اگر به طور مکرر مریض میشوید، به عادات و محیط اطراف خود دقت کنید. هنگامی که بدانید چه چیزی شما را بیمار میکند، میتوانید اقداماتی را برای بهبود سلامت خود انجام دهید، چه از طریق مراجعه پزشک و چه به واسطه تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی.
اگر دائم دچار سرماخوردگی و ویروسهای مختلف میشوید، شاید به دلایل زیر باشد:
۱) استرس بیش از حد
استرس بخشی طبیعی زندگی است، اما استرس مزمن روی بدن تأثیر منفی دارد، خطر ابتلا به بیماری را افزایش و پاسخ ایمنی برای مبارزه با عفونت را کاهش میدهد. تضعیف سیستم ایمنی، بهبودی را به تأخیر میاندازد و دفعات ابتلا به عفونت و شدت آن را افزایش میدهد.
۲) کمآبی بدن
عملکرد اندامهای مختلف بدن وابسته به آب است. آب وظیفه انتقال مواد مغذی و مواد معدنی به سلولها را دارد، همچنین دهان، بینی و گلو را مرطوب نگه میدارد که در جلوگیری از بیماری و ابتلا به ویروسها مؤثر است. برای جلوگیری ازکمآبی بدن، در تمام طول روز آب بنوشید. غذاهایی با محتوای آب بالا، مانند میوهها و سبزیجات، بدن را هیدراته نگه میدارند و احتمال ابتلا به انواع بیماری را تاحدودی کاهش میدهند.
به این ۵ دلیل زودبهزود مریض میشویم
۳) کمخوابی
افرادی که شبها به اندازه کافی نمیخوابند، بیشتر در معرض بیماری هستند. کمبود خواب، توانایی طبیعی بدن را برای مبارزه با عفونتها و ویروسها کاهش میدهد. خواب کمتر از ۶ ساعت در طول شب با ابتلا به عفونت ویروسی و کاهش پاسخ آنتیبادی به واکسیناسیون مرتبط است.
۴) عدم رعایت بهداشت
دستان ما در طول روز با میکروبهای زیادی در تماس هستند. هنگامی که سطوح حاوی میکروب را لمس میکنید و سپس دست خود را به صورت، لبها و مواد خوراکی میزنید، احتمال ابتلا به بیماری را بالا میبرید. شستوشوی دستها با آب گرم و صابون به مدت ۲۰ ثانیه به شما کمک میکند از شر میکروبهای بیماریزا در امان بمانید.
۵) نقص ایمنی
اگر سیستم ایمنی شما ضعیف باشد یا به اختلالات سیستم ایمنی دچار باشید، احتمالاً بیشتر سرما میخورید. نقص ایمنی معمولاً ناشی از سوءتغذیه یا ژنتیک است. همچنین مصرف برخی داروها مانند شیمی درمانی یا بیماریهایی مانند لوسمی یا هپاتیت در تضعیف سیستم ایمنی نقش دارند. با افزایش سن نیز سیستم ایمنی بدن ضعیفتر و احتمال بیماری بیشتر میشود.