بیماری پوستی عارضه استفاده از بخاری برقی
یک پزشک آمریکایی برای اولین بار درباره خطرات وسایل گرمایشی خانگی هشدار داده است!

آفتاب‌‌نیوز :

وقتی نوبت انتخاب راهی برای گرم کردن خانه در زمستان می‌رسد، بهتر است هیچ تصمیم عجولانه‌ای گرفته نشود.

دکتر چارلز پوزا، متخصص پوست در نیویورک، به تازگی نگرانی‌های خود درباره خطرات وسایل گرمایشی خانه را به اشتراک گذاشته است. انواع مختلفی از وسایل گرمایشی می‌توانند باعث ایجاد نوعی بیماری پوستی به نام اریتم اب ایگنه شوند! پوزا با به اشتراک گذاشتن تصویری از بیماری پوستی یکی از مراجعین خود در فضای مجازی نوشت: «استفاده از وسایل گرمایشی نامناسب علت ایجاد این بیماری پوستی می‌شود. بیماری اریتم اب ایگنه باعث ایجاد لکه‌های پوستی قرمز همراه با احساس خارش و سوزش در سراسر بدن می‌شود و حتی با وجود درمان مناسب نیز تا چندین ماه بهبود پیدا نمی‌کند.»

اریتم اب ایگنه یک اصطلاح لاتین به معنای قرمزی ناشی از آتش است. این بیماری پوستی زمانی در بین نانواها، آشپز‌ها و کارگران صنعتی که برای زمان‌های طولانی در معرض منابع گرما مانند کوره آتش و تنور قرار می‌گرفتند رایج بود. با گسترش سیتم‌های گرمایشی مرکزی در سراسر جهان، این بیماری پوستی نادر شد. متأسفانه، اخیراً این بیماری پوستی به دلیل عادت قرار دادن مستقیم لپ تاپ بر روی پا، کمربند‌های سونا برای کاهش وزن، پتو‌های برقی و صندلی‌های گرمایشی در وسایل نقلیه بازگشته است. بخاری‌های برقی نیز مشکل ساز هستند. در سال ۲۰۲۰، یک زن ۴۸ ساله بخاطر ضایعات روی پاهایش به پزشک مراجعه کرد. پزشکان توانستند علت مشکل پوستی و بیماری این خانم را به درستی تشخیص دهند. این خانم به دلیل استفاده مرتب از بخاری برقی در فاصله بسیار نزدیک به مشکلات پوستی دچار شده بود.

زنان میانسال، به ویژه آن‌هایی که اضافه وزن دارند، بیشتر از همه تحت تأثیر بیماری اریتم اب ایگنه هستند. این بیماری به صورت بثوراتی شبیه به تور ماهی‌گیری بر روی پوست ظاهر می‌شود. ممکن است پوست ابتدا به زنگ صورتی تغییر رنگ دهد ودر نهایت قرمز، بنفش یا قهوه‌ای شود. احساس خارش، سوزش یا گزگز نیز از نشانه‌های دیگر این بیماری هستند. برخی اوقات تشخیص این بیماری از بثورات پوستی ناشی از سرطان پوست دشوار است. درمان این بیماری معمولاً شامل دوری از منبع گرما مشکل‌زا است. جای نگرانی نیست، زیرا این بثورات به خودی خود از بین می‌روند. با این حال در موارد نادر، این بیماری می‌تواند باعث ایجاد جای زخم دائمی و حتی افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست شود.

پزشکان متخصص پیشنهاد می‌کنند استفاده از لپ تاپ به پشت میز محدود شود، برای استفاده از پتو و تشک‌های برقی نیز کمترین دمای ممکن انتخاب شود و از استفاده دائمی از آن‌ها پرهیز شود. بخاری‌های برقی نیز هیچوقت نباید در فاصله کم از بدن قرار بگیرند. برای کاهش علائم جانبی این بیماری می‌توان از کرم رتینوئید، مشتق شده از ویتامین آ، کمک گرفت، اگرچه مصرف این کرم برای زنان باردار یا شیرده توصیه نمی‌شود.