ختنه کردن پسران چرا واجب است
دلیل آفرینش پوستی که در موقع ختنه کردن پسران برداشته می شود چیست؟
با سایت تفریحی ناز وب همراه باشید تا علت ختنه کردن پسران در اسلام را بدانید.
فواید ختنه پسرها
ختنه بیشتر در کشور های اسلامی انجام می شود. نظرات مختلفی در رابطه با فواید و مضرات این مسئله وجود دارد. در حالت طبیعی زیر پوست آلت تناسلی کودک ماده سفید رنگی ترشح می شود.
این ماده خاصیت نرم کنندگی دارد و از چسبیدن پوست به سر آلت جلوگیری می کند ، لازم به ذکر است که این ماده چرک نیست.
در بعضی از مواقع این ترشحات عفونی شده و پوست سر آلت نیز دچار عفونت میگردد. در موارد نادر عفونت مزبور مخصوصا در نوزادان و شیرخواران موجب عفونت کلیهها میشود.
آمار نشان داده است که عفونت ادراری در پسر بچههای ختنه نشده به مراتب بیشتر از پسرهای ختنه شده است.
بنابر این ختنه کردن از پیدایش عفونت دستگاه ادرای جلوگیری میکند. تحقیقات نشان داده است که سرطان گردن رحم در زنان و سرطان آلت تناسلی در مردان در جوامعی که ختنه شدهاند کمتر از جوامعی است که ختنه نشدهاند.
ختنه و فواید و عوارض ان
قدمت ۱۵ هزار ساله ختنه
انجام ختنه قدمت زیادی دارد. در بین جوامع مختلف، ختنه از قدیم، تنها به دلیل اعتقادات مذهبی و آیینی انجام می شده است.
حتی محققان در اجساد مومیایی که قدمت آن ها به مصریان باستان و چیزی حدود ۱۵ هزار سال قبل می رسد، ختنه را پیدا کرده اند. از قرن ۱۹ میلادی به بعد، دلایل و مدارک علمی برای این کار کشف شد.
امروزه انجام ختنه از شکل اعتقاد مذهبی صرف خارج شده و به صورت یک عمل کاملا علمی درآمده است. تا جایی که حتی والدینی که در دین آ ن ها الزامی برای ختنه وجود ندارد، این کار را برای فرزندان پسر خود انجام می دهند.
مثلا در حال حاضر در آمریکا، ۸۰ درصد از نوزادان پسر در بدو تولد ختنه می شوند.اگر خداوند متعال نمی خواست که مردان “پوست ختنه گاه” داشته باشند، پس چرا آن را خلق کرد؟ (که در اثر ختنه کردن می بایست پوست دور آلت برداشته شود.)
پاسخ اجمالی
ختنه به جهت فواید و آثار مثبت آن در برخی ادیان مثل اسلام واجب شده است بعضی از از آثار و فواید ختنه مردان عبارتند از: پیشگیری از ابتلای نوزادان و شیرخواران به عفونتهای دستگاه ادراری ،جلو گیری از ابتلا به سرطان، پیشگیری از ایدز و…است.
در باره علت آفرینش این عضو باید گفت: وجود این عضو در قبل از تولد نوزاد باعث خواهد شد که آن قسمت از جنین حفظ گردد اگرچه پس از تولد عضو زایدی محسوب می گردد مانند بند ناف بچه که پس از تولد بریده می شود. همچنین فواید دیگری که با پیشرفت علم روشن خواهد شد.
پاسخ تفصیلی
ختنه (circumcision) عملی است که توسط آن قسمتی از پوست آلت مردانه که تا جلو کلاهک کشیده شده (پیش پوست) برداشته می شود.
انجام ختنه به جهت فواید و آثار مثبت آن در برخی ادیان مثل اسلام واجب شده است.این عمل در بین مردم اروپا و آمریکا رواج دارد و باید علت آن را در فواید علمی ختنه کردن جستجو کرد.
با جستجوی مختصری در سایت ها و پایگاه های پزشکی از فواید طبی و بهداشتی این دستور اسلام آشنا خواهید شد. در این گونه پایگاهها آمده است:
مهمترین فایده ختنه، پیشگیری از ابتلای نوزادان و شیرخواران به عفونتهای دستگاه ادراری و عوارض بسیار خطرناک آن باشد.
عوارضی که ممکن است باعث ازبین رفتن بافت کلیوی و نهایتاً نارسایی کلیوی شود. در بررسیهای انجام شده مشخص شده است که 75 درصد اطفال زیر سه ماه دچار عفونت ادراری، پسر هستند و 95 درصد این پسرها ختنه نشده بوده اند.
بنا براین باید بگوییم که اگر نوزاد پسری ختنه نشود، شانس مبتلا شدن به عفونت ادراری در سال اول عمرش 10 برابر افزایش مییابد.
دکتر سیمفروش، جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این باره میگوید:” بهترین کاری که برای پسر بچه ختنه نشده دچار عفونت ادراری، می توان انجام داد، ختنه کردن اوست.
” ختنه در دوران بزرگسالی نیز فوائد بسیاری دارد. از جمله اینکه باعث کاهش احتمال ابتلای فرد به ایدز می شود.
این فایده ختنه آنقدر مورد توجه قرار گرفته که در کشورهای آفریقایی به عنوان یکی از روشهای پیشگیری از ایدز مطرح است، چرا که ثابت شده است، اگر 10 ختنه در یک جامعه انجام شود از ابتلای یک نفر به ایدز پیشگیری می شود.
ختنه به جز ایدز، از ابتلا به بیماریهای عفونی دیگری نیز پیشگیری می کند.
چون زیر پوست ختنه گاه محیط خوبی برای رشد باکتریها و ویروسهاست لذا برداشتن آن از ابتلا به بیماریهای عفونی موسوم به بیماریهای منتقل شونده به روش جنسی جلوگیری می کند.یکی دیگر از فواید ختنه پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
شاهد این گفته آن است که در کشوری مثل هند که ختنه کردن در آن رواج ندارد، میزان سرطان آلت تناسلی مذکر10 برابر کشوری مثل دانمارک است که در آن ختنه رواج دارد.
درباره علت آفرینش این عضو باید گفت: یقینا برای این عضوی که خداوند آفریده در دوران جنینی فوایدی است که اگر فرض را بر آن قرار دهیم که تا کنون فائده ای برای آن شناخته نشده، یقینا با پیشرفت هایی که اتفاق خواهد افتاد بشر به راز آن پی خواهد برد.در این باره گفته شده است:
این عضو باعث خواهد شد که آن قسمت از جنین حفظ گردد اگرچه پس از تولد عضو زایدی محسوب می گردد مانند بند ناف بچه که پس از تولد بریده می شود.
فعالیت جنسی
تأثیرات جنسی ختنه موضوع مناقشه و بحث زیادی بودهاست. انجمن پزشکی اطفال آمریکا، یک بررسی (خود گزارشدهی self-report) را خاطر نشان میکند که مردان بالغ ختنه شده، مشکلات جنسی(dysfunction) کمتری و جزئیات جنسی بیشتری داشتهاند،(تحقیق خاطر نشان شده میگوید:
مردان ختنه نشده تجارب متنوعتری (از لحاظ نوع شامل:رابطهٔ جنسی دهانی دگرجنسخواهی فعال، رابطهٔ جنسی دهانی دگرجنسخواهی منفعل، رابطهٔ جنسی دهانی همجنسخواهی فعال، رابطهٔ جنسی دهانی دگرجنسخواهی منفعل، رابطهٔ جنسی معقدی دگرجنسخواهی و خودارضایی)
بیشتری شرکت داشتهاند.) ولی در کنار آن خاطر نشان میکند که حساسیت آلت و همچنین میزان ارضای جنسی برای مردان ختنه شده، کاهش یافتهاست. به صورت متوسط ختنه طول آلت مردانه را نزدیک به یک سانتیمتر کوتاهتر میکند.
یک پژوهش در سال ۲۰۰۷ توسط سورِلز و همکاران نشان داد که حساسیت آلت جنسی در مردان ختنه شده به میزان قابلتوجهی کمتر از مردان ختنه نشدهاست.
در این پژوهش با نگاشت (نقشه آلت) آزمون لمس توسط نخ نایلونی این نتیجه بهدست آمد که حساسترین نقطهٔ آلت برای مردان ختنه شده، محل زخم باقیماندهٔ از عمل ختنه است (برش محل ختنه).
همچنین در مردان ختنه نشده، ۵ نقطه در غفله (پوستی که در ختنه برداشته میشود) وجود دارد، که از محل برش ختنه در مردان ختنه شده حساستر است و با تماس خفیفتری تحریک میشود.
این ۵ نقطه معمولاً در ختنه برداشته میشوند.در مطالعهٔ قدیمیتر انجام شده در سال ۱۹۶۶ تفاوتی میان میزان حس غدد در آلت، بین مردان ختنه شده و ختنه نشده، یافت نشده بود.
یک بررسی در سال ۲۰۰۲ توسط بویل و همکاران. بیانگر این موضوع بود که: «دستگاه جنسی مرد که دستنخورده و سالم باشد دارای هزاران گیرندهٔ حسی بسیار حساس و همچنین پایانههای عصبی بسیار تحریک کننده (ارضا کننده) است که خیلی از آنها در ختنه از دست میروند، که باعث کاهش غیرقابل اجتناب احساس و شور جنسی در مردان ختنه شدهاست. آنها نتیجه گرفتند: «آمیزش جنسی، وقتی مرد ختنه شدهاست، برای هردو جفت (یار) کمتر ارضا کنندهاست.»
فواید ختنه
ختنه خطر انتقال اچآیوی هنگام رابطه جنسی را به میزان قابل توجهی (پنجاه تا شصت درصد) کاهش میدهد، به عبارت دیگر مردی که ختنه شده باشد در رابطه جنسی با زنی که اچآیوی دارد کمتر در خطر آلودگی به ویروس است.
علاوه بر این ختنه خطر آلودگی به تبخال تناسلی (Herpes) را ۳۰ تا ۴۰ درصد و خطر آلوده شدن به گونههای خطرناک ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را که با سرطان ربط دارد سی درصد کاهش میدهد.
بررسیها نشان میدهند که ختنه احتمال انتقال اچآیوی از مرد به زن را کم نمیکند اما خطر ابتلای زنان به دیگر عفونتهای آمیزشی مثل واژینوز باکتریایی، تریکومونا و HPV (زگیل تناسلی) را کاهش میدهد.
علاوه بر این دیگر بیماریهای آمیزشی و سرطان آلت تناسلی در افراد ختنه شده کمتر است و همینطور خطر سرطان گردن رحم در زنانی که شریک جنسی شان ختنه شده پایین میآید.
در پسر بچهها، ختنه احتمال عفونت ادراری را کم میکند. مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا ختنه را یکی از راههای مؤثر در کاهش انتقال اچآیوی بخصوص در مردان غیر همجنسگرا میداند، اما میگوید شواهد نشان نمیدهند که ختنه در مردان همجنسگرایی که صرفاً سکس مقعدی دارند خطر انتقال اچآیوی یا بیماریهای آمیزشی دیگر را کاهش میدهد.
عوارض ختنه
مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا خطر ختنهای را که با رعایت ضوابط پزشکی انجام شود اندک میداند. عوارض ختنه معمولاً خونریزی و التهاب است و عوارض جانبی شدیدتر بینهایت نادر هستند.
در این پیشنویس احتمال ایجاد عوارض جانبی خفیف در نوزادان نیم درصد، در کودکان نه درصد و در بزرگسالان پنج درصد ذکر شده است.
در مورد زمان ختنه کردن مرکز پیشگیری و مبارزه با بیماریهای آمریکا میگوید که ختنه در نوزادان و کودکان آسانتر و ارزانتر و کم خطرتر است، اما اگر ختنه تا دوران نوجوانی یا بزرگسالی به تعویق بیفتد، خود فرد هم میتواند در تصمیم گیری مشارکت کند.
شیوع عوارض عمل ختنه در حدود ۰/۲ تا ۰/۶ درصد موارد گزارش شدهاست. بیشتر عوارض خفیف هستند. شایعترین عارضه خون ریزی است که در ۰/۱ درصد موارد مشاهده شده است.
این خونریزی به ندرت نیاز به انتقال خون دارد و با اقدامات ساده کنترل میشود. دومین عارضه عفونت موضعی است که خفیف و به صورت قرمزی و ترشح چرک بارز میشود.
موارد منفردی از عوارض ایزوله گزارش شده که شامل فیموزیس راجعه، بازشدن زخم، پنیس مخفی، اشکالات زیبایی به علت پوست اضافه، احتباس ادراری، التهاب مجزا (مِآتیت) تنگی مِآ، کوردی، انکلوژن کیست و باقیماندن اجزای پلاستیبال است.
گزارشهای موردی خاصی هم از موارد نادری همچون سندرم پوست فلس دار، فاسئیت نکروزان، سپسیس، مننژیت و همچون عوارض جراحی بزرگی همچون فیستول اورترا، قطع گلنز پنیس و نکروز پنیس دیده شدهاست.
انجام بدون بیحسی ختنه میتواند یکی از زجر آورترین خاطرات روزهای کودکی باشد. در این راستا دانشمندان بهوسیله اندازهگیری تعداد ضربان قلب، فشار خون و سطح کورتیزول خون (هورمون ضداسترس بدن) دیدهاند که نوزادی که بدون بیحسی ختنه میشود، درد زیادی را تحمل میکند و علاوه بر اهمیت خود درد، این خاطره باعث میشود که نوزاد نسبت به سایر دردهای دیگر مثل واکسنهایی که بعداً به کودک تزریق میشود، واکنش شدیدتری نشان دهد.
بر اساس این یافته، انجمن اطفال آمریکا توصیه میکند که در حین انجام ختنه حتماً باید نوزاد بیحس شود. انواع داروهای بیحسی مورد استفاده در حین انجام ختنه عبارتند از:
بیحسی زیرپوستی آلت تناسلی، بیحس کردن عصب پشت آلت تناسلی و استفاده از کرم EMLA روی پوست که ترکیبی از مواد بیحس کننده موضعی است.
یکی از پیامدهای بحث برانگیز ختنه، تنگی یا التهاب مه نرینگی است که انسیدانس آن را ۳۱٪- ۸٪ گزارش کردهاند و معمولاً در کودکانی پیش میآید که پس از ختنه از پوشک یا کهنه استفاده کردهاند.
گسترش این پدیده در کودکان ختنه شده از ختنه نشده بیشتر است. مهآ به علت تماس با محیط آمونیاکی (ادرار) و میکروب های موضعی دچار صدمه میگردد. لیکن این عارضه نسبتاً دیررس است (حداقل چند ماه بعد از عمل مشخص میشود) و از پیامدهای آن عفونت ادراری است.
بیماری است که در ان حشفه دچار عفونت و التهاب میشود (Balanitis) معمولاً غفله یا پوست سر آلت دارای مجرای تنگی برای خروج ادرار است که موجب میشود ادرار به سختی از ان خارج شود از همین رو باقی ماندن قطرات ادرار و ترشحات در این محل موجب تجمع ماده سفید رنگ و خمیر مانندی به نام سمگما(Smegma)میشود که خود بر احتمال بروز عفونت پوستی این ناحیه میافزاید. پیدایش عفونت در غفله و حشفه آمیزش را نیز برای مردان مبتلا دردناک میکند.
به این دلیل برداشتن غفله مانع از تجمع ترشحات و عفونت شده و از امکان بروز التهاب و عفونت این منطقه میکاهد از سوی دیگر تزشحات غددی و ادرار راحت تر از نوک آلت پاک میشوند و بهداشت جنسی بیشتر رعایت میگردد به این دلیل برخی پژوهشگران معتقدند که ختنه کردن موجب ارتقای سطح بهداشت جنسی و در نتیجه پیشگیری از بروز سرطان آلت در مرد و سرطان رحم در زن میشود.
عفونتهای منتقله از راه جنسی و ایدز
یافتههای متضادی در مورد تأثیر ختنه شدن بر عفونت های منتقله از راه جنسی مطرح شدهاست؛ و نیاز به انجام مطالعات دقیق تر و به کارگیری متدولوژی علمی و به دور از احساس در مطالعات آینده احساس میشود.
در مطالعات انجام شده مشخص شده که ریسک ابتلاء به سفلیس در مردان ختنه شده کمتر است.همچنین احتمال ابتلاء به عفونت اچ آی وی در مردان ختنه شده نسبت به مردان ختنه نشده کاهش مییابد.
با این حال با توجه به اینکه عادات رفتاری در ابتلاء به عفونت ادراری فاکتورهای به مراتب قویتری هستند اهمیت ختنه شدن در کاهش بروز این عفونتها چندان قابل توجه نیست.
فیموزیس ناتوانی در پس کشیده شدن پیش پوست بر روی سر آلت تناسلی است. در هنگام تولد پیش پوست بر روی آلت تناسلی به علت چسبندگی بین آنها نمیتواند حرکت داشته باشد و این نرمال تلقی میشود.
در طول زمان پیش پوست به طور طبیعی از سر آلت جدا میشود واین توانایی در اکثر پسران بالای چهار سال وجود دارد.
حال به دلایل بیماری و یا عدم بهداشت دستگاه تناسلی نوزاد یا شیرخوار، احتمال کمی وجود دارد که پوست غلاف سر آلت باریک و تنگ گردد که آن گاه کودک به سختی و با فشار ادرار میکند این حالت را فیموزیس مینامند.
در چنین حالتی باید به دستورهای بهداشتی عمل شود و هر چه زودتر کودک ختنه گردد.
شانکروئید یا شانکر نرم یک بیماری خاص مناطق گرمسیری میباشد. باکتری هموفیلوس دو کرهای (Hemophilus Ducreyi) عامل ایجاد کننده این بیماری میباشد.
در حدود ۲۰ تا۶۰ درصد زخمهای دستگاه تناسلی در مناطق صحرای آفریقا و جنوب شرق آسیا به علت ابتلاء به بیماری شانکروئید ایجاد میشود. شیوع شانکروئید در مردان ختنه شده سه برابر کمتر است.
سرطان آلت جنسی مردان
سرطان پنیس یک بیماری نادر با درصد شیوعی به میزان ۹–۱۰ مورد در هر یک میلیون مرد است. مشخص شده که ختنه نشدن ریسک بروز را بیش از ۳ برابر افزایش میدهد با این حال با توجه به شیوع پایین این سرطان بروز آن در یک فرد ختنه شده پایین است.
سرطان گردن رحم
عامل ایجاد این سرطان ویروس پاپیلومای انسانی ۱۶ و ۱۸ است. برخی محققان کاهش بروز عفونت و متعاقب آن سرطان سرویکس در زنان شریک جنسی مردان ختنه شده را مطرح کردهاند.
با این حال با توجه به سبب شناسی این سرطان که شروع فعالیت جنسی در سنین پایین و داشتن شرکای جنسی متعدد است هیچ ارتباط مستقیم میان ختنه شدن مرد و کاهش یافتن ریسک این سرطان در شریک جنسیاش تاکنون یافت نشدهاست.
عفونتهای مجاری ادراری
سن شیوع عفونتهای ادراری در مردان زیر یکسالگی میباشد بنابراین بیشتر مطالعات انجام شده بر این گروه سنی تمرکز کردهاند.
در مطالعاتی که در مورد این مسئله انجام شده به خوبی نشان داده شده که ریسک عفونتهای ادراری در پسران ختنه کرده به مقداری در حدود ۳ تا ۷ برابر کمتر از میزان شیوع این عفونتهای در پسران ختنه نکردهاست.
اینطور بیان شده که در میان هر هزار نوزاد ختنه نشده ۷–۱۴ مورد عفونت ادراری طی سال اول زندگی به وقوع میپیوندد که این میزان در صورت ختنه شدن به ۱–۲ میرسد.
یک فراپژوهش از ۱۲پژوهش که نتایج بررسی ۴۰۲٫۹۰۸ کودک را دربرمیگرفت مشخص کرد که ختنه با میزان قابل توجهی از عفونت مجاری ادراری (UTI) در کودکان همبستگی دارد.
به هرحال نویسندگان این فراپژوهش اذعان کردهاند که تنها ۱٪ از کودکان با کارایی معمولی مجاری ادراری مبتلا به این عفونت میشوند تعداد کودکانی که نیاز به درمان داشتند (تعدادی که لازم بود ختنه شوند)
۱۱۱ نفر محاسبه شد. چون خونریزی شدید و عفونت از معمولترین عوارض ختنه هستند، و در حدود ۲٪ موارد رخ میدهند، نتیجه گرفتند که فایده داشتن کلینیکی ختنه تنها در پسرانی محتمل است که خطر عفونت مجرای ادراری در آنها زیاد باشد (مثل پسرانی که بازگشت ادرار با درجهٔ بالا یا سابقهٔ عفونت مجرای ادراری بازگشت کننده داشته باشند)، که تعدادی که نیاز به درمان داشتند به ۴ تا ۱۱ نفر کاهش پیدا کرد.
مطالب مرتبط
ختنه دختران در ایران عملی شد (عکس 18+)
18+ مراحل ختنه کردن دختران در اتاقی ترسناک عکس
بهترین سن برای ختنه کردن پسران
خوردن خون ختنه نوزادان توسط خاخام ها! +عکس
از این پس زنان باید ختنه شوند!!