قرص سینوریپا و تاثیر آن در کنترل قند خون بیماران دیابتی
آنچه در این مقاله می‌خوانید قرص سینوریپا یکی از داروهای ترکیبی است که برای مدیریت دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو شامل دو ماده فعال امپاگلیفلوزین و لیناگلیپتین است که با کاهش جذب گلوکز در کلیه‌ها و تحریک ترشح انسولین به طور همزمان عمل می‌کنند. با این مکانیزم‌ها، قرص سینوریپا به بیماران دیابتی کمک می‌کند تا قند خون خود را بهتر...

بیماری دیابت نوع ۲ یک عارضه شایع و مزمن است که علت اصلی آن نداشتن سبک زندگی سالم، ورزش نکردن، چاقی و عوامل ژنتیکی است. طی این بیماری، متابولیسم قند خون با مشکل مواجه می‌شود و پزشکان برای کنترل قند خون، باید از درمان‌های خوراکی یا تزریقی استفاده کنند. قرص سینوریپا یکی از موثرترین داروهای دیابت نوع ۲ است که گاهی برای عارضه‌های دیگر نیز استفاده می‌شود. اگر تمایل به مصرف این دارو دارید بهتر است قبل از اقدام به شروع خودسرانه با متخصص غدد در این باره مشورت کنید. شما می‌توانید از سامانه دکترتو برای یافتن پزشک مورد نظر، دریافت نوبت و یا مشاوره دارویی آنلاین متنی و تلفنی کمک بگیرید.

قرص سینوریپا چیست؟

قرص سینوریپا یک داروی خوراکی برای کنترل قند خون است که از ترکیب دو داروی متفورمین و امپاگلیفلوزین ساخته شده است. در حقیقت متفورمین، از تولید گلوکز زیاد در کبد جلوگیری می‌کند و جذب شدن گلوکز توسط روده و معده را به کمترین حد ممکن می‌رساند. سپس از این طریق می‌تواند سطح قند خون بدن را تحت کنترل داشته باشد. امپاگلیفلوزین موجود در این دارو نیز با مهار کردن پروتئین‌های SGLT2 موجود در کلیه‌ها، باعث می‌شود که گلوکز از طریق ادرار دفع شود و در بدن تجمع پیدا نکند. به این ترتیب باعث کنترل قند خون می‌شود. امپاگلیفلوزین همچنین به بیمارانی که با دیابت نوع ۲ دست‌وپنجه نرم می‌کنند کمک می‌کند که سیستم قلبی عروقی سالم‌تری داشته باشند.

شناسنامه داروییتوضیحات
قرص سینوریپا چیست؟قرص سینوریپا یک داروی ترکیبی است که برای کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ استفاده می‌شود. این دارو با کاهش قند خون و بهبود حساسیت به انسولین عمل می‌کند.
نام عمومی داروامپاگلیفلوزین/متفورمین (Empagliflozin/Metformin)
نام تجاریسینوریپا (Synoripa)
نوع داروداروی خوراکی ترکیبی کاهنده قند خون
دسته بندی بارداریمصرف این دارو در دوران بارداری به خصوص در سه ماهه دوم و سوم توصیه نمی‌شود.
نیمه عمرنیمه عمر امپاگلیفلوزین و متفورمین متفاوت است و به عوامل مختلفی بستگی دارد. برای اطلاعات دقیق به پزشک یا داروساز مراجعه کنید.
دفع داروامپاگلیفلوزین عمدتاً از طریق ادرار دفع می‌شود و متفورمین نیز عمدتاً به صورت بدون تغییر از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود.
مکانیسم اثرامپاگلیفلوزین: با مهار بازجذب گلوکز در کلیه، باعث می‌شود که گلوکز بیشتری از طریق ادرار دفع شود و در نتیجه قند خون کاهش یابد.
متفورمین: با کاهش تولید گلوکز در کبد و افزایش حساسیت به انسولین در بافت‌های بدن، به کاهش قند خون کمک می‌کند.
بهترین شرایط نگهداریدارو را در دمای اتاق، دور از نور مستقیم خورشید و رطوبت نگهداری کنید.
نحوه مصرفاین دارو معمولاً همراه با غذا مصرف می‌شود تا عوارض گوارشی آن کاهش یابد.
اشکال داروییقرص
داروهای هم گروهسایر داروهای خوراکی کاهش‌دهنده قند خون مانند سایر مهارکننده‌های SGLT2 و بیگوانیدها.
اطلاعات شناسنامه‌ای داروی سینوریپا

نحوه مصرف قرص سینوریپا

قرص سینوریپا را همچون هر قرص دیگری باید با یک لیوان آب مصرف کنید. توصیه پزشکان این است که از خرد کردن یا جویدن این قرص خودداری کنید. این کار ممکن است مواد فعال در قرص‌ها را فورا آزاد کند و احتمال بروز عوارض جانبی را افزایش دهد. برای این که خیلی زود اثرات این دارو را ببینید بهتر است آن را در فواصل منظم و در زمان معینی در هر روز مصرف کنید. همچنین برای این که سینوریپا باعث اختلالات گوارشی نشود بهتر است با وعده‌های غذایی مصرف شود.

می‌خوای واسه لاغری سینوریپا مصرف کنی؟

حتما اول با متخصص مشورت کن.

بهترین زمان مصرف قرص سینوریپا

مصرف منظم سینوریپا باعث می‌شود که قند خون به طور مداوم تحت کنترل باشد و مشکلی برای بیمار ایجاد نشود. این دارو معمولا باید دو بار در روز مصرف شود و اکثر پزشکان بر این باورند که بهترین زمان برای مصرف آن، صبح و شب‌ است. تاحدامکان سینوریپا را با صبحانه و شام یا کمی بعد از صرف این وعده‌ها مصرف کنید تا روند درمانتان به بهترین شکل ممکن طی شود.

موارد مصرف قرص سینوریپا

سینوریپا یکی از بهترین داروهای کنترل‌کننده قند خون است که کیفیت زندگی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد. معمولا زمانی که در کنار یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، سینوریپا را مصرف کنید، این دارو اثرگذاری بهتری روی بدنتان خواهد داشت. به‌طورکلی، برخی از کاربردهای رایج سینوریپا شامل موارد زیر هستند:

۱. آیا قرص سینوریپا باعث لاغری میشود؟ (سینوریپا و لاغری)

داروی سینوریپا برای بهبود علائم بیماران دچار دیابت نوع ۲ ساخته شده است و لاغری جزو اهداف درمانی این دارو نیست. با این حال سینوریپا با افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها، ممکن است سبب کاهش وزن در بسیاری از مصرف‌کنندگان شود. به همین خاطر است که قرص سینوریپا و لاغری، در اکثر موارد با هم در ارتباط هستند و بسیاری از افراد این دارو را برای کاهش وزن و رسیدن به اندام دلخواهشان مصرف می‌کنند. توصیه می‌کنیم برای مصرف این دارو جهت لاغری حتما با پزشکتان صحبت کنید و خودسرانه این کار را انجام ندهید.

نحوه مصرف قرص سینوریپا چگونه است؟سینوریپا به کاهش گلوکز از طریق کلیه‌ها و افزایش ترشح انسولین کمک کرده و به این ترتیب قند خون را تنظیم می‌کند.

۲. قرص سینوریپا برای کبد چرب

کبد چرب یک بیماری خطرناک اما قابل درمان است که روی سلامت کلی بدن تاثیر منفی می‌گذارد و سبب بروز علائمی همچون کاهش تمرکز، بی‌اشتهایی، ضعف و تیرگی پوست می‌شود. این بیماری که ناشی از تجمع چربی در سلول‌های کبد است را می‌توان با مصرف داروهای دیابت از جمله سینوریپا درمان کرد. در حقیقت طبق نتایج یک مطالعه که روی میان‌سالان انجام شده بود، مصرف امپاگلیفلوزین (که یکی از مواد فعال موجود در سینوریپا است) باعث شد که شرکت‌کنندگان پس از حدود ۲۰ هفته، بین ۱۱ الی ۱۶ درصد چربی کبد کمتری داشته باشند و در درمان کبد چرب موثر بود.

۳. قرص قند خون سینوریپا

انسولین یک هورمون طبیعی و ضروری برای بدن است که روی ذخیره شدن گلوکز (قند خون) تاثیر می‌گذارد. انسولین به گلوکز اجازه می‌دهد که وارد سلول‌های بدن شود تا انرژی مورد نیاز برای آن‌ها را فراهم کند. حال در شرایطی که فرد دچار بیماری دیابت باشد، نوعی اختلال در متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن او به وجود می‌آید که باعث توقف یا کاهش تولید انسولین در بدن می‌شود. در این موقعیت، بیمار برای ادامه این فرایند به مصرف داروهایی نیاز دارد که قند خون را کنترل کنند. قرص قند خون سینوریپا یک داروی موثر است که علاوه بر مدیریت عملکرد گلوکز، از ابتلا به بیماری‌های قلب و عروق در بیماران مبتلا به دیابت نیز جلوگیری می‌کند.

می‌خوای واسه کنترل دیابت قرص سینوریپا رو امتحان کنی؟ از دکتر راهنمایی بگیر.

دوز مصرفی سینوریپا

سینوریپا معمولا به صورت قرص ۳۰ عددی روکش‌دار و در دوزهای ۵/۵۰۰، ۵/۱۰۰۰، ۱۲.۵/۵۰۰ و ۱۲.۵/۱۰۰۰ عرضه می‌شود. دوز تجویز شده این دارو به شدت بیماری، علائم، سن و سایر عوامل بستگی دارد. در برخی شرایط، پزشک پس از مدتی و بعد از انجام معاینه یا آزمایش، تصمیم می‌گیرد که دوز مصرفی شما را بر اساس نیاز بدنتان تغییر دهد. در این شرایط ضروری است که طبق نظر پزشک عمل کنید و دوز دارو را کم یا زیاد کنید.

سینوریپا ۵۰۰ (سینوریپا ۵/۵۰۰)

یک دوز رایج داروی سینوریپا دوز ۵/۵۰۰ است که بسته به وضعیت بیمار باید آن را ۱ الی ۳ بار در روز استفاده کنید. اگر پزشک برای شما دوز ۵/۵۰۰ را تجویز کرده، به هیچ عنوان دوزهای پایین‌تر یا بالاتر را مصرف نکنید. هنگام تهیه نسخه نیز مطمئن شوید که سینوریپا را با دوز درستی از کارکنان داروخانه دریافت می‌کنید.

سینوریپا ۱۰۰۰

سینوریپا ۱۰۰۰ در دو مدل ۱۰۰۰/۵ و ۱۰۰۰/۱۲.۵ تجویز می‌شود و اثرگذاری بسیار چشمگیری در کاهش علائم بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ و کبد چرب دارد. این دارو با اثرات قوی‌ای که دارد، تضمین می‌کند که کنترل قند خون و پاسخ به انسولین در بیماران دچار دیابت، به درستی صورت می‌گیرد. به همین خاطر از آن‌ها در برابر صدمات ناشی از دیابت محافظت می‌کند.

قرص قند خون سینوریپا چقدر موثر است؟مصرف این دارو در بیماران دیابتی، خطر عوارض قلبی و کلیوی را نیز کاهش می‌دهد.

عوارض قرص سینوریپا ۵/۵۰۰

سینوریپا ۵/۵۰۰ همچون بسیاری از داروهای دیگر با خطر بروز عوارض جانبی همراه است. یکی از عوارضی که ممکن است تجربه کنید، اختلالات گوارشی (نظیر نفخ معده، اسهال و حالت تهوع) است که اغلب پس از مدت کوتاهی رفع می‌شود. سینوریپا همچنین ممکن است باعث سردرد، آبریزش بینی و گلودرد هم شود. با این حال سایر عوارض جدی‌تر این دارو که به مداخله پزشکی نیاز دارند شامل این مواردند:

  • عفونت‌های ادراری که با علائمی همچون تکرر ادرار، احساس سوزش هنگام دفع ادرار و مشاهده خون در ادرار همراه هستند.
  • کم‌آبی بدن که باعث می‌شود حس ضعف و از حال رفتن را تجربه کنید.
  • به خاطر وجود متفورمین در این دارو، ممکن است طعم فلزی‌ را در دهانتان حس کنید.
  • اسیدوز لاکتیک که به خاطر تجمع مقادیر زیاد اسیدلاکتیک در بدن رخ می‌دهد و سبب درد عضلات، خستگی مفرط و پایین آمدن ضربان قلب می‌شود.
  • عفونت‌های قارچی در آلت تناسلی زنان و مردان که با درد، قرمزی و خارش در ناحیه تناسلی و اطراف آن همراه هستند.
  • اگر به مدت طولانی تحت درمان با سینوریپا باشید، احتمال افت ویتامین B12 وجود دارد. با کاهش این ویتامین ضروری، فرد دچار کم خونی و اختلالات سیستم عصبی می‌شود.
  • در موارد نادر نیز سینوریپا باعث واکنش آلرژیک در بیماران می‌شود. این بیماران علائمی مانند کهیر یا سایر دانه‌های پوستی، به مشکل خوردن تنفس و ورم اجزای صورت را تجربه می‌کنند.

ایا قرص سینوریپا باعث ریزش مو میشود؟

هنوز هیچ مطالعه قطعی‌ای صورت نگرفته که نشان دهد مصرف سینوریپا به طور مستقیم باعث ریزش موها می‌شود. با این حال از آنجایی که سینوریپا اشتهای بیمار را کم می‌کند، ممکن است باعث شود که او ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی را دریافت نکند. عدم دریافت این مواد مغذی و ضروری نیز منجر به شکننده شدن ناخن‌ها یا ریزش مو می‌شود. در صورتی که بعد از مصرف سینوریپا دچار ریزش مو شدید، حتما به پزشکتان اطلاع دهید تا با تجویز درمان‌های مناسب جلوی این ریزش را بگیرد.

موارد احتیاط و منع مصرف سینوریپا

اگر سابقه حساسیت به متفورمین، امپاگلیفلوزین یا مواد تشکیل‌دهنده این داروها را دارید، سینوریپا داروی مناسبی برای شما نیست و بهتر است گزینه‌های جایگزین را مصرف کنید. همچنین برای این که سینوریپا سبب بروز عوارض جانبی نشود، در صورت وجود این اختلالات، از مصرف این دارو بپرهیزید:

  • بیماری‌های قلبی و سابقه حمله قلبی
  • مشکلات مرتبط با خون (نظیر کم خونی)
  • اعتیاد به الکل
  • بیماری‌های کلیوی
  • بالا بودن سطح کراتینین
  • بیماری‌های کبدی

اگر اخیرا دچار عفونت شده‌اید یا قرار است تحت یک عمل جراحی قرار بگیرید، ممکن است نیاز باشد تا مدتی مصرف سینوریپا را قطع کنید یا دوز کمتری از آن را مصرف کنید.

موارد احتیاط و منع مصرف سینوریپا چیست؟مصرف قرص سینوریپا باید طبق دستور پزشک انجام شود تا از عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.

مصرف سینوریپا در بارداری و شیردهی

هنوز مطالعات کافی در خصوص اثرات سینوریپا در دوران بارداری و شیردهی صورت نگرفته است. با این حال پزشکان و محققان، توصیه می‌کنند که در ۳ماهه دوم و سوم بارداری از این دارو استفاده نکنید. علاوه بر این، اطلاعاتی در خصوص این که آیا سینوریپا از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود یا نه وجود ندارد. بااین‌وجود، برای حفظ سلامت فرزندتان و جلوگیری از بروز عوارض جانبی خطرناک، با مشورت پزشک، از داروهای بی‌خطر یا جایگزین استفاده کنید.

اختلالات دارویی سینوریپا

سینوریپا ممکن است با برخی از داروها تداخل داشته باشد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم که سینوریپا را تاحدامکان با داروهای زیر مصرف نکنید:

  • سایر داروهای ضد دیابت (همچون سولفونیل اوره) اگر هم‌زمان با سینوریپا مصرف شوند، احتمال بروز هیپوگلیسمی (افت قند خون) را افزایش می‌دهند.
  • کورتیکواستروئیدهایی همچون پردنیزون ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند و اثرگذاری سینوریپا را کمتر کنند.
  • داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) ممکن است با کاهش عملکرد کلیه‌ها، فرد را در معرض بروز اسیدوز لاکتیک قرار دهند.
  • مصرف داروهای دیورتیک ممکن است فرد را دچار کاهش فشار خون و کم‌آبی شدید بدن کند.
  • داروهای کاهش وزن همچون اورلیستات ممکن است سبب تغییراتی در نحوه دفع و یا جذب گلوکز شوند و در عملکرد درست سینوریپا اختلال ایجاد کنند.

اطلاعات دارویی قرص سینوریپا

در جدول زیر می‌توانید اطلاعات دارویی سینوریپا شامل اسامی رایج دارو، عوارض جانبی و تداخلات دارویی آن را مشاهده کنید.

اسامی داروعوارض جانبیاختلالات دارویی
قرص سینوریپا ۵/۵۰۰ میلی گرماسهال و حالت تهوعسایر داروهای ضد دیابت
قرص سینوریپا ۱۰۰۰ / ۱۲.۵ میلی گرمسردرد، گلودرد، آبریزش بینیکورتیکواستروئیدها (همچون پردنیزون)
قرص سینوریپا ۵۰۰ / ۱۲.۵ میلی گرماسیدوز لاکتیکداروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
قرص سینوریپا ۱۰۰۰ / ۵ میلی گرمعفونت قارچی دستگاه تناسلیداروهای دیورتیک
قرص امپاگلیفلوزین / متفورمینعفونت ادراریداروهای کاهش وزن
کاهش ویتامین B12
واکنش آلرژیک
اطلاعات دارویی سینوریپا

نتیجه گیری و راهنمای مراجعه به دکتر

اگر اخیرا با علائم دیابت نوع ۲ روبرو می‌شوید، بهتر است برای تشخیص دقیق و درمان به متخصص غدد و متابولیسم مراجعه کنید. سینوریپا یکی از داروهای تجویزی برای این بیماری است که برای اهداف دیگری همچون درمان کبد چرب یا لاغری هم استفاده می‌شود. یکی از مزایای سینوریپا این است که با مصرف آن نیازی به مصرف جداگانه متفورمین و امپاگلیفلوزین ندارید و می‌توانید هر دوی آن‌ها را به طور هم‌زمان دریافت کنید. البته این دارو با وجود فواید و کاربردهای فراوان، با عوارضی همچون عفونت ادراری، عفونت‌های قارچی و کم‌آبی بدن نیز همراه است. به همین خاطر باید آن را در حد اعتدال مصرف کنید و در طول دوره مصرف، حتما آزمایش قند خون دهید.

اگر تحت مصرف این دارو بوده و نگران عوارض جانبی آن هستید نگران نباشید چرا که می‌توانید از خدمات غیرحضوری دکترتو برای ویزیت آنلاین متخصص غدد و مشاوره دارویی بدین منظور کمک بگیرید.

دکترتو مراقب سلامتی شماست!