بازی کنید و به کودک‌تان غذای سالم بدهید
یک پزشک کودکان در آمریکا می‌گوید: «هر روز صبح که گوشی طبی را برای معاینه کودکان به گوش میزنم بدون این که به فهرست روزانه بیمارانی که باید ببینم نگاه ‌کنم، می‌دانم برخی از این بیماران، کودکان دچار اضافه‌وزن یا چاقی بیش ‌از ‌اندازه هستند که بیماری آن‌ها پیامد خوردن اسنک‌ها، غذاهای آماده، شیرینی‌جات و از آن‌سو نخوردن سبزیجات است.» این شیوه غذا...

یک پزشک کودکان در آمریکا می‌گوید: «هر روز صبح که گوشی طبی را برای معاینه کودکان به گوش میزنم بدون این که به فهرست روزانه بیمارانی که باید ببینم نگاه ‌کنم، می‌دانم برخی از این بیماران، کودکان دچار اضافه‌وزن یا چاقی بیش ‌از ‌اندازه هستند که بیماری آن‌ها پیامد خوردن اسنک‌ها، غذاهای آماده، شیرینی‌جات و از آن‌سو نخوردن سبزیجات است.» این شیوه غذا خوردن نه در آمریکا که در بسیاری از کشورها همچون کشور ما یک الگوی غذایی شده است. انتخاب انواع چیپس‌ها، سیب‌زمینی‌ سرخ‌کرده، ساندویج‌های سوسیس و کالباس آغشته به سس‌های چرب، نوشابه‌های گازدار، آب‌میوه‌های صنعتی و چیزهایی مانند این‌ها، بیماری‌های چاقی و اضافه‌وزن و عوارض ناشی از این بیماری‌ها مانند تنگی نفس و آسم، بیش‌فعلی، دیابت و قند خون را در کودکان افزایش داده است.

تغذیه سالم را نمی‌توان مانند ریاضی و ادبیات به کودکان آموزش داد اما با چند روش بازی می‌توان به بچه‌ها آموخت که غذای سالم را برای تغذیه خود انتخاب کنند.

بازی زودتر دیدم (پانچ‌پاگی) برای غذاهای فرآوری‌شده

بازی زودتر دیدم یا پانچ‌پاگی به این‌صورت است که یک چیز مانند یک ماشین خاص را انتخاب می‌کنید و هرکس زودتر یک نمونه از آن را دید یک مشت آهسته به نشانه دیدن آن ماشین به بازوی نفر دیگر می‌زند و دست‌آخر هرکس مشت‌های بیشتری زده بود برنده می‌شود. شرکت‌های تولید فرآورده‌های غذایی برای فروش محصولات‌شان از شخصیت‌های کارتونی استفاده می‌کنند چون می‌دانند برای کودکان و نوجوانان جذاب هستند و به این وسیله می‌توانند فروش بهتری داشته باشند. هنگام خرید مواد غذایی از فروشگاه‌ها می‌توانید با کودک یا نوجوان‌تان قرار بگذارید هرکس زودتر مواد غذایی فرآوری‌شده ناسالم را دید یک مشت به بازوی آن یکی بزند. در این بازی صبر کنید او زودتر از شما این‌جور غذاها را بشناسد و مشت بیشتری به شما بزند. همین بازی جذاب، به او یاد می‌دهد چه غذاهایی ناسالم است و نباید از آن‌ها بخورد.

چه کسی مادر است؟

یخچال خانه‌اتان را پر از مواد غذایی طبیعی و سالم کنید. سپس هر وقت می‌خواهید مواد غذایی را برای پخت‌وپز یا خوردن از یخچال بردارید؛ با کودک‌تان « چه کسی مادر است؟» بازی کنید. بازی این‌جوری است که یک هویج را برمی‌دارید و نشان کودک می‌دهید و می‌پرسید: چه کسی مادر است. کودک می‌گوید زمین مادر است. شیر را نشان می‌دهید، می‌گویید گاو مادر است. سیب را نشان می‌دهید می‌گوید درخت مادر است. این‌ها مواد طبیعی هستند اما اگر یک چیپس یا اسنک را نشان کودک دادید پاسخ آن می‌شود کارخانه مادر است و کودک یاد می‌گیرد غذای کارخانه‌ای غذای طبیعی و سالم نیست.