جذب دود سیگار در خون فقط 6 ثانیه
عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران به مضرات متعدد استعمال سیگار اشاره کرد و گفت: دود سیگار طی ۶ ثانیه جذب خون و در ۳۰ ثانیه به مغز فرد می‌رسد.

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر ناصر پارسا با اشاره به اینکه چهار هزار نوع ماده شیمیایی در دود سیگار است که ۷۰ نوع آن سرطان زا است، بیان کرد: این موضوع براساس بررسی و شواهد علمی بین المللی اعلام شده و مردم باید از مصرف سیگار بشدت خودداری کنند.

پارسا به کاهش مصرف سیگار در آمریکا اشاره کرد و گفت: ۴۰ سال پیش در آمریکا ۵۲ درصد مردم سیگار مصرف می‌کردند، اما در این مدت با اقدامات انجام شده استعمال سیگار در این کشور به ۲۸ درصد رسیده است.

وی افزایش قیمت سیگار، اخذ مالیات از آن و فرهنگ سازی در جوانان را از جمله اقدامات برای کاهش مصرف سیگار اعلام کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی با وضع قوانین لازم می‌تواند زمینه انجام این کار را فراهم کند.

** سیگار عامل ۱۲ نوع سرطان است

وی گفت: استعمال این ماده دخانی سبب ابتلا به ۱۲ نوع سرطان و همچنین باعث تشدید بیماری‌های تنفسی می‌شود.

افزود: سرطان‌های ریه، معده، مثانه، خون، روده بزرگ و لوزالمعده از جمله سرطان‌هایی است که فرد براثر استعمال سیگار دچار آن‌ها می‌شود.

وی، سرطان ریه را بالاترین میزان ابتلا به سرطان براثر مصرف سیگار اعلام کرد و گفت: دود سیگار مستقیم وارد ریه می‌شود و آسیب جدی از جمله سرطان به این عضو بدن می‌زند.

پارسا با اشاره به اینکه مصرف دخانیات در ایران خیلی بالاست و این روند هم رو افزایش است، اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۱ میلیون نفر ایرانی به سیگار و قلیان معتاد هستند.

وی افزود: در قرن بیستم حدود ۱۰۰ میلیون نفر براثر مصرف دخانیات جان خود را از دست دادند و اگر در پیشگیری انجام نشود در پایان قرن بیست و یکم شاهد مرگ و میر بیش از یک میلیارد نفر در جهان خواهیم بود.

وی، استعمال مواد دخانی را یک معضل فرهنگی و اجتماعی اعلام کرد و گفت: این معضل توسط یک وزارتخانه برطرف نمی‌شود بلکه باید آن را با همکاری مردم و برنامه ریزی مناسب مسئولان برطرف کرد.

پارسا، فرهنگ سازی را مهمترین راهکار برای کاهش استعمال دخانیات در کشور اعلام کرد و گفت: سیگار، توتون و تنباکو نباید به راحتی در اختیار جوانان قرار گیرد. رستوران‌های سنتی هم نباید محلی برای عرضه آسان قلیان باشد.

** آموزش سبب کاهش ۴۰ درصدی ابتلا به سرطان‌ها می‌شود

وی به نقش بسیار موثر آموزش برای کاهش سرطان‌ها اشاره کرد و گفت: براساس بررسی‌های بین المللی، آموزش سبب کاهش ۴۰ درصدی ابتلا به سرطان‌ها می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن سرطان ایران ادامه داد: براثر آموزش، آگاهی افراد نسبت به دلایل ابتلا به این بیماری از جمله تغییر سبک زندگی و تغییر نگرش افزایش پیدا کرده و در نتیجه شاهد کاهش این بیماری در جامعه خواهیم بود.

وی حفظ سلامت آحاد جامعه را مهمترین هدف متولیان نظام سلامت در کشور اعلام کرد و افزود: جامعه نمی‌تواند سالم باشد وقتی که بخشی از آن معتاد به مواد دخانی هستند.

پارسا بیان کرد: همه مسئولان در حطیه پزشکی مخصوصا سرطان بسیج شدند تا هم توجه کافی به درمان بیماران سرطانی و هم پیشگیری این بیماری کنند که تابحال به این توجه کافی نمی‌شده است.