ترک انگشت مکیدن به عنوان یک عادت می تواند کار سختی برای کودکان باشد. در این مقاله به شما خواهیم گفت چگونه به کودک کمک کنید تا انگشت مکیدن خود را کنار بگذارد. انگشت مکیدن یک عادت متداول در میان کودکان است. گاهی اوقات شما ممکن است بگویید “بسه دیگه، خسته شدم” ما اینجا به شما کمک می کنیم که بدایند چگونه کودک خود را به ترک این عادت تشویق کنید.
کودکان به صورت طبیعی بازتابهای گونه و مکیدن را دارا هستند که منجر میشود آنها انگشت خود را در دهان فرو ببرند گاهی حتی این اتفاق قبل از تولد رخ میدهد. از آنجایی که مکیدن انگشت در کودکان به آنها احساس ایمنی می دهد این حالت را به صورت عادت در می آورند و هر زمان که نیاز به آرامش دارند و هنگام به خواب رفتن این کار را انجام می دهند.
برای مطالعه بیشتر:
اختلالات عادتی مانند انگشت مکیدن کدامند؟
ترک عادت انگشت مکیدن در کودکان
بسیاری از کودکان خودشان مکیدن انگشت را کنار میگذارند، حدود ۲ تا ۴ سالگی. اما برای کودکان بزرگتر که مکیدن انگشت را در دوران دبستان ادامه می دهند فشار همسالان در مدرسه معمولاً این عادت را پایان خواهد داد. به یاد داشته باشید کودکی که عادت مکیدن انگشت را کنار گذاشته است ممکن است گاهی اوقات به این حالت بازگردد مخصوصا زمانی که دچار استرس و اضطراب می شود.
عادت انگشت مکیدن تا زمانی که دندان های دائمی کودک در نیامده اند نگران کننده نیست. در این زمان انگشت مکیدن می تواند روی سقف دهان یا چگونگی ردیف شدن دندان ها تاثیر بگذارد. این مساله ممکن است هنگامی که کودک انگشتش را به شدت درد می مکد بیشتر شود مخصوصا هنگامی که آن را به صورت منفعلانه در دهانش میبرد. بهر حال، انگشت مکیدن پرخاشگرانه میتواند مشکلاتی را در دندان های کودک ایجاد کند.
آکادمی تب کودک آمریکا میگوید درمان معمولا محدود به کودکانی است که وارد ۵ سالگی میشوند و بعد از پنج سادگی انگشت مکیدن را ادامه میدهند. یعنی بهتر است قبل از پنج سالگی درمان جدی شروع نشود. با کودک خود در مورد انگشت مکیدن صحبت کنید اگر در کودک شما خودش بخواهد انگشت مکیدن را کنار بگذارد شما در توقف آن موفقتر خواهید بود و این مسئله به انتخاب روش ترک انگشت مکیدن کمک خواهد کرد.
در برخی موارد بی توجهی به انگشت مکیدن کودک برای توقف آن کافیست، مخصوصا زمانی که کودک این کار را برای جلب توجه انجام می دهد. اگر نادیده گرفتن کارساز نشود یکی از راه کارهای زیر را امتحان کنید.
از تقویت مثبت استفاده کنید: برای کودک خود پاداش یا جوایز کوچک فراهم کنی، مانند وقت گذاشتن بیشتر برای خواند قصه شب یا به پارک بردن وی، زمانی که کودک انگشت خود را نمی مکد. استیکر هایی روی تقویم بچسبایند برای یادآوری روزهایی که کودک شما با موفقیت از انگشت مکیدن اجتناب کرده است.
راه اندازهای انگشت مکیدن را شناسایی کنید: اگر کودک شما انگشت خود را در پاسخ به استرس می مکد موضوع اصلی را مشخص کنید و در آن زمان و سیله آرامش وی را به روش های دیگر فراهم کنید مانند در آغوش کشیدن یا گفتن کلمات اطمینان بخش. همچنین می توانید یک بالش یا عروسک پولیشی به کودک خود بدهید تا در هنگام استرس آن را فشار دهد.
اگر انگشت مکیدن کودک شما بیشتر بدون هدف است تا اینکه به دنبال توجه باشد، به آرامی به وی یادآور شوید که آن را متوقف کند. از پرخاشگری، عصبانیت و سرزنش کردن پرهیز کنید. برای پیشگیری از خجالت کشیدن کودک در جلوی جمع، از علامت هایی مثل تکان دادن دست، یا دیگرعلامت های شخصی استفاده کنید تا دیگران متوجه تذکرات شما نشوند.
برای برخی از کودکان، صحبت های دندانپزشک در مورد تاثیرات انگشت مکیدن بر روی دندانها، در کنار گذاشتن انگشت مکیدن موثر خواهد بود. ممکن است پزشک از گاردهای مخصوص دندان یا دیگر ابزارهای دندان پزشکی برای توقف انگشت مکیدن استفاده کند.
در موارد نادر پزشکان و روانشناسان استفاده از تکنیک های ناخوشایند را توصیه می کنند مانند پوشاندن ناخن انگشت با یک لاک تلخ، پوشاندن ناخن یا باندپیچی کردن انگشت.
برای بیشتر کودکان کنار گذاشتن انگشت مکیدن کار سختی است اما به یاد داشته باشید بیشتر اوقات فشار همسالان منجر خواهد شد که کودکان را در نهایت کنار بگذارد. لازم به ذکر است که بگوییم، سعی نگران نباشید فشار زیاد روی کودک برای توقف انگشت مکیدن تنها این فرایند را به تاخیر خواهد انداخت.