قرص و دارو‌های پرمصرف و مضر برای حافظه
داروها میتوانند عوارض جانبی بسیاری داشته باشند مثل فراموشی و کاهش حافظه که مشکلات زیادی به‌ همراه دارند و همچنین باعث اختلال در انجام کارهایتان خواهند شد.

آفتاب‌‌نیوز :

دارو‌ها می‌توانند طیف گسترده‌ای از عوارض جانبی را ایجاد کنند که برخی از آن‌ها ناخوشایند و برخی دیگر کاملاً خطرناک هستند. یکی از این عوارض جانبی خطرناک که اغلب هم نادیده گرفته می‌شود، فراموشی و افت قدرت حافظه است. برای برخی از افراد، از دست دادن حافظه می‌تواند به مشکلی تبدیل شود که بر توانایی آن‌ها در انجام وظایف روزمره تأثیر گذار خواهد بود.

۱_ دارو‌های خواب آور

اگر از مشکلات مزمنِ خواب رنج می‌برید، احتمالاً داروی خواب آور مصرف می‌کنید تا استراحت بهتری هنگام شب داشته باشید؛ اما این دارو‌ها عوارض جانبی زیادی از جمله کاهش قدرت حافظه و دیگر مشکلات ذهنی را به وجود می‌آورند؛ پس مراقب باشید که در مصرف آن‌ها زیاده روی نکنید.

۲_ دارو‌های ضد افسردگی

دارو‌های ضد افسردگی دسته‌ای از دارو‌ها هستند که عدم تعادل شیمیایی در مغز را اصلاح می‌کنند و از این طریق علائم مربوط به اختلالات افسردگی را کم می‌کنند؛ اما خود می‌توانند عاملی برای کاهش قدرت حافظه باشند.

۳_ دارو‌های بی اختیاری ادرار

آنتی کولینرژیک‌ها برای درمان بی اختیاری ادرار و همچنین سایر بیماری ها؛ مانند فشار خون بالا، آسم و بیماری پارکینسون استفاده می‌شوند؛ اما بسیاری از مطالعات اثبات کرده اند که این دارو‌ها با مسدود کردن استیل کولین، یک پیام رسان شیمیایی درگیر با بسیاری از عملکرد‌های بدن، باعث از دست دادن و ضعیف شدن حافظه می‌شوند.

۴_ آنتی هیستامین

دارو‌های آنتی هیستامین به مرور زمان باعث خواب آلودگی و فراموشی بیمار می‌شود؛ همچنین استفاده طولانی مدت از این دارو را با افزایش خطر زوال عقل مرتبط دانسته اند.

۵_ دارو‌های فشار خون

فشار خون بالا عاملی برای افزایش خطر و افت عملکرد ذهنی می‌باشد. اگر نتوانیم فشار خون بالا را درمان کنیم، می‌تواند منجر به سکته شود و در نتیجه این دارو‌ها اهمیت بسیار زیادی دارند که متأسفانه یکی از عارضه جانبی آن‌ها افت قدرت حافظه است.