند علائم آلرژی را تا ۱۲ ساعت تسکین دهند. قطره‌های چشمی آنتی بیوتیکی هم سومین گزینه برای درمان چشم درد کودکان هستند که به درمان ورم ملتحمه باکتریایی کمک می‌کند (این قطره معمولاً توسط یک پزشک تجویز می‌شود.).

قطره برای چشم درد کودکان باید زیر نظر پزشک تجویز شود.درد چشم کودکان را هم می‌توان زیر نظر پزشک به کمک قطره‌های چشمی درمان کرد.

قطره برای درد چشم جوشکاری

قطره دیکلوفناک یا دیکلوپتین اثر فوری روی درد دارد و باعث کاهش التهاب چشم می‌شود. این قطره برای درد چشم پس از جوشکاری هم مصرف می‌شود.

نحوه مصرف قطره برای درد چشم

برای مشاهده بیشترین اثربخشی قطره‌های برطرف کننده درد چشم، لازم است که از قطره‌های چشمی به درستی استفاده کنید. به همین خاطر توصیه می‌کنیم مراحل گفته شده پایین را برای ریختن قطره چشم به درستی طی کنید:

  • سر خود را به عقب خم کنید و به بالا نگاه کنید.
  • با یک دست، پلک پایین خود را به سمت پایین بکشید و از کره چشم خود دور کنید.
  • با دست دیگر، بطری قطره چشم را وارونه و نوک آن درست بالای حفره ایجاد شده نگه دارید.
  • تعداد قطره چشمی تجویز شده را در چشم بریزید.
  • حداقل به مدت ۱ دقیقه، چشم خود را ببندید و انگشت خود را به آرامی روی مجرای اشک خود فشار دهید (سوراخ کوچک در گوشه داخلی چشم). این کار باعث می‌شود قطره چشم وارد بینی نشود.

اگر نیاز به استفاده از بیش از ۱ نوع قطره چشم دارید، حداقل ۵ دقیقه بین ریختن هر نوع قطره درون چشم خود صبر کنید.

متن انگلیسی:
Certain medicines should not be used at or around the time of eating food or eating certain types of food since interactions may occur. Using alcohol or tobacco with certain medicines may also cause interactions to occur.
ترجمه متن:
برخی از داروها را نباید در زمان خوردن غذا یا انواع خاصی از غذا یا در حوالی آن استفاده کرد؛ زیرا ممکن است تداخل ایجاد شود. استفاده از الکل یا تنباکو با برخی داروها نیز ممکن است باعث بروز برخی تداخلات شود.

mayoclinic

عوارض جانبی قطره برای درد چشم

در برخی موارد استفاده از قطره چشمی برای برطرف کردن درد چشم با عوارضی همراه است. این عوارض یا به نوع قطره بستگی دارد یا در افراد مختلف متفاوت است. در هر صورت ممکن است شما به عنوان مصرف کننده قطره چشمی شاهد عوارض احتمالی باشید. اگر هر یک از این اثرات ماندگار یا تشدید شد، باید فوراً به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید. این عوارض عبارتند از:

  • سوزش و قرمزی در چشم
  • گشاد شدن مردمک
  • تاری‌دید
  • افزایش درد چشم
  • خارش چشم
  • تورم چشم
  • سایر مشکلات بینایی
  • لرزش چشم
  • افزایش ضربان قلب یا تپش نامنظم قلب
  • سردرد
  • تعریق
  • احساس ضعف
  • عصبی بودن
  • واکنش‌های آلرژیکی چون بثورات پوستی، خارش و تورم (مخصوصاً در صورت، زبان و گلو)، سرگیجه شدید، مشکلات تنفسی

این موارد تمامی عوارض جانبی احتمالی نیستند. به همین خاطر اگر متوجه عوارض شدید دیگری شدید که در موارد بالا ذکر نشده است، سریعا به پزشک مراجعه کنید.

دائما چشم درد داری و علتشو نمی‌دونی؟ از پزشک راهنمایی بگیر.

آیا قطره های برطرف کننده درد چشم بی خطر هستند؟

این قطره‌ها به طور کلی ایمن و بدون عارضه‌ای خاص هستند. از آنجایی که محصولات دارویی چشمی مانند قطره‌های چشمی خطر بیشتری برای مصرف کنندگان دارند اصولا روی تولید و پخش آن‌ها نظارت‌های زیادی انجام می‌گیرد. هر دارویی که در چشم استفاده می‌شود باید استریل باشد تا خطر عفونت کاهش یابد.

در اینجا جدول برخی از بهترین قطره‌های تجویزی برای درمان درد چشم و علائم مختلف آن آورده شده است:

قطره چشمکاربرد و توضیحات
مکسیتوپیک (Maxitopic)برای درمان التهاب و درد چشم ناشی از جراحی یا آسیب‌های چشمی. این قطره حاوی ترکیبات ضد التهاب است.
فریموفورت (Fremophort)برای کاهش درد و التهاب چشم بعد از عمل جراحی یا آسیب‌های سطحی. به کاهش خشکی و تحریکات چشمی کمک می‌کند.
آنتی‌بیوتیک‌های چشمی (مثل Tobrex)در صورت وجود عفونت‌های باکتریایی چشمی، این قطره‌ها به درمان درد و التهاب ناشی از عفونت کمک می‌کنند.
آرتی‌موز (Artimose)برای درمان خشکی چشم و دردهای ناشی از آن، به‌ویژه در شرایطی که چشم‌ها به شدت تحریک شده‌اند.
دکسل متازون (Dexamethasone)برای کاهش التهاب و درد ناشی از آسیب‌های شدید چشمی و بیماری‌های التهابی چشمی.
سایکلوسپورین A (Restasis)برای درمان خشکی مزمن چشم و درد مرتبط با آن، به‌ویژه در افرادی که دچار کاهش تولید اشک هستند.
ناتالیزوماب (Nayzilam)برای درمان درد و التهاب چشم در بیماری‌های خودایمنی مانند نوریت اپتیک یا سایر اختلالات التهابی.
قطره‌های مرطوب‌کننده (مثل Refresh Tears)برای تسکین درد و خشکی چشم ناشی از کمبود اشک یا تحریکات محیطی.
قطره های تجویزی برای درد چشم

قطره‌های چشمی باید تحت نظر پزشک تجویز شوند، زیرا برخی از آنها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند یا نیاز به مراقبت ویژه در استفاده داشته باشند. بنابراین، بهتر است قبل از استفاده از هر نوع قطره چشمی، مشاوره پزشکی دریافت کنید.

موارد احتیاط و منع مصرف قطره برای درد چشم

اینکه تصمیم به مصرف قطره برای درد چشم خود دارید را با رعایت نکات احتیاطی و موارد منع مصرف پیش ببرید. چرا که ممکن است برخی قطره‌ها عوارض جبران‌ناپذیری بر سلامت شما داشته باشند. برخی نکات مهم در زمان استفاده از انواع قطره برای درد چشم عبارتند از:

  • پس از هر بار استفاده، درپوش قطره چکان را محکم ببندید.
  • اگر از نوع دیگری از داروی چشمی (مانند قطره یا پماد) استفاده می‌کنید، حداقل ۵ دقیقه قبل از استفاده از داروهای دیگر صبر کنید.
  • قبل از رانندگی یا کار با ماشین آلات، چند دقیقه صبر کنید تا دید شما کامل شود.
  • استفاده بیش از حد از قطره چشم ممکن است منجر به افزایش قرمزی چشم‌ها شود (اثر برگشتی پس از از بین رفتن دارو). اگر این اتفاق افتاد، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • قطره چشم را بیش از ۳ تا ۴ روز در هر بار مصرف نکنید.
  • اگر وضعیت شما بعد از ۷۲ ساعت تشدید شد، یا اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی جدی‌تری وجود دارد، استفاده از این دارو را متوقف کنید و فوراً از پزشک کمک بگیرید.
موارد احتیاط و منع مصرف قطره برای درد چشم چیست؟در زمان مصرف انواع قطره برای درمان چشم باید احتیاطات مختلفی را در نظر داشته باشید.

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اینکه بهترین قطره برای درد چشم هر فرد کدام مدل از چه نوع برندی است را دکتر متخصص چشم تعیین می‌کند. در برخی موارد حتی ممکن است که یک‌ دارو را کدام کارخانه تولید کرده و همه موارد این‌چنینی موضوع مهمی‌ هستند که تشخیص و‌ تجویز آن را باید به پزشک سپرد. ما در این مطلب به معرفی انواع قطره چشم‌ها پرداختیم که بهترین اثربخشی را در درمان‌ درد چشم‌ دارند.

حالا در این قسمت هم می‌خواهیم‌ به شما پیشنهاد کنیم که هرچه سریع‌تر برای بررسی دقیق‌تر وضعیت سلامت خود به یک پزشک مراجعه کنید. یک فرد متخصص، به بهترین شکل برنامه درمانی شما را تعیین خواهد کرد. شما هم می‌توانید تمامی سوالات خود در زمینه درمان چشم درد را در مدت زمان مشاوره حضوری یا آنلاین بپرسید. به همین علت‌ توصیه می‌کنیم سری به سایت دکترتو بزنید. دکترتو مرجع جامعی برای دریافت نوبت ویزیت از بهترین پزشکان در سرتاسر ایران است؛ روشی راحت و بی‌دردسر برای دریافت نوبت ویزیت پزشکان به صورت کاملا آنلاین و غیرحضوری.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!