دکتر علی صادقی طاری در حاشیه بیست و هشتمین کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران در مرکز همایشهای رازی و در جمع خبرنگاران افزود: مشکلات چشمی در پنج تا ۲۰ درصد از افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند بروز میکند، اما این تنها مختص این افراد نیست بلکه معضلات چشمی در افرادی که تیروئید کمکار دارند یا حتی تیروئید آنها از نظر بررسیهای غدد طبیعی است هم ظاهر میشود.
صادقی طاری، قرمزی و سوزش چشم همراه با التهاب، احساس درد در کاسه چشم و پف آلودگی و تورم پلکها در ساعات اولیه صبح را از علایم اولیه مشکلات چشمی مربوط به تیروئید عنوان کرد و گفت: در صورت عدم مراجعه به چشم پزشک و معالجه به موقع، چشم آرام آرام به جلو حرکت میکند، پلکها به بالا کشیده شده و ظاهر افراد را به طور کامل تغییر میدهد که خوشبختانه این موارد در ایران کم دیده شده است.
دبیر اجرایی بیست و هشتمین کنگره چشم پزشکی ایران افزود: بعد از بیرون زدگی و ملتهب شدن عضلات چشم، نوبت به ضخیم شدن و سفت شدن قرنیه میرسد که در نتیجه بیمار در هنگام مطالعه دچار دوبینی میشود.
وی اظهار کرد: اگر در این مرحله هم بیمار اقدام به مداوا نکند، محدودیت حرکت کره چشم و بالا کشیده شدن پلک، موجب خشکی چشم و زخم قرنیه و اشکال در دید و در نهایت کاهش دید یا نابینایی میشود. پس میتوان مراحل ایجاد مشکلات چشم ناشی از اختلالات تیروئید را قرمزی و سوزش در مرحله نخست، جلو آمدگی چشم و بالا کشیده شدن پلک در مرحله بعدی و خشکی قرنیه و کاهش دید تا رسیدن به نابینایی را مرحله آخر عنوان کرد.
مبتلایان به مشکلات چشمی، سیگار را فراموش کنند
صادقی طاری ضمن تاکید بر این که افراد مبتلا به مشکلات چشمی حتما به متخصص غدد مراجعه کنند، گفت: افرادی که از قرمزی و پف آلودگی چشم رنج میبرند، نخست باید به متخصص غدد یا پزشک داخلی یا پزشکانی که در درمان اختلال تیروئید دخالت دارند مراجعه کنند و به توصیه پزشک غدد، حتما به چشم پزشک مراجعه کنند.
وی افزود: تشخیص قطعی این بیماری صرفا از روی علائم بالینی است. برخی ازتستها مانند سیتی اسکن، امآرآی و آزمایشهای خونی به تشخیص اختلال تیروئید بر روی چشم کمک میکنند.
دبیر اجرایی کنگره، ضمن اشاره به این که سیگار و دخانیات بر بیماری دوبینی چشم یا گواتر چشمی تاثیر دارد گفت: طبق شواهد علمی، استفاده از دخانیات، اضطراب، خستگی و فشارهای روحی روانی باعث تشدید بیماری میشود. پس نخست باید سیگار را از دسترس این افراد دور کرد و آنها را از نظر روحی و جسمی به آرامش رساند تا احساس کنند که چشمشان بهبود یافته است.
صادقی طاری، قرار دادن دو بالش در زیر سر برای این بیماران را هم توصیه کرد و اظهار داشت: به دلیل اینکه موقع خواب، خونی که در لگن و پاها قرار دارد به سمت سر و چشمها سرازیر میشود، علایم مشکلات چشمی تشدید میشود پس باید سر بالاتر از بدن قرار بگیرد.
درمان دارویی در مرحلهای که چشم بیمار به جلو آمده و قرمزی بیشتر شده است هم راهکار درمانی صادقی طاری بود که افزود: وقتی که درمان اولیه و مقدماتی ودارویی انجام شده، اما چشم همچنان جلو آمده و دوبینی پیدا شده است، نیاز به جراحی توام با مصرف دارو است.
وی یادآور شد: متاسفانه در تمام نقاط دنیا، زنان بیشتر از مردان به این بیماری چشمی مبتلا میشود که در پارهای موارد نسبت دو به یک تا هشت به یک دیده شده است.
بیست و هشتمین کنگره سالیانه چشم پزشکی ایران با حضور میهمانان داخلی و خارجی از ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه در مرکز همایشهای رازی برگزار میشود و بیش از ۲ هزار شرکتکننده از کشورهای مختلف از جمله آمریکا، انگلیس، سنگاپور، برزیل، فرانسه، افغانستان، پاکستان، اندونزی، هند و عراق حضور دارند.