عوارض یک بی خوابی ساده
بی خوابی اختلالی است که به خواب رفتن، خواب ماندن یا هر دو را دچار مشکل می کند. در صورت ابتلا به بی خوابی، معمولا با احساس خستگی از خواب بیدار می شوید که دارای تاثیر معکوس بر کارایی تان در طول روز خواهد بود. نبض ما _ گردآوری میزان خواب کافی در افراد مختلف متفاوت […] نوشته عوارض یک بی خوابی ساده اولین بار در نبض ما پدیدار شد.

بی خوابی اختلالی است که به خواب رفتن، خواب ماندن یا هر دو را دچار مشکل می کند. در صورت ابتلا به بی خوابی، معمولا با احساس خستگی از خواب بیدار می شوید که دارای تاثیر معکوس بر کارایی تان در طول روز خواهد بود.

نبض ما _ گردآوری

میزان خواب کافی در افراد مختلف متفاوت است. اغلب بزرگسالان به هفت تا هشت ساعت خواب شبانه نیاز دارند. بسیاری از بزرگسالان در مقاطعی از زندگی شان بی خوابی را تجربه می کنند، اما برخی از افراد دچار بی خوابی بلند مدت (مزمن) می شوند.

بی خوابی نه تنها میزان انرژی و حالت روانی، بلکه سلامتی، عملکرد کاری و شیوه زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. شما مجبور نیستید بی خوابی های شبانه را تحمل کنید. چند تغییر ساده در عادات روزانه تان می تواند به حل این مشکل کمک کند.

علل معمول بی خوابی

استرس

نگرانی های شما در مورد کار، مدرسه، سلامتی و خانواده و اتفاقات استرس زای زندگی موجب فعال ماندن ذهن تان در شب می شود.

افسردگی

در صورت ابتلا به افسردگی یا بیش از حد می خوابید یا خواب تان دچار مشکل می شود. این مسئله ناشی از عدم تعادل شیمیایی مغزتان یا نگرانی های توام با افسردگی تان می باشد که مانع آرامش شما هنگام به خواب رفتن می شود.

مصرف دارو

بسیاری از داروهای تجویز شده توسط پزشک ممکن است با خوابیدن تداخل پیدا کند مانند برخی از داروهای ضدافسردگی، داروهای قلب و فشار خون، داروهای حساسیت، داروهای محرک (مانند ریتالین) و کورتیکواستروئیدها. بسیاری از داروهای بدون نسخه (OTC) از جمله ترکیبات ضد درد، داروهای رفع گرفتگی بینی و محصولات لاغری، حاوی کافئین و محرک های دیگر می باشد. آنتی هیستامین ها ممکن است در ابتدا شما را دچار سستی و خواب آلودگی نماید اما ممکن است موجب مشکلات ادراری و تکرر ادرار در شب شود.

کافئین، نیکوتین و الکل

قهوه، چای، نوشابه و سایر نوشیدنی های کافئین دار محرک های شناخته شده ای می باشند. نوشیدن قهوه در ساعات عصر و پس از آن مانع خوابیدن شما در شب می شود. نیکوتین موجود در دخانیات محرک دیگری است که موجب بی خوابی می شود.

عادت های نادرست خوابیدن

رفتارهای ترغیب کننده خواب مناسب بهداشت خواب نامیده می شود. بهداشت خواب نادرست عبارتند از برنامه خواب نامنظم، انجام فعالیت های محرک قبل از رفتن به رختخواب، محیط خواب نامناسب و استفاده از تختخواب برای کارهایی غیر از خوابیدن.

خوردن غذای سنگین در اواخر شب.

خوردن غذای سبک قبل از خواب مشکلی ندارد، اما خوردن غذای سنگین موجب ناراحتی جسمی شما هنگام دراز کشیدن شده و خوابیدن را سخت می کند.

بی خوابی و کهولت سن

با افزایش سن احتمال بی خوابی نیز افزایش می یابد. با افزایش سن تان تغییراتی در شما رخ می دهد که خواب تان را تحت تاثیر قرار می دهد.

عوارضی که به دلیل بی خوابی ممکن است به آن دچار شوید

بالارفتن فشار خون

بی خوابی می تواند این مشکل را در میان کودکان هم به وجود بیاورد. بچه هایی که خوابشان ساعات متغییری دارد و تا نیمه شب بیدار می مانند بیشتر چاق می شوند و حتی نوسان های فشار خون را پیش از آدم هایی که ساعات خوابشان تنظیم شده تجربه می کنند.

طلاق گرفتن

شاید دوست داشته باشید
فواید نگه داشتن گیاه در منزل
راه های افزایش هورمون شادی در بدن

مشکل در روابط عاطفی، خستگی پذیری بالا و فقدان تمرکز فکری از مشکلاتی است که بخاطر بی خوابی ایجاد می شوند. بی خواب ها چهار برابر دیگران با مشکل در روابط عاطفی شان روبه رو هستند و سه برابر آدم هایی که حدود ۸ ساعت در شبانه روز می خوابند، افسرده می شوند و تمرکزشان را از دست می دهند..

ابتلا به دیابت

سطح قند خون افرادی که خواب شان ناکافی است بالاتر از دیگران می رود و توانایی بدنشان در تنظیم میزان انسولین خون پایین می آید. همین دلیل است که بی خواب ها بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع دو قرار می گیرند

سکته مغزی

بی خوابی می تواند خطر سکته مغزی را تا ۵۴ درصد بالاتر ببرد. خطر سکته مغزی در میان جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله بی خواب، هشت برابر افرادی است که در این سنین خواب مناسب و منظم دارند. حتی بی خوابی گاه و بی گاه هم می تواند مغز را در معرض چنین خطری قرار دهد.

آلزایمر

مغز بی خواب ها زودتر از دیگران توانایی به خاطر آوردن رویدادها و خاطرات را از دست می دهد. نیویورک دیلی نیوز گزارش کرده است که پروتئینی که وجودش می تواند باعث ابتلا به بیماری آلزایمر شود، با به موقع و کافی خوابیدن در شب از بدن تخلیه می شود اما کسانی که خواب شان نظم ندارد و کافی نیست، این پروتئین در بدنشان انباشته می شود و زودتر از دیگران آلزایمر می گیرند.

کمردرد

پژوهشگران بر این باورند که افراد بی خواب در دوران پیری درد بیشتری در ستون فقرات و ناحیه کمرشان تجربه می کنند. از نظر محققان بزرگسالانی که شب ها خوب نمی خوابند، یک و نیم برابر بیشتر از آنهایی که خواب کافی دارند در پیری دچار کمر درد می شوند.

سرطان

محققان می گویند بی خوابی نه تنها خطر ابتلا به سرطان سینه را بیشتر می کند، بلکه مجال رشد سلول های سرطانی را هم بیشتر می کند. مردان بی خواب ۲ برابر دیگران در معرض ابتلا به سرطان پروستات قرار دارند و زنانی که کمتر از ۶ ساعت می خوابند هم به احتمال ۶۲ درصد بیشتر از دیگران به سرطان سینه دچار می شوند.

مرگ

مزمن شدن این مشکل به احتمال ۵۸ درصد بیشتر خطر مرگ را به همراه می آورد. از نظر محققان کسانی که حداقل ۶ سال با این مشکل دست و پنجه نرم کرده اند، بیشتر از دیگران در معرض خطر مرگ قرار دارند.

درمان بی خوابی

۱) شرطی‌شدن بدخوابی را از بین ببرید و تمرین‌های ریلکس‌سازی (آرام‌سازی ذهن و عضلات) را بیاموزید.

۲)‌ یکی از نکات مهم در بهداشت خواب، پرهیز از مصرف غذای سنگین قبل از خواب است.

۳)‌ از نوشیدن مایعاتی چون نوشابه، شکلات، چای و قهوه قبل از خواب پرهیز کنید.

۴) استفاده از هر گونه وسایل الکترونیکی مانند بازی‌های کامپیوتری و تماشای بیش از حد تلویزیون که باعث اختلال در غده هیپوفیز و خواب می‌شود ممنوع است.

۵)‌ استرس و اضطراب یکی از عوامل موثر در بی‌خوابی است. این افکار را هنگام خواب از خود دور کنید.

۶)‌ هنگام خواب لامپ‌های پرنور را خاموش و نور اتاق را برای شب تنظیم کنید.

۷)‌ در فصل‌های مختلف درجه حرارت اتاق را متعادل نگه دارید. نباید بیش از حد اتاق را گرم کنید.

۸)‌ بالش نرم زیر سر بگذارید.

۹)‌ قبل از رفتن به رختخواب دوش بگیرید. دوش آب گرم بدن را متعادل و فرمان خواب صادر می‌کند.

۱۰)‌ از مصرف خودسرانه داروها بپرهیزید. بعضی داروها در ابتدا خواب‌آورند اما در ادامه باعث اختلالات خواب می‌شوند.

عوارض یک بی خوابی ساده
امتیاز شما :

سوال پزشکی دارید ؟!؟
همین الان از طریق تلگرام سوال خود را بپرسید و پاسخ خودتون را در یافت کنید !
کانال نبض ما رو نمی دانید ؟!! می توانید از طریق کانال تلگرام نبض ما آخرین مطالب سایت را دنبال کنید !